De zaak Corina Bolhaar is zo opgezet, dat er juist veel verwarring is over tijdstip van de moord, waarom? (deel 2)

Maandag 5 maart 1984, tien voor zes ’s middags, de Argonautenstraat  in Amsterdam. Een bovenbuurman van Corina Bolhaar hoort haar 1-jarige zoontje Bryan huilen en besluit poolshoogte te nemen. De buurman treft de nog steeds huilende Bryan aan in zijn ledikant, maar Corina en haar twee andere kinderen zijn vermoord. (zie ook deel 1)

programma250402-2

Opvallend is, dat er veel tegenstrijdige aanwijzingen zijn over het tijdstip van de moord. Waarom is dat gedaan, vraag ik me dan af. Corina is op 3 maart 1984 voor het laatste gezien. Op maandag 5 maart om 17.45h zijn de lichamen gevonden door bovenbuurman Ouwehand.

Hoewel de huizen gehorig zijn, heeft niemand iets gehoord tussen zaterdagavond en maandagavond. Enkele buren maken slechts melding van Bryan die af en toe wat gehuild heeft (niet overmatig huilen). Alles duidt erop dat zij bedwelmd zijn geweest.

  • Op zaterdagavond 3 maart 1984 omstreeks 21.00-21.30h had Corina volgens een achterbuurvrouw J. Stiel van Es Van Hoven (wonende Tuyl van Serooskerkenweg 45) schreeuwende ruzie in haar woning (Argonautenstraat 20) met een man met donker haar. Op exact datzelfde tijdstip stond er een auto in de brand aan de Tuyl van Serooskerkenweg voor de woning van deze achterbuurvrouw. Bij de autobrand was politie aanwezig (en ongetwijfeld brandweer). [pdf Proces Verbaal achterbuurvrouw] Mevrouw herkende Louis niet. Na deze ruzie op zaterdagavond (men deed vervolgens het raam dicht op no. 20), heeft mevrouw zaterdag noch zondag geluiden gehoord in de woning van de familie Bolhaar. Het bizarre is, deze verklaring is nooit opgenomen in het buurtonderzoek van 1984. De twee politiemannen noteerden daar, dat mevrouw Stiel van Es niets had gehoord/gezien. Ik vermoed: of mevrouw Stiel liegt of de politie-agenten liegen.
  • De twee gedode kinderen van Corina zijn gekleed in hun nachtkleding en liggen op bed. Corina Bolhaar zelf is in haar dagkleding in de woonkamer. Het is dus laat op de avond of vroeg in de ochtend. Corina is gewurgd, maar de kinderen zijn zowel gewurgd als ook gestoken. Dat is vreemd, want de aanname is dat iemand Corina in woede impulsief vermoorde en als cover-up de twee kinderen dan ook maar ombracht. Echter, het geweld gebruikt tegen de kinderen is agressiever van aard. Overigens heeft de familie van Bolhaar laten weten dat Corina zowel in de avond als ochtend een pyjama met duster zou dragen.
  • Er staat een thermoskan koffie op tafel met twee kopjes. Dit suggereert een moment vroeg in de ochtend of net na het avondeten. Het kan ook geënsceneerd zijn. Corina Bolhaar zou zowel in de ochtend als ook de avond koffie drinken. In de mond van Corina is een bruine substantie gevonden. Ik sluit niet uit dat zij bedwelmd werd op het moment dat zij een koffie met sigaret in de avond nuttigde. Er is geen melding van een gevallen kopje of gemorste koffie. Wel is er melding van een rood vlekje op de rug van haar hand (mogelijk een subtiel brandmerk van een sigaret).
  • Louis Hageman belde volgens zijn getuigenissen aan op zondag 4 maart zeer vroeg in de ochtend. Er werd niet open gedaan volgens hem. Dit betekent dat er op dat moment al iets vreemds aan de hand is in de woning. [Alternatief: er werd wél opengedaan en Louis heeft daarna de moorden gepleegd. Dit is waar hij nu voor vast zit.]
  • De eerste informele schouw is gedaan door een freelance huisarts Dr Simmelink. Dat was om 19.00h op 5 maart. Hij bemerkte dat de buik van Corina Bolhaar op dat moment al koud was. Omdat de buik als laatste afkoelt, zegt dit iets over het tijdstipo van haar dood. Corina zou volgens die waarneming minimaal 24h uur dood moeten zijn (dus vóór zaterdag 19.00h). Verder geeft Simmelink aan dat alle drie de slachtoffer naar schatting tussen 24h en 48h daarvoor moeten zijn omgebracht (vrijdag 19.00h-zaterdag 19.00h). Opvallen is dat deze arts niets expliciet zegt over de kinderen.
  • Op dinsdag 6 maart is op een onbekend tijdstip sectie verricht op de drie lichamen door schouwarts Voortman. Daar zal ik een apart artikel aan wijden (deel 4). Het meest opvallende is, dat het tijdstip van sectie niet duidelijk is. Dat is ongebruikelijk en staat een precies bepalen van het tijdstip van de moorden in de weg. Waarom doet men dat?

Het is niet eenvoudig om op basis van bovenstaande een tijdstip van de moorden te bepalen en dat is mogelijk ook de bedoeling. In deel 5 werk ik dit verder uit.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Corina Bolhaar and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to De zaak Corina Bolhaar is zo opgezet, dat er juist veel verwarring is over tijdstip van de moord, waarom? (deel 2)

  1. monique says:

    in deel een staat dat corina in haar dagkleding is gevonden en in de autopsie staat dat zij in haar pyama is gevonden ?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.