Waar in huis is Lydia Knap 37x gestoken? Haar huis nog eens bekeken.

vlcsnap-2015-10-15-18h47m57s723Lydia Knap. Op 9 februari 1994 dood. Haar man ging om 14.00h even flessen wegbrengen en boodschappen doen. Als hij om 16.00h weer thuis komt, ligt zijn vrouw op de WC dood te gaan. Ze is met 37 messteken om het leven gebracht, in een gewone straat in Amstelveen. Ze sterft nadat de ambulancebroeders er zijn, volgens een bekende in de ambulance onderweg naar het ziekenhuis. 

Het verhaal van de politie is in ieder geval vreemd (hun scenario is onaannemelijk). De vindplaats van haar lichaam is het toilet. Echter… Het toilet lijkt hiertoe geprepareerd en schoongemaakt. Bovendien zijn er geen sporen van een worsteling tussen Lydia en de dader(s).

Het toilet is bloederig, maar niet wat je verwacht

vlcsnap-2015-10-16-03h11m05s741De muren van het toilet zijn bijna helemaal brandschoon en op de vloer is een (schatting) 2cm brede strook blanco (schoon!) te zien. Deze blanco strook is te zien op de vloer langs alle muren van het toilet, met uitzondering van de deurpost. Ik concludeer dat a) men óf de muren grondig heeft schoongemaakt/geverfd na de vondst van Lydia, waarbij onbedoeld een strook op de vloer is meegenomen; b) óf dat men de muren van tevoren keurig heeft afgeplakt, met een strook plakband langs de vloer onderaan (of beide!). De muren zijn geheel wit, met uitzondering van een enkele letter geschreven achter de toiletpot (een V of W?) en wat vegen rechts naast de deur en wat druppels links van de deur. Verder valt op dat het WC-papier en de handdoek keurig netjes (wit) hangen op de plek waar deze horen. Bij een bloederige strijd op leven en dood in een klein toilet verwacht je dat niet.

vlcsnap-2015-10-15-18h43m37s408 vlcsnap-2015-10-16-04h41m23s070

De deurpost zit onder het bloed, maar de witte muur ernaast niet. Hoe kan dat? Deze foto’s zijn volgens de politie gemaakt direct nadat Lydia gevonden is in het toilet. Haar lichaam staat nog op de politiefoto’s, maar de muur van het toilet is wit? Hoe kan dat?

Is het mogelijk dat Lydia elders in huis is overmeesterd en 37x gestoken, om daarna zwaar gewond alleen opgesloten te worden in het toilet? Normaal gesproken is een toilet alleen op slot te doen vanaf de binnenkant van het toilet. Echter, een gewoon slot met een deurklink is open te schroeven, om het mechanisme van de deurklink onklaar te maken. In dat geval gaat de deur niet meer open, als iemand binnen in het toilet de klink naar beneden duwt.

De rest van het huis is gezellig rommelig, behalve de keuken

vlcsnap-2015-10-19-14h14m10s564

Rechts een foto van de keuken op de middag na de moord op Lydia Knap. De keuken is schoon. De kruidenpotjes staan keurig netjes op de plank. Alles is geordend en glimmend schoon.

Hoewel de rest van het huis er ook schoon uitziet, zien de andere kamers eruit alsof er geleefd wordt: rommelig, maar geordend.

vlcsnap-2015-10-15-18h45m55s497Er is nog iets anders wat opvalt aan de keuken. Joop Baneke gaf aan dat de keukendeur op slot was gedaan, nadat hij wegging om 1400h door de achterdeur (in de keuken) om met de fiets op pad te gaan.

Het valt me op, dat de gordijnen van de keuken gesloten zijn, hoewel het 16.00h is. Weinig mensen hebben overdag de gordijnen dicht en al helemaal niet in de keuken. De keuken kijkt zelfs uit op de tuin, zodat er (bij normale activiteiten in de keuken) geen noodzaak tot privacy is. Het is februari, maar geen uitzonderlijk koude dag. De gordijnen in de woonkamer zijn open.

De woonkamer is schoon, maar er wordt duidelijk geleefd. Op de bank liggen een witte en een zwarte deken en enkele boeken/tijdschriften. De leeslamp is aan.

vlcsnap-2015-10-19-14h14m28s397 vlcsnap-2015-10-19-14h16m29s249

De logeerkamer en de slaapkamer. Deze laten niet veel ruimte over. Het valt me op dat er geen dekens op de bedden liggen (beide kamers niet).

vlcsnap-2015-10-19-14h14m56s421 vlcsnap-2015-10-19-14h15m30s752

Er zijn bureau’s om aan te lezen/werken. Geen opvallende zaken. Redelijk georganiseerd, maar niet alles kaarsrecht (zoals we in de keuken met de kruidenpotjes zagen).

vlcsnap-2015-10-20-15h13m07s252 vlcsnap-2015-10-20-15h13m53s413

Op basis van de politiefoto’s van het huis, ontstaat bij mij het scenario dat Lydia Knap mogelijk is neergestoken in de keuken, nadat eerst de achterdeur op slot en de gordijnen dicht zijn gedaan. Alternatief is, dat zij is aangevallen in de badkamer boven, want van die ruimte zijn er geen foto’s gemaakt door de politie. Waarom niet?   …..  Waar zij ook is aangevallen, daarna is zij naar het toilet gebracht, waar zij zelf niet meer uit kon komen. Op dit toilet heeft zij dan nog kunnen schrijven. Rond de tijd dat haar man thuiskomt en Lydia op het toilet aantreft, moet het toilet ook zijn schoongemaakt. Kennelijk wilde men wél dat ze even zou blijven leven, enkele uren opgesloten op het toilet, maar niet dat zij een boodschap zou kunnen achterlaten? En blijft natuurlijk de vraag, of Lydia in de ambulance al is overleden of zelfs later. Alles kan. 


 

ps. Ook in de woning van Anton van Tienhoven (2004, Amstelveen) was het relatief netjes opgeruimd en schoongemaakt, als hij gevonden wordt dood in de keuken. Van Tienhoven had 82 steekwonden van vermoedelijk een schroevendraaier opgelopen.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Lydia Knap, regio Amsterdam and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.