Mary de Meijere: Hoe vond men de Balpen in de Sectie? (deel 3)

De pen zat zonder dopje volledig in het hoofd, dwars door de hersenen.

bic-pen_062420101019181

Het gaat om een zwarte BIC Cristal pen (1), waar het kleine zwarte dopje aan de achterkant, af was gehaald. De pen was op.

Figuur 3De balpen was via de rechteroogkas in haar schedelholte binnen gedrongen, waarbij het ooglid en de oogbal geperforeerd waren. De pen was van buitenaf niet zichtbaar meer.

Via de bovenste oogkas spleet (de fissura orbitalis superior (3), een natuurlijke opening achter in de oogkas) liep de pen horizontaal met een flauwe hoek (20 graden) naar het midden van het hoofd (2). In het midden van de hersenen doorkruiste de pen de middelste hersenstam en verwoeste deze. De dood treedt direct in.

Figuur 1 Figuur 2

Het ooglid was geperforeerd, maar verder waren er geen verwondingen te zien op het lichaam. De pen was door een natuurlijke opening in de schedel in de rechter oogkas gegaan (3). Op de foto rechts is deze perforatie te zien (4).

De oogbal was geperforeerd, maar dit was kennelijk gedaan met een open iris, omdat ook hier de perforatie amper te zien was. Bij de sectie bemerkte men aanvankelijk de pen niet. Een geperforeerde oogbal suggereert een schiet scenario, omdat bij een val-scenario de oogbal normaliter snel uitwijkt. Bij een schiet-scenario is daar onvoldoende tijd voor.

De X-rays onder laten zien hoe de pen horizontaal met een hoek van 20 graden vanuit de oogkas naar het midden van de hersenen gaat. Dit is direct dodelijk. De pen was hierbij overigens geheel intact gebleven.

Figuur 4

Er zijn schietproeven gedaan met een kruisboog, die geladen was met een balpen. Hierbij raakte de pen beschadigd. Bovendien is het lastig om met de juiste snelheid te schieten om nét de volledige penetratie te realiseren. Bij de proeven bleek, dat de binnenkant van de pen (de punt en vulling) verder doorschoot dan de houder, het zgn. telescoopeffect. Bij de sectie van Mary de Meijere was deze balpen in het lichaam aaneen gebleven. De punt was niet verder doorgeschoten. De pen in het lichaam was ook niet beschadigd.

Als ik de vorm van de schedel bekijk rondom de oogkas, dan lijkt me (ik ben geen expert) dat het niet mogelijk is een pen naar binnen te brengen, zonder de schedel te beschadigen. In de autopsie is gevonden dat er een klein fractuur was bij deze spleet in de oogkas. Helaas zijn hier gen foto’s van te zien in de media, om het verhaal te controleren.

3BA281-schedel

ps. Ik heb tot op heden geen foto kunnen vinden van Mary de Meijere. 

pps. Op 19 juli 2004 is prof Rob Terwiel overleden op 65-jarige leeftijd. 

Bronnen: Diverse internet bronnen; Anne van Veen; M. van Duinen (link). 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Balpenmoord, regio Den Haag and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.