Wat ontbreekt er in rapportage over de zaak Sandra van Raalten (deel 4)

foto1De Paskamermoord in Zaandam

Soms kan je niet vertrouwen op wat er aan informatie gegeven is. Ik zie vele vreemde getuigen die in de winkel zijn geweest na 10.00h in de ochtend en die daarna anoniem blijven. Ik zie vreemde getuigenissen van een ex-vrouw en ex-vriendin (over de SM-voorkeuren van Rob van Zaane), die wel de sfeer zetten, maar inhoudelijk afleiden. Het zegt niets over de schuld of onschuld van Rob van Zaane. Helemaal niets zegt het.

Dan is het interessant om te kijken welke informatie er niet gegeven is.

 1. Heeft de moeder van Sandra haar die ochtend zien vertrekken? Hoe laat? Te voet?
 2. Zijn de getuigen die kwamen winkelen goed gecontroleerd op waarheid van hun getuigenis? Zagen voorbijgangers hen in/uit de winkel komen? Klopt het verhaal?
 3. Wie heeft de jas van Sandra gezien en waar lag deze? Doet ze dat normaal ook zo?
 4. Wie stelde vast dat Sandra van Raalten dood was en op welk moment was dat?
 5. Wat is haar vermoedelijk tijdstip van overlijden? Ik heb begrepen dat dit in de winkel was voor 12.00? Is toen ook de temperatuur gemeten in winkel Manouk (omgevingstemperatuur en lichaamstemperatuur) door wie en hoe laat?
 6. Welke schouwarts heeft de sectie verricht? Wanneer precies vond deze plaats?
 7. Welke familieleden hebben Sandra van Raalten geïdentificeerd en wanneer was dat? Waarom is Rob van Zaane of Luc Nijholt niet ter plekke gevraagd om te identificeren?
 8. Is er sporenonderzoek gedaan aan de tuin/achterzijde van de winkel? Waarom niet?
 9. Zijn er speurhonden ingezet op de plaats delict?
 10. Wat zijn de namen van de twee agenten die als eerste ter plaatse waren?
 11. Welke andere mensen zijn daarna in winkel Manouk geweest voor (sporen)onderzoek?
 12. Welk onderzoek is gedaan naar de stalker(s) van Sandra van Raalten (én haar collega en enkele van haar familieleden)? Deze stalker(s) vielen niet alleen lastig over de telefoon, maar wisten waar ze was en welk ondergoed ze aanhad. Hoe kan dat?
 13. imagesVan wie waren de drie sigarettenpeuken op de toonbank? Zaten de vingerafdrukken van Sandra van Raalten ook op het koffiebekertje en de stofzuiger? Vingerafdrukken op de 7up fles? Wat deed de 7up daar?
 14. Had ze haar kapsel nu opgestoken op weg naar haar werk óf niet?
 15. Waarom zijn er geen politiefoto’s vlcsnap-2015-09-24-22h05m17s449van de crime scene zelf? Of zijn die geheel verborgen gehouden?
 16. Wat hangt er over het rechter paskamergordijn? Een sliert/buis?
 17. Was het gebruikelijk voor Manouk om de luifels naar beneden te hebben? Door de combinatie van luifels en de politie voor de deur, ziet niemand iets.
 18. Hoe kan het dat er twee type kleuren bloed (licht en donker) zijn gevonden op de vloer van Manouk onder het lichaam van Sandra van Raalten? Er zijn immers alleen verwondingen aan de nek. Men zou vermoeden dat bloed, wat uit de nek stroomt hetzelfde van samenstelling is. Is gecontroleerd of al het bloed op de grond in de paskamer van Sandra van Raalten is?
 19. Rob van Zaane zag geen bloed op de muur en een roze doek/jurk over Sandra heen. Kan de politie zijn waarneming interpreteren?
 20. Wat is de tijdslijn van wat Peter Hania doet? Hij zou niet in de winkel zijn om 9.00h, maar is er dan wel om 9.55h, loopt dan weer weg, en is terug als Sandra dood is?
 21. Er zit één grote veeg op de achterkant van de muur die schuin naar beneden loopt. Daarnaast zijn er bloedspatten tot op 1,38cm hoogte. Gezien de beperkte bloedspatten, volgens de politie, op basis van het sporenonderzoek: Is Van Raalten de keel doorgesneden als ze stil op de grond ligt? Of is ze rechtop zittend (met de rug tegen de rechterhoek en benen languit) vermoord, waarna ze op haar rechterzij gekanteld is?
 22. Welk type steekwapen is gebruikt volgens de sectie?
 23. Heeft de politie een scenario overwogen waarin Sandra van Raalten lange tijd bedwelmd is geweest? Ze heeft immers niet getracht zich te ontdoen van de bekneveling (geen striemen om de pols). Ze heeft geen “defensive wounds”.

Paskamermoord 291184-03

In bovenstaande foto is te zien hoe de stofzuiger rechtop links naast het pashokje staat waar Sandra van Raalte dood is gevonden. Op deze foto staat het gordijn van dat pashokje open. Op basis van wat we kunnen zien van deze afstand is niets te zeggen over waar er exact bloedspatten zitten. Wel is duidelijk dat niet de hele achterwand onder zit. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in regio Amsterdam, Sandra van Raalten and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Wat ontbreekt er in rapportage over de zaak Sandra van Raalten (deel 4)

 1. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. ronnydriessen2015 says:

  1 getuige is een nicht van een politieman die “verschillende verklaringen afgeeft, die zéér van elkaar verschillen. Aanvankelijk zegt ze om 11.03h voor een dichte deur te staan. Twee jaar later beweert ze dat ze om 11.03h. wel degelijk naar binnen liep, maar dat er een man was”

  En een dame die gezien zou zijn met pagekapsel was de ex-vrouw van Martin H. die Klaas Bruinsma zou hebben geliquideerd.

  • maudoortwijn says:

   Martin Hoogland. Stapte van politie over naar Joegoslavische maffia.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Martin_Hoogland

  • Blipo says:

   Dat Wikipedia artikel verteld helemaal niets.

   Er was toen een conflict bezig in Joegoslavië, geïnitieerd door Kroatische Nazi’s.
   Deze genocide op Serviërs werd ondersteund door Bosnische moslims.
   Het reguliere leger van Joegoslavië werd aangevallen door huurlingen, Ustasha en vrijwilligers.

   Als de moordenaar daar vandaan kwam, was het waarschijnlijk een Katholiek of een moslim. Als die moordenaar wordt afgedekt door de politie, dan werkt die agent voor een van de ridder ordes of broederschappen van de RK Kerk. Het was in ieder geval geen Orthodox, geen Serviër. Tenzij zo’n Serviër misschien werkt als landverrader voor de Geheime dienst, zoals Karate Bob deed aldus zijn boeken. Karate Bob vermoordde nationalistische Serviërs in het buitenland, zo zegt hij in zijn literaire werk.

   Bill Clinton, die ook Katholiek is, schatje van de Jezuïeten van Georgetown universiteit in Washington DC, maar liegt dat hij Baptist is, pleegt ook veel van dergelijk moorden op vrouwen.
   https://whatreallyhappened.com/RANCHO/POLITICS/BODIES.html

 3. ronnydriessen2015 says:

  Deze Martin H. was een politieman die in 1991 Klaas Bruinsma doodschoot en die later in 2004 zelf werd doodgeschoten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.