Wat gebeurde er met Sandra van Raalten in die paskamer in Zaandam?

Op 30 november 1984 is zogezegd Sandra van Raalten in kledingwinkel Manouk gekneveld en vervolgens vermoord. Zij begint volgens de getuigen haar werk in de kledingwinkel om 10.00h. Om 11.25h zegt een Ziekenverzorgster dat zij haar lichaam aantrof in de paskamer. De politie arriveert 10 minuten later. Met alles wat ik tot dusver lees, kan ik me niet voorstellen dat iemand op het idee komt dat dit een SM-moord of simpele roofmoord zou zijn. Volgens het officiële verhaal is zij vermoord tussen 11.03 en 11.15h door een Turk en een Joegoslaaf. Het hele verhaal is raar.  

hqdefault foto5

De moord kan niet hebben plaats gevonden tussen 11.03 en 11.15h. 

 • Tussen 11.03 en 11.15h was er continue de dreiging op ontdekking op heterdaad.
 • Er is onvoldoende tijd om het op te zetten: Bedwelmen; Gordijnstof scheuren; Knevelen; Prepareren van de ruimte in de paskamer (beschermend plastic oid); Verplaatsen naar achterste paskamer; Toepassen van middelen om Van Raalten bedwelmd te houden; 2 steken in de hals en 1 steek in borststreek; en tenslotte de vrouw half onthoofden. Het bloedverlies is aanzienlijk geweest.
 • De daders zouden dit alles gedaan hebben in maximaal 15 minuten, zonder sporen na te laten op de plaats delict of zichtbaar op hun eigen kleding. Er zijn geen voetsporen in het bloed op de vloer van de paskamer. Er moet sprake zijn van een professionele bescherming van de plaats delict, om afdrukken van daders te voorkomen.

Er zijn vooraf patsy’s aangewezen.

 • Slavische types hebben zich té opvallend verdacht gedragen en verlaten dan ons land.
 • Rob van Zaane is waarschijnlijk omringd geweest met lieden die zijn ochtend stuurden.
 • De twee buitenlandse daders (volgens DNA-onderzoek jaren later), zijn nu zogezegd dood (moeten we geloven) volgens Turkije en Macedonië.

De moord heeft m.i. mogelijk in de middag in de winkel plaats gevonden. 

 • Familie/vrienden van Sandra van Raalten hebben haar niet geïdentificeerd die dag.
 • Er zijn twee kleuren bloed te zien op de grond in de paskamer. Bloed wordt donker met het verstrijken van de tijd. Er moet uren tijd hebben gezeten tussen het deponeren van de eerste plas bloed en de tweede plas bloed.
 • Niemand met medische achtergrond heeft schatting van tijdstip overlijden laten horen.
 • De politie wilde pas opdracht geven “het hele circus te laten komen”, nadat een gemeentearts officieel Sandra van Raalten dood verklaarde rond 11.45/12.00h. Mind you, volgens hun eigen zeggen was Sandra op dat moment al gezien: half onthoofd (een inkeping aan de voorkant van de hals tot op de halswervels). Waarom wachten op een gemeentearts om technische sporenonderzoekers te laten komen? [cover ass gedrag, men wilde pas verder gaan, als eerst een arts een handtekening zet dat ze dood is!]
 • Haar lichaam is pas om 19.30/20.00h weggehaald uit de winkel Manouk [8 uur later!].
 • Als ziekenbroeders haar lichaam ophalen, is het bloed op het tapijt nog niet droog. De ambulancebroeders maken immers een voetafdruk van bloed in de winkel. Dat is vreemd, want de politie heeft zelfs felle lampen op de paskamer gezet in de middag. Een plas bloed op een vloertapijt is na 8 uur echt wel gestold/opgedroogd.

Is dit een raar verhaal? Ja. Maar op welk ander moment hebben mensen in de winkel op 30 november 1984 ervoor kunnen zorgen dat niemand ongewenst de winkel inkwam? De luifels naar beneden. De paskamer bij de kassa ontneemt het zicht op de achterste paskamer. Als niemand onverwacht de winkel inloopt, is er geen kans op ontdekking.

Maar, als zoveel mensen meedoen met de leugen. Als we bereid zijn zo vrij te denken over deze case. Wat zou je doen als moordclubje? Zou ik het zo aanpakken? Keep it simple, especially with lies.  

Het officiële verhaal kan bijna niet gebeurd zijn, qua tijdsbestek en omdat het een kleine winkel is met een open voorzijde. Dus, stel dat, als bijna alle getuigen van die ochtend bereid zijn te liegen, wat is dan de meest logische plek om Sandra te overmeesteren, te ontvoeren en daarna te vermoorden? Niet in die winkel. Je kan er amper wegkomen. Als je er in en uit gaat, ben je in het zicht. Het is vele malen eenvoudiger, om Sandra van Raalten te overmeesteren in haar eigen flat, in de panneroodstraat. Mogelijk in de eigen woning, maar het kan net zo goed in de de hal of het trappenhuis. Door alle commotie rond die winkel, is de flat nooit doorzocht. Ook deze zaak is vermoedelijk kein Einzeltäter. In dat geval, zijn getuigenissen soms niet betrouwbaar. Logistiek is ontvoering vóór ze op pad gaat die ochtend, makkelijker. Bovendien wordt ons direct verteld, dat ze die dag te voet gaat, omdat ze eind van de dag met haar vriend heeft afgesproken. Waarom dat detail? Zodat niemand zich afvraagt waarom haar fiets niet bij de winkel stond?

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in regio Amsterdam, Sandra van Raalten, Zaanse paskamermoord and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Wat gebeurde er met Sandra van Raalten in die paskamer in Zaandam?

 1. Watzingjelaat says:

  Zo heb ik er nog nooit neer gekeken. De feiten weet je zeker? Dat van die voetstap en dat ze pas op 20.00h uit de boetiek is opgehaald? Ze hebben gewacht met ophalen en naar het mortuarium brengen, tot het te laat was om sectie te verrichten op dezelfde dag. Dan stoppen ze in de avond gelijk een lichaam in de koeling daar en voila! Geen temperatuurmeting waar wij met zijn allen van moeten weten. Iemand heeft toch de temp van haar lichaam gemeten? Dat moet zo zijn. Die ambulancebroeders om 11.35h. Dan een gemeentearts zo rond 12.00h. Dan wordt ze gehaald door twee ziekenhuismannen om 1930h. Dan wordt er getekend voor ontvangst in het mortuarium. Iemand op 30 november 1984 moet haar temperatuur gemeten hebben en die in de winkel. Waarom wordt dat niet duidelijk? Dat is basiskennis, zeg ik als leek.

 2. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 3. Vogeltje wat zing je laat says:

  Klokkenluider Paskamer-moord overleden
  Bron: Crimesite Crimesite16 september 2015, 11:13

  Afgelopen zaterdag is oud-rechercheur Sjoerd Bos (81) overleden. Bos was klokkenluider in het onderzoek naar de Paskamermoord in 1984 waarin fietsenmaker Rob van Zaane in 1987 ten onrechte werd veroordeeld. Bos had in 1986 de werkelijke dader(s) van de Paskamermoord op het oog. Genegeerd.

 4. Wilma says:

  Na het lezen over deze paskamer moord,vraag ik mij een paar dingen af
  Is het niet vreemd dat de moordenaar zoveel moeite heeft gedaan om een paskamer gordijn aan repen te scheuren?
  Weet je wel hoe lang dat duurt en arbeid intensief is?
  Eerst moet je een inkeping maken in de stof en daarna kan je dan een lijn stof eraf scheuren,als de stof makkelijk te scheuren is,en dan drie repen?
  zoveel moeite met die gordijn repen terwijl in die dameskledingzaak honderden riemen te koop waren,of een panty?
  Er lag ook een stofzuiger snoer van zes meter op de grond maar men ging een paskamergordijn scheuren tot men drie lange repen had?it doesn’t make sense heel stom ook
  Dat Sandra werd gestalkt is ook niet echt aan bod gekomen,degene wist welk ondergoed zij aan had..oke Sandra verkleedde zich bij Manouk om dan de kleding van de zaak aan te hebben,daarbij moest zij in de paskamer zich omkleden..waar een collega bij stond en haar hielp om een leuk setje aan te geven?of een vriendin die even langskwam?
  Meiden onder elkaar.
  zomaar een idee

  • maudoortwijn says:

   Die Paskamermoord zaak klopt gewoon niet. Het verhaal kan bijna niet gebeurd zijn zoals de media ons dat presenteert. En dan de suggestie dat ze vrijwillige SM seks had met die gordijnrepen? Welke medewerker staat dan toe dat er paskamergordijn aan stukken gesneden worden? Dan komen er problemen me je baas. Er is in het aan ons gepresenteerde tijdsframe geen tijd voor de moord.

 5. Peter says:

  Ik moet nog wel eens denken aan deze zaak. Op de dag van de moord heb ik daar vermoedelijk tussen 9.30 en 10.30 post bezorgd , het was toen een ” ochtendwijk”. Destijds was ik op ” vervanging” , een toemalig PTT uitdrukking om dienst te doen in een andere stad. Ik heb daar toen meerde weken in de wijk gelopen. Wat ik mij nu nog kan herinneren is de vrouw die de ramen stond te lappen en waarmee ik nog een praatje hield. In mijn herinnering was dat een hofje ? In iedergeval aan de linkerkant van de straat , en heel frappant , ik weet nu nog dat het een metalen emmer betrof . Ik heb daar meerder weken in de wijk gelopen en kan mijn de kledingzaak nog herinneren. Ook Sandra nog . Ik was toen ook 21 en zag ook wel wie opviel . Met dit verhaal en deze herinneringen kan ik nu niet veel meer , andere dan hier mijn verhaal te plaatsen.

 6. Peter says:

  Anders dan hier mijn verhaal te plaatsen.

 7. Jimmy is Back says:

  Als we dan toch bezig zijn en scenarios mogelijk zijn waarin iedereen meeliegt….

  Patrick Kluivert die Sandra van Raalten van de Paskamermoord speelt?
  De ogen kloppen. De neus. De mond. De vorm van het gezicht dat halve indische.
  De moedervlek op de linkerwang zit op dezelfde plek.
  Patrixk is wel into wilde seksspelletjes? En into voetbalmannen?

 8. Andre A says:

  Jim, wat heb jij zitten roken man. Gek. Lul de behanger. Ben je Shill ofzo?

  Ik nam deze website heel serieus maar nu wordt het steeds gekker.
  Patrick Kluivert die dan enkele maanden in een wijvenpakje rondhuppelt in Zaandam, om daarna te doen of hij vermoord is als Sandra van Raalten in een paskamer met een winkelhaak? SM?

  Sorry maar het wordt steeds gekker. Ja, ik denk ook dat de media wat van die moordzaken opblaas en rookgordijnen maakt. Maar dit te gek aan het worden. Wie gelooft het nog?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.