Mijn excuses, ik heb me vergist: Ik denk niet dat Sylvia Knap zo in haar toilet is vermoord

Bo4huJBIAAAzmxyLydia Knap. Het was 9 februari 1994. Haar man Joop ging om 14.00h even flessen wegbrengen en boodschappen doen. Als hij om 16.00h weer thuis komt, ligt zijn vrouw op de WC bebloed. Ze is -blijkt later- met 37 messteken om het leven gebracht. Ze sterft nadat de ambulancebroeders er zijn. 

Dit is wat de politie en Peter R. de Vries ons vertellen:

 1. Lydia Knap liet haar belager (één man) zelf binnen, want er zijn geen braaksporen.
 2. Iets voor 16.00h moet zij zijn gestoken 37 maal, want ze leefde nog om 16.00h.
 3. Zij is neergestoken op het toilet, waar zij kennelijk zelf heen vluchtte.

Dat zijn nogal wat aannames en ze kloppen niet. De feiten zeggen iets anders:

 1. Het is onbekend hoeveel daders het zijn geweest en hoe zij binnenkwamen. Er zijn meerdere mogelijkheden: o.a. bezoek, de open achterdeur, of iemand met een sleutel.
 2. Afhankelijk van wáár op het lichaam iemand gestoken wordt 37 maal, duurt het proces van overlijden enkele minuten tot zelfs enkele dagen.
 3. Gezien het gebrek aan bloedspetters op de muur van het toilet, kan zij hier niet zijn gestoken 37 maal, en om 16.00h zijn achtergelaten (tenzij de muren bedekt waren!).
 4. De toiletpot en de vloer zijn besmeurd met bloed, van iemand die daar kennelijk zwaar gewond heeft gezeten op de WC-pot en op de vloer. Het is een klein toilet.
 5. Daarnaast zie ik tekens geschreven op de deur, de vloer en de afvalemmer. Deze schrijfsels zijn deels gewist. Iemand heeft dus een deel van de schrijfsels gewist, maar bloedsporen verder daar gelaten, zodat het een “onaangetaste” plaats delict lijkt.

Het meest aannemelijk scenario op dit moment, is dat ze dodelijk werd gestoken elders in het huis op een plek die beplakt is geweest en keurig schoongemaakt. Daarna is ze verplaatst en opgesloten in het toilet. Hier heeft Lydia vermoedelijk zelf nog kunnen schrijven over wat haar gebeurd is. Deze schrijfsels zijn vervolgens deels schoongemaakt. 

vlcsnap-2015-10-15-18h47m57s723Net als op de andere politiefoto’s van het toilet, zijn er wél plassen bloed te zien op de vloer, maar geen spetters op de witte muur. Als iemand 37 maal gestoken wordt in deze ruimte, zal de aanvaller in de deuropening staan. Hierdoor zullen er bloedspetters op de witte muur terecht komen. Er zitten niet eens bloedspetters op de wasbak, de WC-rollen of de muur. Het is ondenkbaar dat dit een onaangetaste plaats delict is waar 37 steekwonden zijn toegebracht op een vrouw zonder bovenkleding aan. Het moordwapen moet besmeurd met bloed zijn geweest en dit zorgt voor rondvliegende druppels bij een stekende beweging. De muren zijn dichtbij. Zij is hier niet neergestoken 37 maal, tenzij de daders alles gedaan hebben om de muren schoon te houden of schoon te maken. Waarom zouden ze?                                                Rechts een politiefoto van het toilet.

Wat de foto ons verder vertelt? De vindplaats van Lydia Knap is geprepareerd. Niet alleen is er oppervlakte schoongemaakt, waar Lydia zeer waarschijnlijk geschreven heeft, er zijn attributen schoon neergezet, die in een “normale situatie” niet schoon zouden zijn geweest. Haar bril ligt in de wasbak, met de glazen naar beneden en de poten omhoog. Dat zou Lydia zelf nooit doen. Bovendien zou ze in de WC, na aangevallen te zijn, de bril weer opdoen. Vermoedelijk lag de bril daar niet en is deze nadien hier neergelegd. Waarom? De rollen WC papier (twee kleuren, wit en grijs) en het handdoekje (zwart-wit patroon) zien er ook té schoon uit. Het lijkt alsof deze later zijn terug gezet (of de achterwand afgeplakt).

Kan ik dit allemaal bewijzen? Nee. Maar dit is zeker geen plaats delict waar een eenmansdader ongepland 37 maal insteekt op een vrouw en dan wegrent. NIET! Als dit wel zo zou zijn geweest, zou het toilet nog meer een rotzooi zijn, zoals het handdoekje besmeurd op de grond en de wc-rollen afgerold en met bloed besmeurd. Ook zou de deur niet dicht zijn in het scenario van de politie. Ik zie geen tekenen van een fysieke bloederige strijd op leven en dood tussen een belager en deze vrouw. Wel zie ik bloed op de vloer en een poging tot schrijven. Lydia is hier mijns inziens neergelegd, nadat ze dodelijk is gestoken. Kennelijk had ze nog de energie om te schrijven, maar kon ze de deur niet openen.

Weet de politie meer? Ja, natuurlijk. Zij hebben de plaats delict tot op detail kunnen analyseren, Ook het sectierapport is hen bekend. Zij weten of de steekwonden zijn toegebracht bij een vrouw die staat/zit of ligt. De hoek van de messteek is hen bekend.

Wat moeten we nog ontrafelen?

 1. Hoe laat zijn de verwondingen toegebracht en waar precies op het lichaam?
 2. Op welke locatie in het huis is dit gedaan? Of is dit elders zelfs gedaan?
 3. Hoe is de WC geprepareerd voor en na de laatste uren van Lydia Knap?
 4. Wat schreef Lydia Knap in haar toilet en wie heeft deze tekst deels gewist?
 5. Welke personen zijn betrokken geweest in deze vreselijke misdaad?

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Lydia Knap, regio Amsterdam and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Mijn excuses, ik heb me vergist: Ik denk niet dat Sylvia Knap zo in haar toilet is vermoord

 1. Jim is back says:

  Het is duidelijk dat het toilet deels brandschoon is en deels wel besmeurd. Dat klopt niet. Bij sommige delen denk ik dat het afgeplakt moet zijn geweest. Bij andere delen denk ik juist dat het zeker is schoongemaakt nadien. Misschien is beide gebeurd? Er waren in het blok een ramenzetter en timmerman in de weer? Dit moet zeker vooraf bedacht zijn, want hoe anders kan je de boel zo netjes achterlaten.

  Godverdomme, iedereen die de foto’s even echt bekijkt weet dat. Dus haar man zit erin. Peter R de Vries is ook betrokken, want die gast hield de bek dicht. Is die man echt dood of zit hij lekker in Thailand? De politie weet dit en het maakt geen ene fluit uit. Het arme mens zat op de WC en bloedde dood, dus ze schreef wanhopig de deur vol. De politie lacht daarom? Wie doet dit?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.