De zaak Bolhaar – Een mogelijk scenario: Louis heeft geen 3 moorden gepleegd!

programma250402-2Maandag 5 maart 1984, tien voor zes ’s middags, de Argonautenstraat  in Amsterdam. De bovenbuurman van Corina Bolhaar hoort haar 1-jarige zoontje Bryan huilen en besluit poolshoogte te nemen. De buurman treft de nog steeds huilende Bryan aan in zijn ledikant, maar Corina en haar twee andere kinderen zijn vermoord.  (zie ook deel 1)

Dit is geen gewone moordzaak, maar een geplande gruwelijke misdaad tegen een gezin. Als je vanuit verschillende hoeken omringd bent door kwaad, heb je geen schijn van kans. Hieronder volgt een mogelijk scenario, dat voor de verandering wél de data verklaart.

MOGELIJK SCENARIO

zaterdag 3 maart 21.00h bedwelmd

Alles wijst erop dat Corina en haar kinderen op zaterdagavond na het avondeten zijn bedwelmd. De kinderen lagen op bed in nachtkleding. Corina was in de woonkamer in nachtkleding met duster. Zij had de gewoonte na het op bed doen van de kinderen, in de avond de keuken en het huis weer op te ruimen. De keuken was nog niet opgeruimd. Het was ongeveer halverwege de avond, als Corina en haar kinderen bedwelmd worden. Corina valt dan op de grond, met in haar mond nog een slokje koffie. Omdat er geen overburen zijn, valt het niemand op. De achterburen zijn afgeleid met een autobrand.

argon3Bedwelmen kan eenvoudig door een middel in eten/drinken te doen. Nóg makkelijker is het, om een bedwelmend gas in de woning te laten lopen via riool of ventilatiekanalen. Een geheime dienst kan dit eenvoudig realiseren via de woning van bijvoorbeeld Ouwehand op 3 hoog. Nadat het gezin bedwelmd is, komt mogelijk Ouwehand met een sleutel binnen om te controleren of iedereen in coma ligt. Een bedwelmend gas als lachgas is zwaarder dan lucht (alleen de onderste laag gas in de woning is besmet). Zo lang daders en medeplichtigen staan of rechtop zitten, raken zijzelf niet bedwelmd.

Louis Hageman is in dit scenario op zondagochtend vroeg gearriveerd in de woning van Bolhaar, nadat ze bedwelmd zijn. Samen met een handlanger (bijvoorbeeld Ouwehand of taxichauffeur René Wever) heeft hij de twee kinderen en de woning geprepareerd, voor de hoofddaders die zondag aankomen. Mogelijk is de woning met verpakkingsmateriaal afgeplakt, om sporen te beperken die terugleiden naar de hoofddaders.

Ochtend zondag 4 maart Corina vermoord

Nadat de hoofddaders van de kindermoorden aangeven akkoord te gaan met de set-up met de twee Bolhaar kinderen, is Corina Bolhaar als eerste vermoord. Zij is immers niet langer nodig. Er is dan al besloten de gezinsmoord doorgang te laten vinden.

De moord op Corina moet zijn gedaan op zondagochtend, vermoedelijk door Louis Hageman. Het is geen lustmoord. Zij is gewurgd. Er is geen sprake van extreem geweld. Er zijn geen verweerwonden. Wel staat vast dat haar maag leeg was en zij relatief veel ontlasting in haar slip heeft. Dit beeld is consistent met een urenlang bedwelmen van Corina Bolhaar, tot het moment dat de lustmoorden op de kinderen gaan plaatsvinden.

Louis Hageman bereidt alles voor in de woning voor de twee kindermoorden.

Lustmoord op kinderen zondag overdag

De lustmoorden op de twee kinderen Donatha en Sharon hebben plaatsgevonden op zijn vroegst zondagmiddag, maar vermoedelijk zondagavond vroeg op de avond. Om 18.30h is het donker. Er is sprake van overmatig geweld, maar niet op een ongecontroleerde wijze. Er zijn geen sporen gevonden die duiden op vastbinden. Zij hebben zich niet verweerd. De kinderen zijn in bedwelmde toestand vermoord en hebben er niets van gemerkt.

Sharon is eerst gewurgd, waardoor hij al zo goed als dood was. Hierna is hij nog meerdere malen gestoken in de hals (3x) en in de rug ter hoogte van het hart/longen (10x). Ten tijde van de messteken was de bloedsomloop al zwak. Donna is meerdere malen gestoken, in zowel hartstreek (vaker) als hals (3x). Deze wonden zouden dodelijk zijn geweest. Sharon was dood. Donatha is voor dood achtergelaten.

Hierna verlaten de daders van de lustmoorden de woning van Bolhaar weer. Ik ga er vanuit dat Louis Hagenaar de woning op datzelfde tijdstip verlaat. De handlangers ruimen de woning op, zodat alles eruit ziet als voor de moord, behalve dan dat er zichtbaar drie moorden zijn gepleegd. De deur moet zijn opengezet om het bedwelmend gas te laten ontsnappen.

Nadat de bedwelmende stoffen uit de woning zijn weggevloeid, is er mogelijk iets onverwacht gebeurd. Tegen alle verwachtingen in, zou Donna weer zijn bijgekomen uit een pijnlijke coma. De persoon die op dat moment aanwezig was, moet haar met het eigen hoofdkussen hebben gewurgd. Zij is later overleden dan Corina en ook later dan Sharon. De keuze van het kussen als moordwapen, is gedreven door opportuniteit. Met een kussen hoeft de dader het gezicht van Donna ook niet te zien bij het wurgen. Het is dan maandag.

De dienstdoende huisarts moet het zijn opgevallen dat de drie moorden niet op hetzelfde moment zijn gepleegd, maar deze zegt hier niets over. Hij “vergeet” naar Donna te kijken. Zelfs als dit oprecht zijn waarneming is, dan is het negeren van Donna op zich schandalig.

Baby Bryan goed verzorgd

Gedurende het weekend en de maandag heeft iemand voor Bryan gezorgd. Mogelijk is hij tijdens de moorden op zondag zelfs in de woning van een buur geweest (boven/onderbuurman), voorzien van een slaapmiddel. Nadat de moorden hebben plaatsgevonden, zal Bryan alleen in de woning zijn achter gelaten op II hoog, om ontdekking van het huis (met de lichamen) zonder Bryan te voorkomen.

Dit betekent dat de verzorgers ongezien de woning van Bolhaar in en uitgegaan zijn. In theorie kunnen dat alleen de onderburen en bovenburen zijn geweest. Alleen de bovenburen weten 100% zeker dat zij hierbij niet gezien worden. Immers, de onderburen hebben geen enkele reden om een verdieping hoger te gaan kijken.

vlcsnap-2015-09-15-14h30m06s700 vlcsnap-2015-09-15-14h27m06s308

Volgens één getuige (zaalgenoot ziekenhuis) zou de vader van de jongste zoon (overlevende van het gezinsdrama) een Griek zijn, maar ik heb zo mijn twijfels hierover. Die twijfels zijn niet alleen gebaseerd op het feit dat zoon Brian er weinig Grieks uitziet.

Cover-up 

Dit is geen “gewone” gezinsmoord. De tijdstippen van overlijden liggen meerdere uren uit elkaar. Er zijn teveel verdachten, waartegen er teveel getuigen zijn. Verder is het bijzonder vreemd, dat politie bewijsmateriaal heeft vernietigd/weggegooid. Dit gaat notabene om een agressieve drievoudige laffe moord op een gewoon gezin in Amsterdam! Omdat kosten noch moeite gespaard zijn om de werkelijke daders te ontzien, vrees ik het ergste.

Wie de hoofddaders kunnen zijn? Ik heb een donkerbruin vermoeden.

Het enige wat ik nog niet heb kunnen verklaren, is waarom er een auto in brand stond om 21.00h aan de Tuyl van Serooskerkenweg ter hoogte van de achterburen van Bolhaar. Het is te toevallig om willekeurig te zijn. Mogelijk vond de autobrand plaats op het moment van de bedwelming, om af te leiden.  

ps. De informatie heb ik deels gevonden op de website van Louis Hagemann en via de uitzending van Peter R. de Vries. Het toeval wil, dat beiden zelf aangeven op 4 maart 1984 ook in de buurt van de woning te zijn geweest. Peter woonde er om de hoek. Louis geeft toe aangebeld te hebben in de vroege zondagochtend, maar er deed niemand open. Waarom heeft geen van hen in 1984 al alles op alles gezet om deze moorden op te lossen? 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Bolhaar, regio Amsterdam and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to De zaak Bolhaar – Een mogelijk scenario: Louis heeft geen 3 moorden gepleegd!

 1. Noord gestoord says:

  Bij een brainstormsessie n.a.v. het heropenen van de moordzaak in 2002, heeft dr. Simmelink gezegd dat hij het lichaam van Donna niet mocht schouwen in de woning. Hij werd door de politie weggestuurd, echter heeft hij wel een verklaring niet-natuurlijke dood afgegeven omdat hij van een afstand kon zien dat zij kennelijk een niet-natuurlijke dood gestorven was.
  Volgens Jacqueline, de huidige vrouw van Hagemann, waren de lichamen van Corina en Sharon in spiegelbeeld neergelegd in de woonkamer.

  • maudoortwijn says:

   Wat is dat, in spiegelbeeld neergelegd in de woonkamer? Waar dan? Hoe? Op de grond?

  • Noord gestoord says:

   Op de grond denk ik. Haar punt was dat iemand de plaats delict gemanipuleerd heeft.
   In 1984 heeft in de kranten gestaan dat de bovenbuurman Rob W. heet, en dat Donna bij Corina in de woonkamer gevonden is.

  • maudoortwijn says:

   Heb je een link naar de uitzending van Een Vandaag vorig jaar?

 2. Noord gestoord says:

  In de reportage van EenVandaag van oktober vorig jaar is (weliswaar gecensureerd) te zien dat Corina en Sharon met de ruggen naar elkaar toe liggen, in een vergelijkbare houding. Corina op haar linkerzij en Sharon op zijn rechterzij.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.