Sandra van Raalten: De tijdslijn de dag van de moord (deel 2)

Op 30 november 1984 is Sandra van Raalten op klaarlichte omgebracht in de paskamer van winkel Manouk aan de Westzijde 84 in Zaandam. Men pakte een bevriende fietsenhandelaar op voor de moord, met een winkel iets verderop in de straat: Rob Zaane. Foutje? Enkele jaren later is een junk (die al dood was sinds 1993) beschuldigd. Ook dit is een zaak waar de waarheid niet goed van de leugens te onderscheiden is. 

Hieronder volgt de tijdslijn van 30 november 1984. 

  • Sinds ruim een jaar werkte Sandra van Raalten in de winkel Manouk.
  • Sinds ruim een jaar waren Luc en Sandra bevriend met Rob van Zaane en (ex)vrouw.
  • Sinds begin 1984 werd ze telefonisch gestalkt op bedreigende wijze.
  • Een jaar daarvoor had ze samen met Luc Nijholt met een foto in de Telegraaf gestaan als voetbalvrouw van. Op die foto droeg ze kleren van Manouk en de foto was genomen achter de ABN Amro aan de Zaan. Enkele maanden daarna begon het stalken.

Ik acht de tijdslijn cruciaal in het oplossen van de moord, omdat het onaannemelijk is, dat één persoon de moord gepleegd heeft en in slechts 15 minuten tijd. De getuigenissen moeten mijns inziens ergens niet kloppen. Bovendien zijn er véél (anonieme) getuigen!

foto5 hqdefault

9.45h: Sandra verlaat in de ochtend de flat aan de Panneroodstraat in Oostelijk Zaandam (wijk Hoornseveld). Ze woont er samen met haar moeder, omdat haar ouders gescheiden zijn. Ze gaat te voet via de Peperstraat, de Beatrixbrug, de Gedempte gracht en dan rechtsaf de Westzijde op. Ze loopt langs rijwielhandel Van Zaane, waar ze de vorige avond nog wat haché heeft gegeten met Rob van Zaane. Ze zwaait om ongeveer 9.55h naar René Plugge (18) die 30 november voor de laatste dag werkt bij rijwielhandel Zaane. Ook medewerker Peter Hania (deed opleiding Ambulancezorg) zag Sandra lopen om 9.55h.

10.00h: Sandra opent de voordeur van Manouk met haar eigen sleutels even na 10.00h.

Ongeveer 10.02h: De standaardroutine na binnenkomst zou als volgt zijn, normaal gesproken. Ze doet de spotjes aan van de etalage en het voorste deel van de winkel. Dan haalt ze de platte etalagepoppen uit de keuken linksachter, om deze op te hangen buiten naast de ingang van de winkel in het portiek. Dan moet ze de kassala ophalen uit het toilet links achterin de winkel. Er zit normaal 200,- gulden wisselgeld in. De lade gaat in de kassa, waarna de muziek wordt aangezet (naast de kassa, rechts halverwege de winkel). Dan behoort ze koffie te zetten. Het automaat staat op de kassabalie in de winkel. De volgende taak is om stof te zuigen. Deze staat in het toilet links achterin de winkel. De stofzuiger is volgens de politie gevonden in het rechter gangpad in de winkel niet ver van de kassa. [Overigens zie ik de stofzuiger achterin bij de paskamers op de persfoto’s!] Normaal gesproken zou Sandra zich ook omkleden in kleding van Manouk, maar daar is ze nu kennelijk niet aan toegekomen. De plaats delict en de getuigen suggereren dat Sandra al het bovenstaande heeft kunnen doen, tot halverwege het stofzuigen.

10.30h: Bankemployee mevrouw C (23) bezoekt volgens haar de winkel en wordt geholpen door Sandra van Raalten. Zij past daar drie spijkerbroeken in de paskamer geheel rechts. Dit is dezelfde paskamer als waar Sandra van Raalten later gevonden is. Om 10.55h zegt C de winkel te verlaten, zonder iets gekocht te hebben.

Ongeveer 10.33h: Kapster D. (20) betreedt de winkel en wordt volgens eigen zeggen door Sandra van Raalten geholpen. Zij verlaat volgens eigen getuigenis de winkel om ongeveer 10.52h, nadat ze één broek van Fl.69,- kocht en contant betaalde.

Ongeveer 10.35h: De scholieren E (15) en F (15) kijken samen even door de winkel, maar zien niets dat ze willen passen en vertrekken. Ze hebben Sandra alleen kort begroet.

vlcsnap-2015-09-24-22h03m12s770

Omstreeks 10.40h: Getuige “Turkse vrouw” H (29) loopt over de Westzijde langs Manouk en ziet een man wat nadrukkelijk kijkend voor winkel Manouk staan. Achteraf is deze man Joegoslaaf Sukrija Taipovski (39) geweest. Deze had op 14 december 1984 asiel aangevraagd in Nederland en keerde onverwacht exact op 30 november 1984 terug naar Joegoslavië. [Ik sluit niet uit dat hij op de uitkijk stond en om deze reden een half jaar in Nederland is geweest. Ook is mogelijk dat Justitie een ex-asielzoeker zomaar aanwijst.] Overigens is deze man niet dezelfde geweest als de man die zijn handen waste in een emmer water.

Omstreeks 10.45h: Rene Plugge van de rijwielhandel zegt gezien te hebben dat er een man lange tijd rondloopt op de Westerzijde niet ver van Manouk. Het viel hem op, omdat deze er minstens 15 minuten heeft rondgehangen en hierbij ook richting Manouk keek. Rene Plugge kan de man goed beschrijven. Mogelijk is ook dit Sukrija Taipovski geweest.

Rond datzelfde tijdstip zegt Rene Plugge dat Rob van Zaane is aangekomen in de winkel en dat Peter van Zaane (zijn broer) in de winkel was voor een praatje. De volgorde van aankomst van de twee broers is niet geheel duidelijk.

Ongeveer 10.55h: Mevrouw I. gaat winkel Manouk binnen op zoek naar een riem. Zij ziet volgens haar Sandra van Raalten en mevrouw C bij de toonbank staan. Vervolgens ziet ze een vrouw met een kort pagekapsel (J) uit de paskamer rechts achterin komen. Later heeft men uitgezocht dat dit wel een klant van Manouk zou kunnen zijn genaamd “De B.“, maar mevrouw “De B.” claimt zelf er die dag niet te zijn geweest. [Overigens is De B. de ex van voormalig politie-agent Martin Hoogland] Daarnaast zegt I. een man te hebben gezien achterin de winkel. Deze had zwart haar. Om 11.03h verlaat getuige I. de boutiek, zonder iets gekocht te hebben. De donkere man en vrouw met pagekapsel zijn er dan nog.

Ongeveer 11.03h: Mevrouw K. wil de winkel Manouk binnengaan, maar de deur is op slot. Ze ziet dat het licht aan is, maar verder ziet ze niemand binnen. Wel heeft ze gezien dat de paspoppen in het portiek buiten hangen. Ze besluit het daarbij te laten en gaat weg. Om 11.25h moet ze in het Johannesziekenhuis zijn en ze wil nog via haar schoonvader in de Peperstraat. Op de fiets is dat haalbaar mijns inziens. [Overigens is zij het nichtje van de hoofdagent J. Schaap in Zaandam, die dus haar oom is. De Peperstraat is overigens ook de route van Sandra naar haar huis en in die straat ging ze tevens altijd naar fitness.]

Om 11.15h: Huisvrouw L. (67) is met haar buurvrouw die ochtend winkelend naar een Tefalpan in het centrum van Zaandam. Beide zijn afkomstig uit Hoornseveld, dezelfde wijk als Sandra van Raalten. Mevrouw L. loopt alleen nog even langs de ABN AMRO en daarna gaat ze winkel Manouk in. Haar buurvrouw is naar huis. Mevrouw L. getuigt dat de lichten in de etalage uit waren bij Manouk, maar dat de deur niet op slot was. Als zij naar binnenloopt is het relatief donker. Achterin staat volgens haar een man, die zegt “Wij zijn gesloten”. De man heeft donkere kleding en is enigszins stevig. Zwart haar. Als zij vraagt wanneer de winkel dan wel open is, zegt de man “Met een half uur”. Hij spreekt Nederlands, maar niet accentloos. Omdat het vreemd aanvoelt, maakt mevrouw rechtsomkeer. In de rechtzaak tegen Rob Zaane enkele jaren later, getuigt L. niet in de rechtzaal. [Ze had zogezegd iemand anders gezien, dan Rob van Zaane.]

Ongeveer 11.25h: Ziekenverzorgster M. (21) bezoekt winkel Manouk. Er is dan niemand meer te zien binnen. De winkeldeur staat op een kier. De muziek is aan. Na even rond gekeken te hebben, loopt ze naar achteren, waarbij ze over een stofzuigerslang moet stappen. Ze ziet twee benen op de grond liggen bij de paskamer geheel rechts achterin de winkel. M. ontdekt zo Sandra van Raalten op de grond in een grote plas bloed. Ze kent Sandra niet bij naam, maar weet dat zij de verkoopster van de winkel is. Ze rent de winkel uit, naar de hifi-zaak direct naast de boetiek genaamd Van Ingen. Ze bedenkt al rennende dat ze de politie moet bellen. [Het valt me op, dat deze ziekenverzorgster niet zegt dat ze gecontroleerd heeft, of Sandra van Raalten nog in leven is, want dat verwacht je van een medisch geschoold persoon.]

vlcsnap-2015-09-24-22h25m43s348Ongeveer 11.30h: Mevrouw N. aan de Herengracht lapt haar ramen. Als zij op het huishoudtrapje staat, hoort ze iemand in haar emmer water plonsen. De man voldoet aan de omschrijving van de man die Suurbier in de winkel zag. Hij heeft kennelijk zijn handen schoon gewassen in de emmer, waarna hij doorloopt. Achteraf blijkt er bloed in de emmer te zitten. Net als mevrouw L. getuigt ook N. niet in de rechtzaak zelf tegen Rob Zaane. Ze houdt het bij haar verklaring bij de politie.

Ongeveer 11.30h: M. rent Van Ingen binnen en spreekt daar medewerker O. aan. O. helpt op dat moment een klant meneer P. en zijn gezin. Ook is er nog een oudere man Q. in de zaak, maar die loopt weg als M. binnen komt rennen. M. zegt hem dat er een meisje is neergeslagen in Manouk en dat de politie gebeld moet worden. [Opnieuw verbaast mij dit, want een medisch geschoold persoon zou mijns inziens eerder hartslag controleren en een ambulance bellen]

Ongeveer 11.32h: Winkelbediende O. loopt Manouk in. De muziek is aan, verder ziet alles er ordelijk uit. Er zijn geen tekenen van een gevecht oid. Hij stapt over een elektriciteitssnoer en ziet daarop een rode druppel. Dan ziet hij Sandra van Raalten. O. opent het paskamergordijn en ziet Sandra in een plas bloed op de grond. Een deel van het bloed is donker en een deel van het bloed is licht van kleur. Ze heeft haar kapsel opgestoken (wat ze eerder die ochtend mogelijk niet had??). Hij ziet dat haar keel is doorgesneden en dat er geen bloed uitstroomt. O. doet het gordijn weer dicht. Bij het kassablok zoek hij naar het telefoonnummer van de eigenaar van Manouk maar kan het niet vinden. Hij zet dan de muziek uit.

NB. Sandra van Raalten ligt op haar rechterzij/buik tegen de achterwand van de meest rechtse paskamer, met het hoofd in de linker paskamerhoek. Mijns inziens is dit geen logische positie om iemand de keel door te snijden, tenzij diegene al buiten bewustzijn is. [Het is bijna een slaaphouding te noemen.] De dader heeft vermoedelijk niet achter het slachtoffer gestaan, want ze ligt tegen de achterwand aan. Op de achterwand zit één grote veeg bloed die schuin naar beneden loopt. Ook als Sandra van Raalten gestaan zou hebben met het gezicht naar de achterwand toe, dan zou er meer bloed op de achterwand zitten. Mogelijk is haar keel doorgesneden als zij bewusteloos op de grond ligt?

O. loopt terug naar Hifi-winkel Van Ingen en laat de winkel Manouk zo achter. Hij is immers verantwoordelijk nu voor beide winkels. Er zijn niet veel mensen op straat en winkelbediende O. schat in dat er vermoedelijk niemand Manouk binnengaat in die paar minuten. Hij besluit de winkel Van Ingen af te sluiten en de familie Mulder dus naar buiten te begeleiden.

Ongeveer 11.34h: Mevrouw M. belt het alarmnummer 323232, wat zij van de heer P. heeft gekregen. [Waarom heeft P. wél dit nummer, maar een ziekenverzorgster niet? En waarom duurt het zo lang voor zij een alarmnummer bellen?] Ze heeft zojuist het nummer gedraaid als O. weer aan komt lopen en roept dat een ambulance niet nodig is, omdat ze dood is. Het volgende gesprek is opgenomen.

M.: “Meisje dood gevonden bij Manouk op de Westzijde.” Frank Visser: “Dood gevonden?”  M: “Ja.”  Frank Visser: “Waar zegt u?”  M: “Op de Westzijde, Manouk, een boetiek.”

Frank Visser: “Moet er geen ambulance komen?”  M: “Ze is dood zeg ik u, ze is overleden.”  Frank Visser: “Ze is al overleden?” M: “Ja.”  Frank Visser: “Al lang geleden?” M: “Ik kom net Manouk binnen, ik zie de…. iemand liggen in een hokje…”

Frank Visser: “Ik zal…” Meijer: “Ja.”  Visser: “Dan zal ik u doorverbinden met de politie.” M: “Ja.” Frank Visser: “Een moment hoor”

11.35h: De ambulance rukt uit. [logisch, een medicus kan niet zomaar op het oordeel van een leek afgaan om de dood vast te stellen] Tegelijkertijd wordt M. doorverbonden met de politie meldkamer en legt zij snel uit wat er gebeurd is.

11.35h: Twee Zaanse agenten surveilleren over de Westzijde. Zij krijgen om 11.35h de opdracht om te kijken bij boetiek Manouk. [Dit is relatief snel, en moet direct na de melding van M aan de politiemeldkamer zijn]

11.35h: O. heeft de eigen hifi-winkel afgesloten en loopt terug naar Manouk. Hij loopt even naar binnen, maar besluit dan voor de deur de komst van hulpdiensten af te wachten. Volgens meneer P. is hij achter O. aangelopen de boetiek in, om waar mogelijk te helpen. Meneer P. kijkt even bij het pashokje, maar wacht dan bij de kassa halverwege de winkel. Meneer O. posteert bij de ingang buiten in de boetiek. [Overigens meent heer O. dat heer P. niet eens met hem is meegelopen en dat hij alleen was als hij terug loopt naar Manouk om de hulpdiensten af te wachten. P. houdt vol achter Schilder aangelopen te zijn. Ik ben geneigd O. te geloven, omdat deze -zichtbaar voor anderen- bij de voordeur posteert, wat verstandig is om een crime scene schoon te houden. Als P. zou zijn meegelopen, had meneer O. vermoedelijk voorgesteld om ook buiten te wachten?]

Paskamermoord 291184-02 Paskamermoord 291184-04

11.36h: Twee agenten arriveren bij de boetiek. Het is dan nog steeds rustig op de Westzijde. Er lopen niet veel mensen. Als de twee agenten aankomen rijden, wenkt O. hen en loopt dan zelf weer Manouk in. M.volgt hem.

vlcsnap-2015-09-24-22h05m17s449 vlcsnap-2015-09-24-22h05m00s039

De agenten zien dat zij op haar buik ligt, met de mond gesnoerd en de handen op de rug gebonden. Ook haar benen zijn bij elkaar gebonden. Hiervoor zijn stroken stof van de paskamergordijn gebruikt.

O. geeft zijn contactgegevens door aan de politie en gaat dan terug naar de winkel Van Ingen. Heer P. geeft zijn details door en gaat dan samen met zijn gezin naar huis. Mevrouw M. blijft in de winkel Manouk, want is overstuur en wordt door  politie gezet op de stoel naast de kassa, om haar tot rust te laten komen. [crime scene?]

11.37h: Rob van Zaane (32) loopt van zijn rijwielwinkel (Westzijde 64) naar boetiek Manouk op (Westzijde 84a) en probeert uit te vinden wat er aan de hand is (vriend 1 van Luc Nijholt). Hij kijkt door de ramen, wordt bij de deur tegen gehouden, loopt dan stiekem alsnog enkele meters de winkel in. Hij wil weten of er wat is met Sandra van Raalten. Hij ziet achterin de winkel een politie-agent, nog een man (moet politie in burger zijn?), de klant Ziekenverzorgster M en de Hifi-winkelbediende O. van Van Ingen. [Het is mij onduidelijk waarom kennissen en de vriend van Sandra van Raalten uit de winkel geweerd worden, maar een zogenaamd toevallige klant en een buurman winkelbediende samen met de politie rondom het lichaam van Sandra van Raalten hangen. Een familielid of vriend zou het lichaam met zekerheid kunnen identificeren en heeft nog enige reden daar te zijn.]

De ambulancebroeders die arriveren, nemen enkele minuten later Sandra van Raalten niet mee. Rob Zaanen is dan al Manouk uitgestuurd en staat enkele minuten zenuwachtig voor de etalage naar binnen te kijken. Als hij ziet dat de ambulance weggaat zonder Sandra, loopt hij terug richting de fietsenhandel. Hij concludeert dan dat Sandra dood is en zeer waarschijnlijk vermoord. Exact op dat moment komt zijn medewerker Peter Hania hem achterop lopen en samen lopen ze de fietsenwinkel binnen. Hij belt vervolgens zijn vrouw Annet (die kort daarna van hem wil scheiden en belastende verklaringen aflegt).

11.39h: De ambulance arriveert met twee broeders. Omdat het mogelijk een misdrijf is, nemen de broeders het lichaam niet mee, maar bellen een gemeentearts (bevoegd om een schouw te doen) en vertrekken dan weer.

De gemeentearts stelt later officieel de dood vast. [hoe laat?] Sandra van Raalten heeft twee steken in de hals en één steek in de borststreek. Daarnaast heeft ze een diepe inkeping in de hals die tot op haar halswervels gaat. [een halve onthoofding?]

Ongeveer 11.45h: Luc Nijholt arriveert met een vriend 2 bij Manouk. Hij laat weten de vriend van Sandra van Raalten te zijn, maar mag niet naar binnen. Bij de omstanders ziet Luc een kennis van hem staan, die aan Luc vraagt of zijn vriendin daar werkt. Als het antwoord “ja” is hoort hij: “Dan is het niet best”. Luc Nijholt wordt door één van de agenten ter plekke doorverwezen naar de recherche. In de auto met zijn vriend naar et politiebureau zegt deze al tegen Luc Nijholt: “We moeten ons op her ergste voorbereiden”. [Ik weet niet waarom politie niet ter plekke aan Luc vraagt om Sandra te identificeren. Dat kan mogelijk zelfs vanaf enige afstand, om zo ook crime scene af te schermen.]

Ongeveer 12.00h: Een vriend 3 van Luc Nijholt informeert op het politiebureau wat er aan de hand is. Hij had zelf die dag om 9.00h een afspraak bij de Sociale Dienst gehad. Daarna was hij naar huis gegaan. Om 10.20h vertrok hij op de fiets vanaf huis naar Westzijde 79, omdat hij daar een afspraak bij de tandarts had. Op de heen en terugweg had hij geprobeerd naar binnen te kijken bij Manouk, maar hij had niemand gezien (ook Sandra niet). Om 11.10h was hij weer thuis geweest.

Ongeveer 12.00h: Luc Nijholt verklaart op het politiebureau, dat hij die ochtend met zijn vriend 2 was en van plan was later langs te gaan bij Sandra van Raalten voor koffie. Om 11.00h rijden ze (Luc en vriend 2) samen langs Manouk op weg naar winkel de Boeldag, waar ze een bureaustoel kopen. Als ze om 11.00h toeteren naar Manouk, zien ze geen reactie binnen (vaak zou ze even zwaaien). Als ze terugkomen van de Boeldag zien ze politie bij Manouk staan.

Rob van Zaane verklaart: Hij was om 8.00 opgestaan. Om 8.15h haalt hij de alarm van de fietsenwinkel, om daarna door te rijden naar snackbaar Zaane. Om 8.20h was hij in de snackbar van zijn broer aan de Westzijde om te ontbijten met koffie en een broodje. De sleutel van de fietsenwinkel gaf hij aan zijn broer Peter Zaane, zodat deze de sleutel van de fietsenwinkel aan Rene Plugge zou kunnen afgeven. Het is dan 8.30h.

Hij vertrekt naar zijn vrouw met de auto, want heeft haar beloofd samen de kinderen naar school te brengen en dan een half uur paard te rijden op de manege in Wormer. Van 9.00 – 9.30h hebben ze paard rijles, maar ze zijn er wat laat en de les loopt ook wat uit. Ze drinken er een koffie en gaan dan naar huis, waar hij om 10.15h aankomt. Om 10.30h stapt hij weer in zijn autobus en komt dan pas om 10.40h aan bij de rijwielwinkel.

In de fietsenwinkel helpt hij eerst een klant A (een gepensioneerde OV-buschauffeur) (60), die woont aan de Troelstralaan. Hij helpt een aantal klanten samen met medewerker René Plugge. Om ongeveer 10.50h besluit hij de autobus uit te laden en er de fietsen uit te halen. Meneer Winkels (70), een bekende die toevallig langs fietst (werkte óók bij het OV-busbedrijf), helpt Zaane met de fietsen uit de wagen laden. Als hij hoort dat politie-auto’s langs rijden en stoppen bij boetiek Manouk, loopt hij er in grote pas heen. [Achteraf is aannemelijker dat Zaane met Winkels pas rond 11.20h de fietsen uit de auto laadt, omdat dit past bij de eerder afspraken van Winkels op die dag en bij het moment waarop de politie langsrijdt. Opmerkelijke is het aanbod om een vage bekende te helpen met het uitladen van fietsen. Het is wel erg vriendelijk, doch niet ondenkbaar.]

De tijdstippen kloppen niet helemaal met het moment waarop hij aankomt bij Manouk. Verder is het opmerkelijk dat Rob Zaane spreekt over een roze jurk of zoiets, wat Sandra aan zou hebben of wat over haar heen lag. Verder heeft hij geen bloed gezien en ook de stofzuiger heeft hij niet eens in het gangpad zien staan. [Vanaf de stoep voor de fietsenwinkel is goed zicht op Manouk en de zaken in de bocht naast Manouk.]

Sporenonderzoek: De politie onderzoekt ondertussen de winkel op sporen en merkt o.a. op, dat er achterin ook een deur is van de keuken naar de achtergelegen tuin. Deze deur blijkt vanaf binnen afgesloten met een sleutel én met een schuifslot. Dat kan alleen iemand van binnen gedaan hebben. Het suggereert dat de dader via de voordeur is weggegaan. Het kan echter ook betekenen, dat iemand de deur op slot gedaan heeft, nadat de dader via de achterdeur is vertrokken. Er zijn verwondingen aan armen of handen. Er zijn geen sporen aangetroffen die erop zouden kunnen wijzen dat zij zich heeft verzet.

Onder het lichaam van Sandra ligt een hanger van Manouk met een spijkerrok. Op het tapijt zijn verschillende concentraties van bloed zichtbaar, waarvan het meeste onder de hals en het hoofd. Haar hals is doorgesneden tot op de halswervels (diepe snede). Daarnaast zijn er twee andere steekwonden in de hals. De mond is gesnoerd met een sterk bebloede zakdoek. De armen en enkels zijn gekneveld met stroken van het paskamergordijn. Er ligt een extra strook gordijn op haar rok geplakt. Haar mond is gesnoerd met een zakdoek, wat opvallend is. [Je zou verwachten dat de derde strook gordijn op haar rok bedoeld zou zijn voor de mond, maar kennelijk koos men alsnog voor de zakdoek? Wie deed dit?] Er zijn geen sporen gevonden van seksueel misbruik. Op de toonbank van de kassa zijn sigarettenpeuken en er is een koffiebekertje gevonden. [Dat kan geënsceneerd zijn, zoals ook het geval was bij Els Slurink en Jacqueline Wittenberg.]

ps. Overigens was Rob van Zaane eerder een goede bekende van de politie, omdat hij al jaren de gevonden fietsen van het politiebureau opkocht. Zijn broer Peter van Zaane heeft een snackbar in Zaanstad.

pps. De meeste klanten van Manouk die ochtend zijn anoniem gebleven. Het is dus niet mogelijk getuigenissen op basis van achtergrond van klanten op geloofwaardigheid te toetsen. Alleen van de klant om 11.03h weten wij dat ze een nichtje van een politieman is. 

ppps. Zowel Kemal Erol als Sukrija Taipovski zijn ondertussen overleden, volgens de berichten. Na hun overlijden, heeft Justitie bewijsmateriaal aangeleverd gekregen, die hun schuld zou bewijzen. Dit bewijsmateriaal bestaat uit DNA-onderzoek van het NFI en verklaringen van ex-celmaten en familieleden over “mogelijke bekentenissen die ooit zouden zijn gedaan”.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Paskamermoord, Sandra van Raalten and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Sandra van Raalten: De tijdslijn de dag van de moord (deel 2)

  1. ronnydriessen2015 says:

    De vriend van Sandra van Raalte was niet Lex Vergeer maar Luc Nijholt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.