Moord op Cassandra van Schayk: Scenario politie versus Anders (deel 3)

cassandra2Cassandra van Schaik verdween in de nacht van 23 op 24 maart 2007 in Almere. Zij is het laatste gezien in club Eindelijk, waar er die avond een Underworld feest was. Volgens portiers zou Cassandra door hen naar buiten zijn gehaald voor wat frisse lucht. Op 14 april wordt ze in de Noordenplassen van Almere gevonden. Cassandra werd geboren op 10 oktober 1989 in Stratford, Canada. Zij is 17 jaar geworden. 

Lees ook deel 1 en 2. Hieronder 2 mogelijke scenario’s. Er zijn er vast meer te bedenken. 

Scenario politie 

De 17-jarige Cassandra gaat uit in Almere bij club Eindelijk! waar ze is met andere Lonsdale jongeren en danst op hardcore muziek. Om 3.30h maakt een portier zich wat zorgen om haar en adviseert om even een frisse neus te nemen. Dat doet ze. Diezelfde portiers halen dan voor haar de kleding uit de garderobe en zien hoe ze rent naar het busstation om de bus van 3.45h nog te halen. Ze moet namelijk om 4.00h thuis zijn.

Op het busstation heeft ze net de bus gemist. Het Lonsdale meisje wil niet 45 minuten wachten en gaat daarom mee met twee vreemde Hindoestaanse jongens die wiet willen roken en haar een lift naar huis beloven in een illegale taxi. [Een vreemde combinatie] Daarna wordt ze nooit meer gezien. De jongens zouden haar mogelijk hebben meegenomen naar Schateiland, wat een hangplek voor jongeren is op de Noorderplassen.

Daar zijn deze jongens dan zo dom om een willekeurig nummer op de mobiel van Cassandra te bellen, waarvan ze de voicemail vervolgens niet inspreken. Mogelijk wordt Cassandra dan ziek, of valt, of zij wordt door hen vermoord. Er gebeurt in ieder geval iets, waardoor zij diezelfde nacht te water gaat in de Noorderplassen. Op haar rug draagt zij wel haar rugzak, maar hiervan is de rits deels open (waarom?). Het is daarom onduidelijk of zij bestolen is óf dat de vermiste spullen op de bodem van de Noorderplassen liggen. De mobiel gaat in ieder geval niet mee het water in, want deze doet het nog een dag.

Na drie weken wordt haar lichaam gevonden aan de rand van de Noorderplassen, aan de overkant van het water (vlakbij het IJ). Na maximaal twee weken komt het lichaam bovendrijven. In die derde week is het lichaam al drijvende van Schateiland naar de andere kant van het water gedreven [red. liggend op de bodem drijft een lijk niet ver af, in stilstaand water]. Het lichaam heeft dus kennelijk een week op het water gedreven, zonder dat iemand het ontdekte, hoewel het dat weekend warm was (veel bootjes).

Ik geloof er allemaal niets van. 

Alternatief scenario 

Cassandra is uit met een bevriend stel in Almere. Zij wordt gezien door een team dat een meisje zoekt om te ontvoeren in opdracht. Het is bij hen bekend, dat Cassandra met een bevriend stel samen naar huis zou gaan. Om die reden hebben ze wat gastjes op dat stel afgestuurd om ruzie te zoeken. De portiers hebben een excuus om het stel eruit te gooien. Om 3.00h staat Cassandra daarom alleen te kijken. De portiers roepen haar ook en zij denkt dat het om (de ruzie met) haar vrienden gaat, dus ze loopt mee. Dan wordt Cassandra bedwelmd, mogelijk bij de WC of een andere deur waar personeel gebruik van maakt. De portiers pakken haar nummertje van de kapstokken en halen haar kleren.

Het is erg toevallig dat de portiers eerst twee vrienden eruit gooien en zich dan geheel toevallig zorgen maken om een meisje (Cassandra) dat er wat oververmoeid uitziet. 

Ze wordt bij de achteruitgang achter in een auto gelegd van het “team dat een meisje zoekt”. Uit haar tas haalt één van de “vrouwenhandelaren” de paspoort(en), bankpas en mobiel, omdat dit typisch objecten zijn waarmee de identiteit kan worden vastgesteld. Zij rijden richting het Oostervaarderdiep. Op de N702 wordt ter hoogte van “Schateiland” even gestopt om een telefoontje te plegen naar iemands voicemail, zodat een dwaalspoor is uitgezet. In werkelijkheid wordt ze meegenomen naar bijvoorbeeld een boot op het IJselmeer. Daar heeft haar mobiel overigens automatisch geen ontvangst.

Het zogenaamd bellen vanaf Schateiland is een afleidingsmanoeuvre, wat moet verbloemen dat ze ontvoerd is geweest dagenlang, net als Manon Seijkens destijds. 

Cassandra is dagenlang ergens vastgehouden en mogelijk al die tijd gedrogeerd. Voor zover bekend zijn er immers geen sporen van worsteling, gevecht of verzet. Na een week is zij vermoord, mogelijk door water in haar longen te gieten of door een (CO?)-vergiftiging.

Na de moord verlaat het gezelschap de boot, maar laat het lichaam achter (of slaat het ergens op, mogelijk maar niet noodzakelijkerwijs in water). Dit om zeker te zijn, dat ze pas gevonden wordt enkele weken na haar verdwijning. Hierdoor is het aannemelijker om de autopsie zonder resultaten te laten zijn. Haar lichaam wordt pas gedumpt in de nacht van 13 op 14 april, door met een boot kort aan te meren langs de Oostvaardersdijk. Zij wordt door twee of meerdere personen in een bodybag naar de rand van de Noorderplassen gedragen. De volgende dag wordt het lichaam gevonden. Enkele dagen later laat men de toilettas achter op een ander deel van de Noorderplassen, zodat deze ook gevonden wordt.

Beide scenario’s zijn even vreemd. Het officiële scenario is vreemd. Het tweede ook. 

Ze wordt pas na drie weken gevonden, hoewel de Noorderplassen redelijk druk gebied is in het warme voorjaar. De sectie heeft erg weinig resultaat opgeleverd, wat de bedoeling was. Dit is genoeg reden om af te vragen of ze wel al die tijd in het water heeft gelegen. Voor de politie is het reden om te stellen dat het mogelijk zelfs een ongeluk was. 

ps. Cassandra is een Griekse meisjesnaam. Het betekent “profeet van verdoemenis”. Ze is voor het laatst gezien op de avond Underworld in club Eindelijk in Almere. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Cassandra van Schaijk and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Moord op Cassandra van Schayk: Scenario politie versus Anders (deel 3)

  1. Aalders says:

    Hoe kom je hierbij het lijkt.mij sterk allemaal ik was een vriendin van haar

  2. Cassie Weile says:

    Cassandra werd gespreeld door die actrice van Victoria de tv series
    Zij speelt Nancy Kerrett de hair dresser. Die trouwt en een hotel begint.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.