De moord op Marianne Vaatstra: Hoe ik het zie [scenario 1]

Is ze wel verder gekomen dan de garderobe van Paradiso 22.30h die avond? 

nederland-moord-marianne-vaatstra-hoofdIn de nacht van 30 april op 1 mei 1999 is Marianne Vaatstra ontvoerd en vermoord. Zij werd op 1 mei in de ochtend gevonden in een weiland aan de Keningswei in Veenklooster. Volgens Justitie is boer Jasper Steringa hiervoor verantwoordelijk. Jasper kwam zogezegd Marianne Vaatstra tegen op de fiets die nacht, als ze op weg naar huis is.

Het politie-onderzoek is een doofpot vanaf dag één. 

maaike vaatstra terpstraBurgeronderzoekers hebben laten zien, dat het hele verhaal van Jasper niet kan kloppen, omdat het onaannemelijk zou zijn, dat zij überhaupt op de fiets daar was. Normaal neemt ze een taxi. Haar “vrienden” Spencer en Wietze zouden lekke banden hebben. Zij zouden geen fiets voor Marianne gestolen hebben in Buitenpost. En als dat wel zo was, dan was Marianne al lang thuis geweest tegen de tijd dat boer Jasper op zijn fiets in Veenklooster zou zijn (ná 1.30h). Dit onderzoek klinkt al meer gedegen dan het politie-onderzoek. Uit het onderzoek van burgers blijkt, dat er veel aanwijzingen zijn dat Marianne is vermoord door asielzoekers. Justitie heeft vele hints gegeven dat zij in die hoek “niet mogen zoeken”.

Geloof ik die burgeronderzoekers helemaal? Hoewel een deel van hen oprecht alles onderzocht heeft, denk ik dat ook hier veel ruis op de lijn gegooid is, soms bewust. Er zijn mij me teveel aanwijzingen die naar asielzoekers wijzen. Die groep dient kennelijk als afleidingsmanoeuvre? Enkele asielzoekers hebben alles gedaan om schuldig te lijken en zijn daarna met de noorderzon vertrokken. Zij zijn hiermee wel medeplichtig geworden aan de misdaad, maar vermoedelijk geen hoofddader. Er is ook een lange lijst getuigen die de burgeronderzoekers en de ouders van Marianne Vaatstra bezig heeft gehouden. Al deze getuigen (véél ambtenaren, veel gerelateerd aan Justitie) laten een verhaal boven borrelen, waarin het AZC Kollum een centrale rol speelt. Ook dat “verhaal” kan ik niet geloven. Het AZC medeplichtig? Ja. Hoofddader van deze complexe moord en cover-up? No way!

Als ik alles wat ik niet geloof weglaat, kom ik hier uit: scenario 1

Om 22.30h wordt Marianne door haar broer afgezet bij club Paradiso in Kollum. Daar had ze afgesproken met haar vriendje Spencer, maar die laat haar erin luizen (waartoe hij is aangezet). Het hele verhaal over wat Marianne die avond gedaan heeft, is gelogen, door alle getuigen. Ze is vermoedelijk niet verder gekomen dan de garderobe bij Paradiso. Wie heeft haar in Paradiso gezien, gesproken, een drankje verkocht? Niemand gehoord! Dus mogelijk is ze daarvoor al ontvoerd. Ze is vermoedelijk tussen 1.30 en 2.00h vermoord, volgens de sectie. Het is mogelijk een zorgvuldig geplande lustmoord met cover-up. De ontvoering zou dan dus vóór 23.00h zijn. Anders zouden meer mensen Marianne toch gezien hebben die avond?

Het event vond mogelijk plaats op een rustige locatie niet ver van Kollum, zoals zwembad It Paradyske. Vanaf die plek kon men overigens in 1999 een lichaam dumpen in het weiland aan de Keningswei, zonder gezien te worden, omdat de boerderij naast het weiland leeg stond. De ontvoering, moord en cover-up is dan ver van tevoren bedacht. De uitvoering is gedaan door een grote groep mensen, die heimelijk samenwerken aan deze gruwelijk moord. Het incident in de Ringo Bar van twee weken daarvoor, is vermoedelijk bedoeld geweest om Marianne te conditioneren, waar ze hulp moet zoeken als Feik en Ali lastig zouden doen. Ze loopt mogelijk alleen Paradiso binnen, waar Feik en Mustafa ook zijn. Meer is er niet nodig, om haar even mee te laten lopen met een behulpzame man?  ~ U kan zich dat niet voorstellen? Het is zo logisch. 

Zowel Justitie als (enkele) complotdenkers, werkten mee aan de cover-up.

Marianne, RIP. Het meisje was veel meer waard dan vermaak voor achterlijke idioten. 

ps. De naam Vaatstra is vermoedelijk een verbastering van de achternaam Vaartstra. Marianne lag wel niet in een vaart (in tegenstelling tot vele andere vrouwen vermoord in het Noorden in de jaren negentig), maar haar achternaam verwijst wel naar het oud-Friese woord “Faert” oftewel vaart. trio-ale-de-vries-kollum.large

pps. De discotheek Paradiso in Kollum is in handen van Ale de Vries en diens familielid Johhny de Vries. Ale de Vries zat vroeger samen met zus Rika de Vries in het muziektrio de Ariba’s. Ik heb in meerdere zaken betrokkenheid van BN-ers gezien. 

Marianne Vaatstra

 • Marianne Vaatstra, daar is het laatste nog niet over gezegd (deel 1)
 • Justitie deed alles om AZC verdacht te maken én verder niets (deel 2)
 • Waar kan de moord zijn gepleegd qua locatie? (deel 3
 • Hoe kan je een lichaam dumpen op de Keningswei? (deel 4)
 • De tijdslijn van die avond (deel 5)
 • De Rabobank pinpas (deel 5b)
 • Wie-is-wie in zaak Vaatstra, lijst met getuigen/betrokkenen (deel 6)
 • Het is een doofpot vanaf dag één (deel 7)
 • Dat van die fiets bij het Buitenpost politiebureau (deel 8)
 • Lijst met mensen die menen ene Ali H. Hassan is andere niet (deel 9)
 • Ik heb mijn twijfels bij al die getuigen (deel 10

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Marianne Vaatstra, regio Noord and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to De moord op Marianne Vaatstra: Hoe ik het zie [scenario 1]

 1. Kaskaas says:

  Dazou wel kunnen. Maar dan hebben die asielzoekers er wel mee te maken. Wat nu als ze die Ali en Feik of die Algarijn (Alchari?) bij Paradiso net voorbij de ingang hebben gezet? Marianne zal dan omdraaien en naar de portier lopen. Bij de garderobe, ik ben bang van wel. Het is een groot complot. Te toeval ook dat twee weken daarvoor dan ze ruzie heeft met die asielzoekers. De portier en Gerrit helpen haar dan. Ze zal dus op Koninginnedag naar Gerrit of de portier toelopen als ze die gastjes weer ziet. Dat doe je dan, Dat weten ze.

  Heeft iemand Spencer in de Paradiso gezien die avond of is de wezel de niet eens geweest om zekes te zijn dat niemand zou kunnen zeggen dat Spencer er was zonder Marianne?

 2. Marijke says:

  Net als bij Dascha, niet samen uit. Rare zaak, als je jong en verliefd bent. En zeker op die leeftijd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.