Wat u niet weet over de Paskamermoord in Zaandam: er was een tweede moord

vlcsnap-2015-09-24-22h05m33s461Op 30 november 1984 is Sandra van Raalten op klaarlichte omgebracht in winkel Manouk aan de Westzijde 84 in Zaandam. Alles wijst erop, dat zij daarvóór een jaar lang gevolgd is. Sandra maakte zich destijds zorgen over deze stalkende hijger, die 13 maart 1984 haar niet alleen opbelde, maar ook telkens wist waar ze was en wat voor onderkleren ze aanhad. Het politie-onderzoek heeft weinig gedaan om te achterhalen wie Van Raalten een jaar lang volgde. Men pakte uiteindelijk een bevriende fietsenhandelaar op voor de moord, omdat die een zaak had iets verderop in de straat en dus in de buurt was: Rob Zaane. Foutje! Enkele jaren later is een junk (die al dood was) beschuldigd. Slim!

Wat zelden genoemd wordt in discussies over de Zaanse paskamermoord, is dat een half jaar daarvoor nóg iemand is omgebracht aan de Westzijde (winkelstraat) in Zaandam. Op  werd de 80-jarige miljonair Johannes Gôrree door messteken om het leven gebracht in de eigen woning. Hij woonde aan de Westzijde 134, de voormalige burgemeesterswoning in Zaandam. Niet veel later zou de moordenaar zichzelf hebben aangegeven. Daarmee was de rust weergekeerd in Zaandam… tot Sandra van Raalten (8 maanden en 17 dagen later).

Ook deze moord op Gôrree komt bevreemdend op me over.

  • Het nichtje zou zogezegd de dader van de moord op heterdaad betrapt hebben.
  • Het motief zou roofmoord zijn geweest.
  • De dader vluchtte weg uit zijn huis, zonder bezittingen te kunnen meenemen.
  • Het nichtje was in staat een goede beschrijving van de dader te geven.
  • Iemand had een aardappelmes onder de ruitenwisser van zijn invalidewagen gedaan.
  • Het is toevallig dat het nichtje de dader ziet, er zijn nl. meerdere uitgangen v.d. woning.

Waarom zou je bij een beroving de bewoner van het huis vermoorden, als deze bejaard en minder mobiel is? Waarom is dat nodig? En: Wat kan een reden zijn om vervolgens een toevallige getuige van dit voorval (het nichtje) niet ook “om te leggen”? De eerste moord is immers al gepleegd. Een tweede moord vermindert de pakkans en stelt de dader zogezegd in staat om de roof daadwerkelijk doorgang te laten vinden. Of mis ik iets?

download Moord Gorree 1984

Waarom ik me afvraag of er niet toch een verband is? Ten eerste zou het niet de eerste keer zijn dat de verkeerde bekent. Daarnaast zijn er veel overeenkomsten tussen beide moorden. Ik sluit een verband niet uit. Wat nu als Sandra van Raalten inderdaad al langer het target was? Wat nu als tijdens de voorbereidende fase van de lustmoord op Sandra van Raalten, de heer Gôrree in de weg blijkt te staan? In Nederland kunnen we het niet meer blind vertrouwen, als iemand volgens de media/politie een moord bekend heeft.

ps. Op 11 maart 1985 informeert de politie van Amsterdam de politie van Zaandam, dat Kemal E. (de vermeende moordenaar van Sandra van Raalten, die reeds overleden is) gearresteerd is, nadat deze twee junks zou hebben gestoken op Amsterdam CS met een aardappelschilmesje. Kemal E. wordt vervolgens verhoord door de politie te Zaandam. In de media is nooit melding gedaan van een overduidelijke hint die hierin zit naar de moord of de heer Gôrree in Zaandam, waarbij iemand een aardappelschilmesje (als boodschap?) achtergelaten heeft achter een ruitenwisser. Op dat moment had iemand anders de moord op Gôrree al bekend en zat daarvoor vast.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in regio Amsterdam, Sandra van Raalten, Zaanse paskamermoord and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Wat u niet weet over de Paskamermoord in Zaandam: er was een tweede moord

  1. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.