Vindplaats van Kumral Bagci in Scheveningen (22 juni 1995)

Hoe het lichaam gevonden wordt is vaak een “teken” 

foto10Woensdag 21 juni 1995 raakt Kumral Bagci (7) vermist als ze terug loopt van school naar huis. Op vrijdag 23 juni krijgt de familie Bagci het bericht te horen dat hun dochtertje is vermoord. Haar lichaam is gevonden, in stukken gesneden, in twee plastic tassen en een sporttas. De vindplaats is in Scheveningen, aan de andere kant van Den Haag.

Peter R. de Vries: “Die ochtend was een aannemer met zijn zoon in de Scheveningse Adriaan Coenenstraat aangekomen om bij nummer 35 wat werk te verrichten. Als de aannemer om ongeveer tien uur even wat uit zijn auto moet halen valt hem iets op. Op de hoek van Adriaan Coenenstraat en de Jacob Pronkstraat, tegen de zijgevel van nummer 35 staan drie tassen: een zwarte sporttas met kleurige opdruk, een geplastificeerde boodschappentas en een plastic tas met het logo van de winkelketen Leen Bakker.” 

Straat Adriaen Coenen en straat Jacob Pronk

Dit is de exact plek waar de tassen gevonden zijn: hier. Het is aan de Adriaen Coenenstraat tegen het huis op nummer 35. Er is hier helemaal geen sprake van een hoek met de Jacob Pronkstraat. Wel is er een kleine doorgang: fietspad als verbinding tussen de Adriaen Coenenstraat en de Jacob Pronkstraat. Waarom noemt men de straten dan zo? [map]

Ik weet het niet. Wel weet ik dat de straat Adriaen Coenen is vernoemd naar deze man. Adriaen Coenen (Scheveningen, 15141587) was vishandelaar en daarnaast een amateur ichtyoloog vanwege zijn interesse voor alles wat in de zee huisde. Hij schreef met de hand boeken over alles wat zich in en om de zee plaatsvond, inclusief de visserij. Behalve illustraties van het zeeleven, refereerde hij ook aan sagen en Bijbelse verhalen. Hoewel hij geen opleiding had genoten dan de dorpsschool, was Coenen in hoge – en in zelfs prinselijke – kringen te Den Haag en daarbuiten een graag geziene gast. Hij is ook gast geweest van Prins Willem van Oranje, om te spreken over zijn boekwerken.

Ook de Jacob Pronk is vernoemd naar een Scheveningse reder, die zeer Oranje gezind was. Jacob Pronk gaat de geschiedenis is als één van de mannen Stadhouder Willem V hielpen bij het vluchten naar Engeland op 18 januari 1795, vanwege het Franse leger. Na de omwenteling van 17 november 1813 werd Pronk benaderd door een lid van een – door enkelen uitgeroepen – Voorlopig Bewind om een rol te spelen in het verwelkomen van de Prins van Oranje op het Scheveningse strand. Op 30 november 1813 ging het Engelse fregatschip ‘Warrior’, met aan boord de Prins, voor de kust van Scheveningen voor anker. Jacob Pronk was één van de mannen die te paard de zee in ging om de prins naar het strand te begeleiden. Hoewel Jacob Pronk geenszins een notabele was, vertrouwde men op zijn diensten op deze twee momenten.

Bovenstaande kan toeval zijn. Echter, omdat ook de lichaamsdelen van Joanne Wilson zijn gevonden in de Willemsluizen achter het CS van Amsterdam, vermoed ik dat de vindplaats een verwijzing is naar zowel de scheepvaart als het Huis van Oranje.

In drie tassen 

foto5De lichaamsdelen van Kumral Bagci zijn gevonden in twee plastic tassen en één zwarte sporttas.

  1. Een tas met rood-wit-blauwe banen (de vlag).
  2. Een rood-witte Leen Bakker tas (rood-wit).
  3. Een zwarte kindersporttas met kleuropdruk.
  4. In de tassen zat ze kennelijk in vuilniszakken.

De kleuren rood, zwart en wit kunnen verwijzen naar de hogere graden in de Vrijmetselarij. Echter, rood, zwart en wit zijn ook de kleuren van het fascisme. De tassen lagen letterlijk tegen de hoek van het pand op nummer #35 aan. Op diezelfde hoogte staan paaltjes, vergelijkbaar met “Amsterdammertjes”.

Het achterlaten van de tassen 

Is bekend wie de aannemer was, die de tassen vond? De locatie is een plek waar tassen zeker gevonden worden (looppad/fietspad in woonwijk en vlakbij tramhalte). Waarschijnlijk zijn de tassen er neergezet tussen 9.00 en 10.00h, omdat anders de tassen eerder al zouden zijn ontdekt, in de drukte van de ochtend. De vuilnis was vlak daarvoor geweest en de tassen stonden er niet om meegenomen te worden door hen.

515_klein (1)Merk op dat achter de huizen van de Adriaen Coenenstraat een brandgang loopt, die uitkomt op het korte fietspad. De zijkant van deze woningen #35 en #33 hebben weinig ramen. Vanaf de Jacob Pronkstraat is er meer zicht op wie er het fietspadje inkomt. Om een lichaam hier tussen 9.00 en 10.00h te dumpen zie ik de volgende mogelijkheden: a) het is de aannemer zélf geweest (mogelijk in opdracht van derden); b) een scooter met een helm en bak (zoals bezorgdienst); c) vanaf de brandgang van de woningen op nummer 33; 35; 37. Men kan niet van ver komen, want een persoon die met drie zware tassen zeult valt op en loopt bovendien het risico dat de tassen scheuren. [Het huis op #35 op funda, zie foto boven]

De tramlijnen 11 en 6

Een moord met een occult motief wordt goed voorbereid en zó gepleegd, dat er voor insiders vele hints zijn, die verwijzen naar wie er achter de moord zit. Het resultaat is, dat de politie niet echt gaat proberen om de zaak op te lossen: men kijkt wel uit!

  • Kumral sprak bij de Boerenstraat nog met haar zusje en een tante. Bij tram 11/12.
  • Het lichaam was in 9 stukken gesneden en daarna verpakt in plastic tassen.
  • Het lichaam is gevonden in 3 tassen tussen Coenenstraat 33 en 35. Bij tram 11.
  • De rolschaatsen zijn gevonden bij het Teniersplantsoen. Bij tram 6.

Naar aller waarschijnlijkheid is Kumral Bagci vermoord op 22 / 6 / 1995 in de middag.

ps. De naam Kumral betekent roodbruin. Bagci betekent wijnmaker.  

pps. Vader Famil Bagci had vroeger een slagerij, maar levert nu loonwerkers aan het Westland. Als slager moet hij een idee hebben van hoe zijn dochter “geslacht” is.

ppps. Teniersplantsoen is hier. Hier is de Kinderboerderij “Schildershoeve“. Het is niet de eerste keer dat een onopgeloste moordzaak een plaats delict of dumpplaats heeft vlakbij een Kinderboerderij: Mirjam Moller, Nienke Kleiss, en Manon Seijkens ook.  Nu wil het zo zijn, dat Milli Gorus daar precies tegenover zit. De islamitische stichting Milli Görüş is een van de grootste islamitische verbanden in Europa, met afdelingen in onder meer Duitsland en Nederland. Milli Görüş heeft sterke banden met Turkije. De vondst van de rolschaatsen op deze plek lijkt mij bedoeld om de verdenkingen hier te leggen?  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Kumral Bagci, regio Den Haag and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.