De zelfmoord in de cel na het verhoor: van de tante van Kumral Bagci

foto12Op 21 juni 1995 verdwijnt Kumral Bagci (7) als zij van school naar huis loopt. Op weg naar huis was ze nog haar tante tegen gekomen (hoek Boerenstraat/Wesselstraat), aan wie ze vertelt een ijsje te gaan halen. Even hierna krijgt ze woorden met haar zusje, zodat deze alleen naar huis loopt en Kumral een ijsje gaat halen. Hierna is ze spoorloos. Twee dagen later vindt men haar lichaam.

Tante van Kumral Bagci wordt verhoord en pleegt dan zelfmoord? 

Het gaat om de Turkse Hanim T., moeder van vijf Turkse kinderen. In 1994 liet ze haar vijf kinderen uit Turkije overkomen naar Nederland. Ze was getrouwd met een Nederlandse man, van wie ze nu wilde scheiden. Hierop had ze een affaire met de vader van Kumral Bagci, die echter koos voor zijn eigen vrouw. Dit zou een motief voor eerwraak zijn? De politie vond vervolgens de vingerafdrukken van de moeder Hanim (48); haar zoon Evren T. (20) die 12 jaar was in 1995; en de vingerafdrukken van één van zijn zussen. De rechter achtte dit onvoldoende bewijs dat zij iets met de moord van doen hebben gehad.

De rechtbank concludeerde dat er voldoende bewijs was dat Evrens moeder op school nog met Kumral heeft gesproken op de dag van haar verdwijning. Onduidelijk is mij, in welke rol Hanim T. op dezelfde school aanwezig was. [docent/ouder?]

Het is overigens a) niet duidelijk of dit dezelfde tante is als die haar tegenkwam die middag op 21 juni; b) of een zelfmoord/moord of hoax is. Bij dit soort georganiseerde moorden zoekt men soms een zondebok, die ze dan stiekem een tweede leven geven elders óf die ze ombrengen. Alles kan, zo lang de bewijzen niet open op tafel liggen. Wie de Nederlandse man van Hanim is, wordt niet vermeld in de media.

Hieronder volgt het verhoor. Het is weinig inhoudelijk. Onbekend wie verdachte (48) is.

“‘Geef antwoord!’ ‘Wij vragen je wat’. ‘Ben je echt niet goed bij je hoofd’? Het verhoor van de 48-jarige verdachte van de moord op Kumral Bagci is om 11 uur ‘s morgens nog maar nauwelijks begonnen als één van de rechercheurs tegen haar begint te schelden. Het is het begin van een drie uur durend verhoor met tussenkomst van een tolk, waarbij de 48-jarige tante van het slachtoffer, wier zoon eveneens vastzit op verdenking van betrokkenheid bij de moord, voortdurend wordt uitgescholden. Enkele citaten: “Je bent geen mens, maar een beest. Je bent niet goed bij je hoofd. Je offert je bloedeigen zoon op. Je bent geen beest, maar een monster. Je hebt het kind ritueel afgeslacht, omdat hij (Kumrals vader, red.) niet wilde trouwen met zijn neukertje. Je bent een ordinaire ****, monster, een beest.” “Oh, wat ben je een monster. Dat zulke mensen bestaan. Je bent echt gek. Je bent gek. Je liegt dat je barst. Je spoort niet.” “Hoe ziet dat eruit, een kind van zeven spartelend in doodsstrijd? Zie je haar dode hoofd voor je?” “Hoe zou jij het vinden als één van jouw kinderen gruwelijk zou worden vermoord? Jij houdt je mond. E. (zoon verdachte, red.) draait ervoor op. Over en weer zal er gemoord gaan worden. Goede kans dat S. (jongste zoon van de verdachte, red.) de eerste is.” “Hoe werkt dat, een kind afslachten? Heb je het de keel afgesneden? Vies hè, het bloed spuit alle kanten op, terwijl het hartje nog doorklopt. Heb je het toen als een varken opgehangen om uit te laten bloeden? Wie heeft de rotzooi opgeruimd? Mochten jouw kinderen helpen met opruimen?” Rond twee uur in de middag wordt het verhoor tijdelijk onderbroken. Om kwart over twee zetten twee andere rechercheurs de ondervraging voort. Zij hanteren een andere aanpak en behandelen de verdachte zachtaardig. Ze houden haar hand vast en masseren haar schouders. De vrouw blijft ontkennen en barst meerdere keren in tranen uit. Om vijf uur ‘s middags is het verhoor ten einde.” 

Hanim is hierna opgebaard in Ziekenhuis Leyenburg. Ze werd begraven in Turkije. Veel familieleden van de vrouw kwamen naar het ziekenhuis om afscheid van haar nemen. Tegen de wens van de familie zou er autopsie op haar gepleegd zijn. Om deze reden kwamen meerder familieleden niet naar het ziekenhuis om afscheid te nemen.

Bij verdachten die vastgezet worden moeten alle voorwerpen en kledingstukken die gevaar kunnen opleveren, in beslag genomen worden. Broekriemen, stropdassen en schoenveters mogen nooit mee de cel in. Ten aanzien van hoofddoeken zijn er geen landelijke richtlijn.

Er zijn mogelijk drie gerelateerde moorden gepleegd in de Azerbeidzjaanse gemeenschap in Den Haag. Haydar Aydi (43), Kumal Bagci (7), en een tante (48).

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Kumral Bagci and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.