Vrijmetselaars manier van moorden?

Het zijn net kinderen die samen een complot opzetten, maar dan met echte doden. 

 1. Opzichtige cover-up. Lees: zeer slecht recherchewerk. 
 2. Uitgebreide aandacht in de media. 
 3. Een lichaam dat geposeerd/gepositioneerd is op een locatie met betekenis. 
 4. Aanwezigheid van attributen en werk tools op de vindplaats. 
 5. Onduidelijkheid over het tijdstip van de moord (of té sterke suggestie!). 
 6. Vaak wordt het moordwapen nooit gevonden. 
 7. Groepsaanval tegen een man/vrouw/kind alleen.
 8. Numerologie. 

De moordzaak Giessen-Nieuwkerk heeft de schijn tegen zich

afb1Jacob de Jong is op 3 augustus 1923 rond 23.45h (of eerder/later die nacht) vermoord langs de spoorlijn bij het station Giessen-Nieuwkerk, waar hij sinds juli 1923 haltechef was. Daarvoor woonde het gezin in Weel (Berkhout), waar Jacob lijnwerker was en zijn vrouw overwegwachtster. Hij stond bekend als plichtsgetrouw, zonder vijanden.

Iedere avond gaf de haltechef om 22.30h een enveloppe met de daginkomsten (meestal Fl. 20,-) aan de conducteur van de laatste passagierstrein. Meestal komt daarna nog één goederentrein tussen 23.30 en 00.30h vanuit Gorinchem naar Dordrecht. Als deze geweest is, blaast de haltechef aan beide zijden van het station een seinlicht uit (een petroleumlamp in een paal). Ik zou graag weten waarom de NS deze Jacob de Jong een maand voor de moord deze baan aanbood op deze stationshalte (andere kandidaten?).

Op 3 augustus 1923

Op de avond van 3 augustus was Teun Kras (werkte tijdelijk voor de nog nieuwe haltechef, want was een wegwerker bij de spoorwegen), op bezoek bij familie de Jong. Om 22.30h lopen zij beide naar buiten, om de enveloppe aan de conducteur te geven. Teun Kras loopt door naar huis. Jacob de Jong maakt rechtsomkeer naar zijn huis.

Evclip3_image003en na half twaalf kwam de goederentrein uit Gorinchem. Als deze gepasseerd is, loopt Jacob naar buiten om de twee seinpalen te doven. Daarna is hij door niemand meer gezien. Beide seinpalen zijn 400 meter verwijderd van de halte in beide richtingen.

De vindplaats

De volgende ochtend wordt het lichaam gevonden door Teun Kras, nadat deze wakker gemaakt is door een bezorgde Aaltje de Jong. Zowel in het kantoor als het huis branden de lichten nog, zodat het lijkt alsof  Jacob niet terug gekomen is na het doven van de lichten. Dat is ook het meest aannemelijk.

In de richting van Gorinchem is de seinpaal uitgedaan en lijkt alles normaal. Bij de seinpaal in de richting van Dordrecht vindt Teun Kras het dode lichaam van Jacob de Jong. Overigens kunnen de lichten aan/uit gedaan zijn om de locatie van de aanval te ensceneren. Het lijkt alsof hij aangevallen is bij de tweede seinpaal.

 • Hij ligt recht en op zijn rug tussen beide sporen, parallel aan het spoor. (pas)
 • Zijn armen en benen liggen netjes recht langs het lichaam.
 • Het licht is aan, maar staat op de grond. (licht)  [wat is de kans?]
 • In zijn linkerhand houdt hij een rode zakdoek.
 • Uit zijn rechter broekzak steekt de sleutel van kantoor, zichtbaar. (sleutel)
 • Er staat een klauwhamer rechtop onder zijn rechter arm. (rechte hoek/hamer)
 • De rechterkant van zijn hoofd is stuk geslagen. (rechteroog)
 • De pet ligt onder de seinpaal met een gat midden boven de klep. (derde oog)
 • Zijn zwarte uniform zit keurig recht en er zijn geen tekenen van gevecht. (zwart/rood)

926Jacob is bestolen van wat geld, maar dat is niets vergeleken bij de dagopbrengst van de halte, die hij iedere avond afgeeft aan de conducteur. De buren besluiten hem terug naar huis te dragen op een ladder (jawel) en nemen alles ter plekke mee naar de woning.

Deze klauwhamer is een uniek gereedschap, want deze heeft een metalen steel, die plat is. Dat ligt dus niet prettig in de hand! Een dergelijke hamer is niet gebruikelijk voor consumenten. Het is vermoedelijk gemaakt voor specialistisch werk (of speciaal gemaakt voor de moord). Een alternatieve verklaring is, dat de hamer een tweede functies heeft, bijvoorbeeld als balk (slot) op de binnenzijde van een deur.

Op de hamer stonden de initialen H.A. bij de vondst van het lichaam, maar deze letters waren later ineens weg gevaagd. Overigens hoeft de moord niet plaats te hebben gevonden, juist als de man het tweede seinlicht naar beneden haalt. Het zou wel erg toevallig zijn! En in dat geval zou de lamp vermoedelijk zijn stuk gevallen. Dat wilde men vast niet. Het precieze moment en de lokatie van de moord zijn geen zekerheid. rondvaart-vrijheidsbeeld-en-ellis-island-ac(p-activity,6636)(c-0)

Met een duimstok (duimstok) worden door de wegopzichter van de NS (heer Dogterom) de gaten in het hoofd gemeten en geconcludeerd dat deze van vergelijkbare afmeting zijn als de hamer. [Vrijmetselaars nemen het moordwapen volgens zeggen juist mee, als aandenken]  Bastiaanse en Mol van de Rijksveldwacht laten een hond nog op de plaats delict rondkijken, maar deze loopt een klein stukje richting de halte maar is dan het spoor kwijt. Er zijn geen voetsporen te zien, wat platgetrapt gras (geen sporen die ergens heengaan).

Gerechtelijke dwalingen

Hierna doet de politie veel moeite om allerlei “rondreizende” knechten voor de moord te laten opdraaien, op basis van getuigen die hen hebben zien fietsen en ander indirect bewijs. [Waarom zou je een half uur tot uur fietsen (en weer terug) om iemand te beroven van enkele guldens?] De heren Klundert en Theunissen worden opgesloten op basis van (deels afgedwongen) getuigenissen, hoewel ze zelf blijven ontkennen.

Ik kan van alles zeggen over dat onderzoek, maar het is in feite wat we eerder gehoord hebben over gerechtelijke dwalingen. Vreemde moordzaken. Dubieus politiewerk.

Wat is hier gebeurd? 

 • Minstens twee mensen zijn dader, anders kan hij niet zonder sporen neergelegd zijn.
 • De moord hoeft niet bij het tweede sein te zijn gepleegd. Dit kan enscenering zijn.
 • Verplaatsen langs een spoorlijn zonder voet/geursporen duidt op: spoorvervoer!
 • Er is aandacht besteed aan de positionering van het dode lichaam incl. attributen.
 • Enscenering vindplaats; slecht politiewerk; enorme media-aandacht.

Het is vreemd dat de politie heinde en ver iedereen ondervraagt op zoek naar daders, maar niet uitzoekt wie er op de laatste goederentreinen reden (wellicht kwam er nog een late goederentrein achteraan?). De eerste verdachten hier zijn mijns inziens Teun Kras, de vrouw van en/of de machinist van de laatste goederentrein uit Gorinchem. Zij kunnen zich over het spoor verplaatsen en waren ter plekke. In ieder geval is de tijd genomen om de vindplaats te ensceneren, wat dit een ongewone moord maakt.

Jammer dat er geen foto is van de initialen op de gevonden klauwhamer.

afb3

ps. De halte Giessen-Nieuwkerk is gelegen aan een waterweg. Op deze plek komen landverkeer, spoorverkeer en waterverkeer elkaar tegen. Bruggen en de rood-witte markeringen van het spoor schijnen zeer interessant te zijn voor vrijmetselaars, die geloven in de maakbare samenleving en de voortgang van de techniek. Het bekende schaakbordmotief schijnt ook op water te duiden. Het spoor als de ladder. De halte is bovendien gelegen bij drie polders: Muisbroek, Doet en Neerpolder. Ontginningen zijn er al begonnen in de dertiende eeuw.

pps. Ook oud-politieman J.A. Blaauw oppert de optie van een laatste trein niet eens.

ppps. De loge Aurora in Sliedrecht is opgeheven in 1929.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in regio Den Haag, Spoor, Vrijmetselaars and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Vrijmetselaars manier van moorden?

 1. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. Geuz says:

  Vrijmetselaars leggen een gelofte af.
  Deze gelofte is te vinden in Nederlandse bibliotheken.
  Deze verteld dat, leden die lekken over de geheimen binnen de orde, vermoord zullen worden.
  Maar andere motieven voor moord vanuit de vrijmetselarij zelf zijn mij niet bekend.

  Dus, als dit een vrijmetselaarsmoord is, dan moet dit slachtoffer lid zijn geweest van een loge, gelekt hebben over geheimen in de orde. Hiervan zie ik geen registratie in dit artikel. Ook zie ik nergens een aanwijzing dat Jacob de Jong vrijmetselaar zou zijn gewest. Maar dat vrijmetselaars moorden als iemand verteld over de geheimen in hun orde is wel geregistreerd. De enige bron mij bekend waar dit ook bewezen werd, is in een Documentaire van Chris Pinto.

  Vooralsnog is de Jezuïeten Orde een eerdere kandidaat voor moorden met samenzwering met een doofpot erbij van boven af. De moorden door Jezuïeten zijn historisch erg uitgebreid gedocumenteerd. Dit is mogelijk ook zo, omdat ze vaak machtige mensen vermoorden. Enige berucht geworden moorden door de Jezuïeten zijn Abraham Lincoln, Willem de Zwijger en diens zoon Prins Maurits. Dat is natuurlijk slechts een draadje van een tipje van de sluier van de moorden die Jezuïeten plegen, want als geheime dienst hebben ze zoveel macht in de overheden, dat ze de meeste moorden in de doofpot kunnen krijgen.

  De gelofte voor plegen van moord door de Jezuïeten is gemakkelijk te vinden op internet, als je zoekt op “Jesuit Oath”.

  De moord op Willem de Zwijger en zijn zoon Prins Maurits zijn uitstekend gedocumenteerd in een boekje uit 1826 door Ernst Friedman hier:

  https://vrijewereld.files.wordpress.com/2014/10/ernst-friedmann-de-jezuiten-en-hun-gedrag-jegens-geestelijke-en-weeldlijke-regenten-1826.pdf


  Mogelijk zijn er nog andere bronnen. Maar omdat de Jezuïeten erg veel censuur plegen en vele zetels in de universiteiten en de overheid in handen hebben, wordt dit geheim gehouden in het Nederlands onderwijs. Ik hoorde het eerst over deze moorden op Maurits en de achtergronden van Balthasar Gerards uit Amerikaanse bron, ik meen van een citaat uit het boek van Winthrop Motley, The Rise of the Dutch Republic.

  De moord op Abraham Lincoln door de Jezuïeten is gedocumenteerd in verschillende bronnen. Charles Cliniquy, in 50 Years in the Church of Rome.
  Edwin Sherman, the Engineer Corps of Hell; or Rome’s Sappers and Miners.
  Chuck Wilcox, Transfomation of the Republic.
  Deze boeken zijn ook online. De boeken van Edwin Sherman en Chuck Wilcox hebben de moord op Abraham Lincoln als thema. Edwin Sherman is vrijmetselaar, maar dat hij schreef over de moord op Abraham Lincoln door de Jezuïeten is vanwege zijn functie als Generaal in het leger. Defensie moest de moordenaars gaan oppakken, daarom was Edwin Sherman als generaal in het leger bekend met de feiten over de moord op de President. Een van die moordenaars was gevlucht en werd lid van de Zouaven.

  Ook is de achtergrond voor de moord op Abraham Lincoln nog redelijk gemakkelijk te vinden op internet, als je zoekt op “Lincoln Jesuits” of dergelijke.

  Natuurlijk kan men Mat Herben als evident achter samenzwering op de moord op Pim Fortuyn vermoeden, want die is vrijmetselaar in Loge 62 in Den Haag, waar hij in het verleden openlijk over publiceerde op internet. Echter, Mat Herben beschouwde in een interview ook het Calvinisme als de as van het kwaad in een interview, dus Mat Herben werkt voor de Jezuïeten. De vrijmetselarij is dan een afleidingsmanoeuvre om Protestanten niet te doen verdenken dat iets niet klopt. De reputatie van de Jezuïeten moorden in de 18de eeuw was zodanig, dat de paus ze moest verbannen om het Katholicisme te redden.

  Dus, als men een motief wil voor de boven beschreven moord, of de man Protestant was of Katholiek is een interessanter aanwijzing voor de moord, dan slechts vrijmetselarij. Vermits de man geen geheimen heeft gelekt. En dat ik lek dat Mat Herben voor de Jezuïeten werkt, niet voor dit land of de vrijmetselarij, het is geen motief voor moord, want ik ben zelf geen vrijmetselaar.

 3. Jimmy de Pimmy says:

  Iedere organisatie die de doodstraf zet op de waarheid spreken, daar heb ik een mening over. Waarom staan wij toe dat die gebouwen nog in onze steden staan? Overigens moorden vrijmetselaars ook vaak ter vermaak. Kijk al die moorden op jonge vrouwen maar. Die waren echt geen lid van de orde, haha, de frusties willen met de frusties onder mekaar blijven. Maar misschien zien vrijmetselaars dat niet als moord, omdat zij vrouwen niet als mensen willen zien. Wat mij betreft zetten we de doodstraf op lidmaatschap. Het zal ons land in één klap weer terug in deze eeuw brengen.

 4. waterman10 says:

  Zes jaar cel voor doden Sandra Geraldino
  Silvester L. (43) uit Utrecht heeft zes jaar gevangenisstraf gekregen, omdat hij vorig jaar juli zijn ex Sandra Garcia Geraldino heeft doodgeschopt. Daarna begroef hij haar lichaam.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/26487088/__Zes_jaar_cel_voor_dood_Geraldino__.html

  Begraven?

  Het lichaam lag in de bosjes in de buurt van de flat
  Hier wordt dus niets nada noppes vermeld dat ze opgegraven was.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24381185/___Lichaam_in_zaak_Geraldino___.html
  Daarbij,mocht die ex de moord wel op z’n geweten hebben en het lichaam in de kofferbak hebben vervoerd.
  Lijkt het dan logisch om met de auto een paar meter te gaan rijden om vervolgens in een of ander dichtbij zijnd bosje met het zweet op je hoofd een gat te gaan graven?
  Niet echt logisch. Alleen al omdat bosjes/struiken nu eenmaal veel wortels in de grond hebben.
  Niet echt geschikt om een gat te graven.
  En nog iets:
  Knap hoor,dat ze 16 dagen nadat ze dus “vermoord” zou zijn konden zien wat ze gegeten had.
  https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@95516/acht-jaar-celstraf/

  Bij deze: deze zaak stinkt en lijkt veel op een cover-up.
  Alsof die ex erin is geluisd alleen op basis van verbale woorden wisseling tussen Sandra Geraldino en haar ex.

  • maudoortwijn says:

   Sowieso raar dat ze bij een vermissing zo lang wachten met speurhonden… Dat snap ik echt niet. De laatste plek waar iemand gezien is, kan je een dag na de vermissing best een man met hond op afsturen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.