Wat wist Sjoerd Kooistra van de strooptocht op Groningse vrouwen in de jaren negentig? Tuurlijk wist ie dat!

50462540825055021In de tijd dat ik in Groningen studeerde, was er sprake van een moordgolf op tippelaarsters en een verkrachtingsgolf onder studentes. Pure vrouwenhaat. Hoe hebben ze dat gedaan? Ik weet dat studentes vanuit het WSN-gebouw op Paddenpoel en vanuit het Gemeentehuis op de Grote Markt in de gaten werden gehouden.

Van uw belastinggeld!

Sjoerd Kooistra was de grootste horeca-uitbater in Groningen decennia lang. Als hij in 1984 in Amsterdam begint, heeft hij al een klein imperium van café’s in Groningen. In 2008 stond Kooistra op nummer 222 in de Quote 500 (222). Kooistra moet geweten hebben wie er achter de moord- en verkrachtingsgolf in Groningen zat. Dat kan niet anders.

Kooistra werd zogezegd 28 juni 2010 dood aangetroffen in zijn woning in Ubbergen. Zijn vriend en advocaat Oscar Hammerstein verklaarde direct dat het zou gaan om zelfmoord. Kooistra was kennelijk in conflict met bierbrouwer Heineken (die had overigens ook half Groningen in handen) en Kooistra zou diep in de schulden hebben gezeten. De schuld van de onderneming werd geraamd op € 150 miljoen. Kooistra’s echtgenoot Dick Loorbach, zijn enige erfgenaam, heeft daarom de nalatenschap geweigerd.

capture662-700x394 lijkwagen-half-700x394

De weduwe Dick Loorbach woont in het buitenland: Spanje en Brazilië, voor zover mij bekend. Overigens is er nog steeds € 10 miljoen euro zoek van het vermogen. Verder zou hij failliet zijn geweest. Als ik eerlijk ben, ik kan het me haast niet voorstellen. Beginnende horeca-ondernemers maken nog wel eens de fout de omzet (na aftrek van huur en loonkosten) als hun inkomen te zien. Dan geef je al snel teveel uit. Ervaren horeca-ondernemers hebben nog wel eens hele grote bedragen zwart geld in het buitenland staan. Sjoerd Kooistra niet? Serieus? Uit het eerste faillissementsverslag blijkt ook, dat Kooistra de drie jaar voor zijn zelfmoord een slordige € 23 tot 25 miljoen euro uit zijn bedrijf haalde voor privégebruik. Ik zou erg graag eens zien welke lening Kooistra heeft afgesloten met Heineken en hoe dit uiteindelijk voor beide uitpakte. Cash in ruil voor zijn pensioen? 

kooistra-villa UbbergenHoe dan ook. Op maandag 28 juni, is er een telefoontje binnen gekomen bij de politie. Zij vonden het lichaam van Kooistra in zijn woning die middag. Om half 1 in de nacht (de ochtend van dinsdag 29 juni) arriveerde de lijkwagen, die het lichaam van Sjoerd Kooistra meenam. In de woning van Kooistra zijn afscheidsbrieven aangetroffen. De politie concludeert na onderzoek van het handschrift dat de schrijfsels ook daadwerkelijk van hem afkomstig zijn. Sectie wees uit dat het om zelfmoord ging. Dus klaar.  Alles is mogelijk.

Overigens, als ik 222 en 29 juni in één artikel lees, dan kan ik alleen maar denken aan de Heilige Petrus, wiens feestdagen op 22/2 en 29/6 zijn (en ook 1 augustus). Petrus is gekruisigd op een omgekeerd kruis. Tarotkaart “Hanged man upside down”. Alles is andersom.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in regio Amsterdam, regio Noord and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Wat wist Sjoerd Kooistra van de strooptocht op Groningse vrouwen in de jaren negentig? Tuurlijk wist ie dat!

 1. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. Marijke says:

  Geloof nooit dat dit zelfmoord was. Maar blijft een aanname. Kroegen bieden veel mogelijkheden..

  • maudoortwijn says:

   In Groningen was Kooistra megagroot. In de jaren negentig zijn er in het centrum van Groningen vele tippelaarsters vermoord, vrouwen ontvoerd en verkracht. Dat gebeurde op straat, maar ik ken ook een voorbeeld van een meisje dat in een kroeg ontvoerd is. Dat heb ik privé dichtbij gehoord, dus weet ik zeker. Het heeft de media nooit gehaald. Kooistra had her en der bij café uitsmijters staan. Die werken allemaal samen. Dat beseffen de studentes niet, maar als ze kwaad in de zin hebben, heb jij als student ineens een legertje voor je staan. Het gemeentehuis had “perfect” uitzicht op de pleinen in het centrum. Van daaruit zijn vreselijke dingen gecoördineerd. Ze hielden alle studentes daar in de gaten.

 3. Marijke says:

  Ik geloof het. Dit was geen domme jongen. Afpersing is in de horeca veelvoorkomend. Misschien geniet hij zijn pensioen wel in Brazilië…

  • maudoortwijn says:

   Wederom, alle scenario’s zijn mogelijk. Ik weet het niet. Ik weet wel dat Sjoers Kooistra exact wist wat er gebeurde in Groningen in de jaren negentig.

 4. Marijke says:

  Redelijkerwijs zou zijn weduwnaar, of zijn minnaar dan ook een en ander kunnen weten…

 5. Marijke says:

  En welke begrafenisonderneming vervoert een overledene midden in de nacht?!?!
  🙄😱

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.