Arnhemse tippelaarster Ida Sjamsudin: Weer een onopgeloste en vreemde zaak (22-11-2010) deel 1.

IdaSjamsudinOp maandagochtend 22 november 2010 ontdekte een medewerker van een bedrijf aan de Arnhemse Badhuisstraat naast een afvalcontainer het lichaam van de 51-jarige straatprostituee Ida Sjamsudin. Ze bleek door geweld om het leven te zijn gebracht.

Er zijn weinig aanknopingspunten over deze zaak. De Badhuisstraat komt uit op de Nieuwe Kade langs de Nederrijn, vlakbij de John Frost brug (vernoemd naar militair in slag om Arnhem). De Badhuisstraat is een illegale tippelzone. De officiële zone is bij de Oude Veerweg aan de rand van Arnhem. Ik weet nog niet of deze moord een “toevallige” is, of dat ze thuishoort in “het lijstje”. Daarvoor is er te weinig bekend over de zaak. Bekend is dat ze met grof geweld om het leven is gebracht.

In 2005 is Ida Sjamsudin nog geïnterviewd voor een reportage van TV Gelderland.

Die avond was Ida nog in de Remise in de Remisestraat, het opvanghuis voor dakloze drugsverslaafden (van Iriszorg). Om 21.55h verlaat ze het pand. Vanaf daar loopt ze richting de illegale tippelzone, waarbij ze nog gefilmd is door een camera op straat (maar beelden zijn vaag). Er is één collega die zegt dat ze Ida nog gezien heeft bij een bushokje (deze?) rond 00.45h.

Haar lichaam is de volgende ochtend vroeg gevonden, liggend op de grond (hier), achter vuilcontainers met vleesafval. Het is allemaal niet ver van elkaar: Remise, het bushokje, de vindplaats van het lichaam. De panden in de directe omgeving zijn: 2Switch (Tweedehandsspullen); Poeliersbedrijf (vindplaats); Connexxion (overkant straat); Karstar (matrassenbedrijf); SF (bloemenhandel); DSTL (filmequipment) en Duursma (aandrijftechniek). Ook zijn er arbeiderswoningen aan de Rijnwijk.

Ze is zogezegd als laatste gezien bij een bushokje rond 0.45h, door een collega die anoniem is. Haar tasje is gevonden op deze plek. Ze werd de volgende ochtend aan de Badhuisstraat gevonden. Ida had haar mobiel niet meer bij zich. Wel is er een andere mobiel gevonden op het braakliggende Robecoterrein aan de overkant van de weg. Het is niet zeker of dit verband houdt met de zaak. De politie weet zeker dat dit niet haar mobiel is.

Bij het lichaam van Ida Sjasudin wordt 12 Torx schroeven (schroeven voor professionele markt, niet particulier). Ze draagt haar kleding. Daarnaast zijn in de buurt gevonden:

 • Haar zwarte muts met witte rand.
 • Het pijpje waarmee ze drugs rookte.
 • Haar tas is gevonden verderop aan de Westervoortsedijk vlakbij 2Switch.

vlcsnap-2015-09-11-05h08m27s460 vlcsnap-2015-09-11-05h09m40s673

1__10__ms1.rvf_1 (1)De vraag is wat de Torx schroeven naast haar lichaam deden. Evenals bij de bekende kruiskop schroeven (links), hoort bij elke maat schroef één maat bit. Echter met een torx schroef (rechts) kom je niet weg met een bit ‘die in de buurt komt’. De maat moet vlcsnap-2015-09-11-05h08m27s460exact overeenkomen. De schroeven worden gebruikt voor de professionele markt, waar men veel dezelfde schroeven moet draaien. Bij een Gamma of Praxis koop je deze niet.

Rechts een foto van de verschillende schroeven bij de vindplaats van Ida. Omdat dit niet past bij een poeliersbedrijf, lijkt het erop dat de schroeven gebruikt zijn door de partij die Ida hier heeft achtergelaten. Het zou daarom kunnen, dat ze is ontvoerd, en dat haar dode lichaam vervolgens in een kist terug naar de Badhuisstraat is gebracht. De kist zal dan weer worden meegenomen, maar enkele schroeven laat men achter op de grond.

Ze heeft die avond in ieder geval twee klanten gehad, volgens de politie. De eerste klant heeft zich gemeld bij de politie, maar de tweede niet. Ik vraag mij dan vooral af hoe de politie dit weet. Hoe kan je als politie zijnde weten dat er een tweede klant is geweest, als niemand die heeft gezien? Ik vraag me af of dat verhaal wel klopt. Ze kan net zo goed na één klant naar huis gaan, om spul te kopen voor die avond.

Het dumpen van een dode vrouw naast een afvalcontainer van vlees van een poeliersbedrijf (kippenslachterij), geeft mogelijk blijk van wrange humor. 

Er zijn hier in de basis twee scenario’s. a) Ze is ontvoerd en vermoord door het systeem voor een feestje van Den Haag/vrijmetselaars/Gladio oid. b) Het is met een klant misgegaan. In het eerste geval zal de data van politie met extra zorgvuldigheid bekeken moeten worden. Eigenlijk moet je dat altijd doen.

ps. De plaats delict is dichtbij waar Henk Peters in 2009 voor het laatst gezien is.

pps. De 22 november is een datum die vaker terug komt. Het is ook het begin van de Oranje revolutie in Oekraïne.  Op 22 november 1307 liet paus Clemens alle christelijk heersers weten, dat hij alle Tempeliers gearresteerd wilde zien, inclusief inbeslagname van al hun bezittingen. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in regio Midden and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Arnhemse tippelaarster Ida Sjamsudin: Weer een onopgeloste en vreemde zaak (22-11-2010) deel 1.

 1. Toto Rolly says:

  Ida was geen tippelaarster maar gewoon een kind van God.
  Ze had kinderen, ze was moeder.
  Ik heb Ida wel eens gesproken op straat en haar wat geld gegeven.
  Ida hoort in “geen lijstje” ze is om het leven gebracht door 1 of 2 individuen.

 2. Pingback: Gepensioneerde brandweerman vindt vrouw in kliko in rivier Amsterdam (1999) – Dan weer een onzin verhaal, alsof je zonder identiteit geen moordonderzoek kan doen. | De Bovenkamer – Het kan ook anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.