De verdwijning en moord op Cassandra van Schaijk in Almere (deel 1)

cassandra2Cassandra van Schaik verdween in de nacht van 23 op 24 maart 2007 in Almere. Zij is het laatste gezien in club Eindelijk, waar er die avond een Underworld feest was. Volgens portiers zou Cassandra door hen naar buiten zijn gehaald voor wat frisse lucht. Hierna is zij naar het busstation gerend om een nachtbus te halen. Cassandra werd geboren op 10 oktober 1989 in Stratford, Canada. Zij is 17 jaar geworden.

Ik vat de situatie even voor u samen:

 • Cassandra (17) is scholier van het ROC en loopt stage bij een Kinderdagverblijf.
 • tcm17299093_LargeZij gaat op 23 maart met een bevriend stel uit naar Underworld in club Eindelijk Weer te Almere.
 • Om 2.11h wordt er een foto van haar gemaakt.  [Wie maakte deze foto rechts en waarom? Is deze ook verstuurd?]
 • Het bevriende stel krijgt ruzie in de club en wordt door bewaking buiten gezet. tcm17299099_LargeDat is om ongeveer 3.00h.
 • Zonder het te weten is Cassandra alleen in club Eindelijk Weer. Zij zou samen met het bevriende stel naar huis gaan.
 • Om 3.30h ziet bewaking dat Cassandra er slecht uitziet en zij nemen haar mee naar buiten om wat frisse lucht te krijgen. Cassandra loopt met hen mee.
 • Enkele minuten later haalt één van de bewakers haar kleren uit de garderobe.
 • Beide heren zeggen dat ze haar adviseren om direct naar de bus te gaan, om de nachtbus van iets voor 4 uur naar huis te kunnen halen. Wist Cassandra dat haar vrienden weg waren? Zou ze weggaan zonder iemand te SMS-en?
 • Beide heren zeggen dat ze haar hebben zien rennen richting het busstation.
 • tcm17299090_LargeOp het busstation zou Cassandra volgens één getuige de bus gemist hebben. Normaal zou ze dan even een SMS naar huis sturen, om dat door te geven. Volgens die ene getuige is ze in plaats daarvan met 2 vreemde Hindoestaanse mannen meegegaan. Vreemd.
 • Op 24 maart om 4.45h in de ochtend belt haar telefoon naar de voicemail van iemand in haar contactlijst, maar niet iemand die ze goed kent. Hij springt op voicemail en de jongen in kwestie zegt een lege voicemail te hebben ontvangen. Achteraf blijkt het telefoontje gepleegd te zijn vanaf “Schateiland” in de Noorderplassen. Het is een afgelegen stukje “park/eiland” in de Noorderplassen. Vertel mij, hoe kan de politie zeker zijn dat precies vanaf Schateiland gebeld is met de mobiel? Staan er drie zendmasten op Schateiland en ook op de omringende kunstmatige eilandjes. Kijk gerust waar er zendmasten staan in de buurt van de Noorderplassen. Het is ondenkbaar dat de politie exact kan aangeven vanaf waar er gebeld is: link. Leugens, noem ik dat. Waarom die leugens? Omdat ze al wisten dat ze straks ook in die buurt gevonden zou worden? Het zaakje stinkt, heren van de politie!
 • De Noorderplassen liggen bijna aan het IJ-meer. Schateiland is rechtsboven.

Drie weken later 

 • Op 14 april 2007 vindt een buurtbewoner Thijs bij een boottochtje het lichaam van Cassandra in het water bij de Lepellaan aan de rand van de Noorderplassen. Het is mij niet duidelijk of zij is gedumpt vanaf een locatie op de Noorderplassen, of vanaf een boot vanuit het IJ (het is slechts slechts 1000m lopen vanaf de kant van het IJ). De politie gaat ervan uit dat zij diezelfde nacht terecht is gekomen in het water van de Noorderplassen, maar ik vind dat niet een zekerheid. Een ontvoering sluit ik niet uit, omdat er rare aspecten zitten aan de wijze waarop lichaam/spullen gevonden worden.
 • tcm17299092_LargeHaar mobiel blijft nog lang in de lucht, maar er wordt niet opgenomen. Op zaterdag 24 maart 2007, om 23.33h, zijn vermoedelijk de batterijen leeg en is de telefoon helemaal weg. Op 24/4 om 23.33h? Hoe lang gaan batterijen van de Nokia 3510i normaal mee? De politie laat niet weten waar haar mobiel is geweest. Ook als ze niet oppakt, is dat bekend. Wat zijn de coördinaten van de mobiel geweest, van minuut tot minuut? De politie weet met behulp van de telefoon, hoe (snelheid en route) ze erheen ging. Een mobiel in het water, stopt er snel mee.
 • Als het lichaam direct na de verdwijning in het water terecht is gekomen, was het al veel eerder komen bovendrijven. In de dagen vóór 14 april is het lekker warm weer geweest (bij uitstek weer om in het weekend even met een bootje de plas op te gaan). Wat is de kans dat niemand haar daar heeft zien liggen in de dagen daarvoor? Klein. Bovendien, zou in dat geval haar mobiel niet zo lang nog signalen hebben gezonden.
 • Hoewel zij zogezegd belde vanaf Schateiland (Noord-Oost), werd het lichaam gevonden aan de Noord-Westzijde van de Noorderplassen (zie CIRKEL), vlakbij het IJ. Haar toilettas is gevonden drijvend op het water op april 2007 aan de Zuid-Westzijde van de Noorderplassen. Ik geloof ook daar niets van. Een toilettas is zwaar. Deze zal even drijven en dan gewoon zinken naar de bodem, omdat een tasje met een ritsje niet luchtdicht is en make-up genoeg weegt. Na drie weken ligt het zeker op de bodem. Dit toilettasje is na de vondst van het lichaam gevonden, drijvend in het riet (zie PIJL).

tcm17299086_Large tcm17299098_Large

Onderzoek 

 • Uit het forensisch onderzoek valt weinig op te maken. Ze had zowel alcohol als cannabinoïden in haar bloed (dit laatste gebruikte ze zelf niet die avond). Echter, er wordt geen melding gedaan van cocaïne of sporen van pillen in het bloed. Cocaïne is 2 -4 dagen traceerbaar. Eén van haar vriendinnen meent dat ze een snuifje had genomen die avond. Als dit zo zou zijn, dan is ze mogelijk niet die nacht vermoord? De meeste pillen zijn namelijk ook 2-4 dagen nog traceerbaar in het lichaam.
 • De doodsoorzaak is onduidelijk, maar verdrinking wordt niet uitgesloten. Er is geen inwendig letsel ontdekt. Het tijdstip van de dood is niet meer vast te stellen, maar de patholoog anatoom gaat er wel vanuit dat ze waarschijnlijk om het leven is gekomen in de nacht dat ze verdween. [Dat is vreemd! Die man/vrouw moet wetenschappelijk iets zeggen over het tijdstip van overlijden en kan dat niet, maar wil met dit gebrek aan kennis, wél een vergaande conclusie invullen die buiten het eigen vakgebied ligt? Vreemd. Wie was de schouwarts in deze?]
 • Op 20 april 2007 is haar lichaam gecremeerd.

Rara wie, zou ik als eerste maar eens uithoren?

 1. Hoe heet het stel met wie ze uit was en met wie kregen zij -juist dan- ruzie?
 2. Welke portiers besloten de vrienden van Cassandra om hoe laat buiten te zetten?
 3. Welke portiers namen Cassandra mee naar buiten om 3.30h?
 4. Met welke zendmasten maakte haar mobiel contact van 3.30h tot 6.00h? En later?
 5. Wie was die ene getuige die twee Hindoestaanse jongens op het busstation zag?
 6. Waarom had Cassandra het paspoort van ene Desirée Ruiter bij zich?
 7. Wanneer is haar Rabopas voor het laatste gebruikt en hoeveel pinde ze?

Deze zaak is misschien niet zo ingewikkeld als Peter R. de Vries wil doen overkomen.

ps. De zaak doet mij ook denken aan Monique Roossien. Op zondagochtend 27 april 2003 wordt Monique Roossien naakt gevonden op de kade van de Uitdammerdijk in Amsterdam-Noord. Zij werd als laatste gezien in de avond aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Hemelsbreed is de vindplaats slechts 10 km ver van elkaar. 

pps. De voornaam Cassandra betekent “profeet van verdoemenis“. En de achternaam Schayk komt van “Scheidingsdijk“, een dijk tussen twee wateren, waardoor één van de zijden gecultiveerd kan worden. Cassandra is voor het laatst gezien op een Underworld feestje en werd terug gevonden langs de smalle strook land tussen het IJ en de Noorderplassen. U en ik zouden niet zo gek zijn, maar sommige moordenaars wél!

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Cassandra van Schaijk and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.