De afsluiting van 200 jaar Koningshuis, nabij mijn thuis!

DSCI0493Miljoenen kijkers voor feest Oranje, ja ja.   Op TV kan ik dat niet controleren. Hier wel!

In Amsterdam viel de opkomst tegen. De organisatie heeft kosten nog moeite gespaard in Amsterdam. Anderhalve week waren ze bezig met het opbouwen van een podium en tribune op de Amstel. Verkeer werd tegengehouden. EHBO-tenten opgesteld her en der, evenals publieke mobiele toiletten. Overal professionele plakkaten met plattegronden. Aangepaste bewegwijzering. Prachtig podium bij de Magere Brug. Politie overal. Het leger was erbij.

DSCI0496 DSCI0492

De opkomst? Met name mensen uit de buurt. Ik zou op basis daarvan kunnen zeggen, dat de populariteit van het Koningshuis tanende is. Het past wel in mijn eigen agenda namelijk. Ik zal het niet doen. Wat ik er echt van vindt? Als er met name mensen uit de buurt zijn (en genodigde ambtenaren) en daarnaast veel beveiliging, dan doe je iets verkeerd als organisatie. Het is geen volksfeest geworden.

Dit lijkt in niets op wat we zien met Koningsdag in april ieder jaar. Ik wijs daarom met een beschuldigende vinger naar de organisatie van dit event. Net als met het Koningslied, is er veel geld uitgegeven, om Oranjes tevreden te houden. Een volksfeest is dit niet. Dat had eenieder kunnen zien aankomen. De Oranjes hebben vermoedelijk een paard van Troje in de huishouding.

DSCI0487 DSCI0508

Nogmaals, ik zou kunnen zeggen dat dit ligt aan de populariteit van het Koningshuis, wat mijn eigen agenda ten goede komt. Echter, ik meen dat hier iets anders speelt. De lieden die voor het Koningshuis deze feesten organiseren om hun 200 jaar Koningshuis te vieren, denken werkelijk overal aan. Maar ze hebben geen flauw idee hoe je een groots feest bouwt voor een heel land. De festiviteiten zijn een beetje langs de mensen heengegaan.

DSCI0519 DSCI0489

Op televisie ziet het er natuurlijk groots uit. Het podium zelf is groots en de locatie natuurlijk nog grootser (mijn buurt!). Publiek? Er staan wat mensen langs de grachten.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Koningshuis and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to De afsluiting van 200 jaar Koningshuis, nabij mijn thuis!

  1. rinus says:

    Deze mensen moeten zo snel mogelijk verjaagd worden. Met een gekozen president ben je veel goedkoper uit en die heeft de steun van het volk achter zich. We hebben hier te maken met een paar fascistische klonen die niets klaar hebben gespeeld en die ons land kapot hebben gemaakt. Daarnaast vind ik dat de technologie onze kant op moet want daar hebben we recht op, als we ons in deze matrix nog een beetje willen vermaken. Het is onze plicht onrecht te stoppen en dat begint met het blokkeren van auto’s, het tegenhouden van personen, en het afsluiten van wegen. Alleen een dom volk laat zich onderdrukken door de woekeraars.

  2. Kaskaas says:

    Wat kost dat wel niet? Alles goed en wel, maar een week lang een deel van het centrum van Amsterdam nodig hebben? Voor een afsluitend concert? Waarom zorgen ze niet dat meer mensen dan meedoen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.