Schiedammer parkmoord 2000: Wat is de vermoedelijke tijdslijn in het park? (deel 2)

schiedammerparkDe 10-jarige Schiedamse Nienke Kleiss wordt op 22 juni 2000 in het Beatrixpark in Schiedam seksueel misbruikt en om het leven gebracht. Zij is dan samen met haar 11-jarige vriendje Maikel W., die het overleeft door te doen alsof hij dood is. 

Lees ook deel 1.

Dit moet de Plaats Delict zijn: hier. Het is dichtbij Fort Drakesteijn, waar ze wat speelden.

Na analyse van al het materiaal dat ik kan vinden, is dit de tijdslijn. 

Fort Drakesteijn 330534919_e6568e5379_b16.00h. Maikel en Nienke zijn samen in het Beatrixpark. Zij plaatsen hun fietsen met één slot aan ekaar bij de Kinderboerderij aan de achteringang en lopen dóór de Kinderboerderij (Oost) naar Fort Drakesteijn (ten Westen daarvan bij Parckhoeve Rijnmond, zie foto). Daar spelen ze wat met modder en water (dammen bouwen etc.), waardoor eventuele oude DNA sporen vermoedelijk zijn weggewist van hun nagels en schoenen. Die plek is overigens dichtbij de plaats delict.

mqdefault16.45- 17.00h. Verschillende getuigen zien een man zitten op een bank in het park niet ver van de plaats delict, te weten naast de Kinderspeelplaats Fort Drakesteijn waar Nienke en Maikel hebben gespeeld. De man voldoet aan de beschrijving die Maikel later zal geven van de dader. Vermoedelijk heeft Maikel deze man zelf ook zien zitten vlakbij Fort Drakesteijn, maar herinnert hij zich dit niet? De man moet uitzicht hebben gehad op spelende Maikel en Nienke. Rondom deze bank zijn sporen veilig gesteld door politie, maar er is geen onderzoek op gedaan door het NFI, lijkt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kinderboerderij Beatrixpark

17.15h. Maikel loopt samen met Nienke terug richting de fietsen om naar huis te gaan. Zij vragen een man bij de Kinderboerderij om de tijd. Het is 17.15h. volgens de man. Deze zelfde man (die dan bij de Kinderboerderij opruimt) kan dat zich dit achteraf overigens niet herinneren. Maikel en Nienke lopen dan langs de kinderboerderij richting de fietsen die aan de achterkant van de boerderij staan (Noordzijde van de Kinderboerderij). De Kinderboerderij is om 17.00h gesloten.

17.18h. Maikel en Nienke worden daar van achteren in de nek gegrepen door een man, die hen gebiedt mee te lopen. Hij heeft zichtbaar een mes in zijn handen.
Zij lopen terug richting Fort Drakesteijn, maar gaanfoto9 dan kennelijk (meer Noordelijk) door naar de bosjes vlakbij de bruggen in het Noord-Oosten van het park. Ik begrijp niet goed waarom ze zover lopen, want de plaats delict is ver van de Kinderboerderij af. Niemand heeft hen deze weg zien afleggen. Als ik de plattegrond goed begrijp, is het ongeveer 500m door het park van de Kinderboerderij naar de plaats delict en ze moeten daarbij twéé bruggen over (de brug bij de Kinderboerderij, en de brug naar wat nu de Vlindertuin heet). [Ik begrijp niet waarom ik overal lees dat ze zijn meegevoerd over 80 tot 90m, want het is m.i. verder van de Kinderboerderij naar de PD.] Het is half 6 en er zijn veel mensen in het park. Maikel omschrijft de man als ongeveer 25 jaar oud, bleek gezicht, veel pukkels, petje, zwarte leren jas en spijkerbroek, bruin stekelig haar. De man zegt dat zij zich moeten uitkleden (dat duurt 10 minuten) en daarna moeten zij elkaar betasten.

17.30h. De latere getuige (en verdachte) Kees Borsboom, komt rond deze tijd op de fiets het Beatrixpark in, nadat hij om 17.18h/17.22h is vertrokken van zijn werk. Het is te laat om hem de dader te laten zijn, als tenminste het tijdstip wat Maikel zegt klopt. Kees fietst rond, op zoek naar pubers om over te halen seks met hem te hebben voor geld.

17.30h-17.40h. Twee mannen die hun honden uitlaten, lopen rond die tijd van de brug bij de Kinderboerderij naar de brug bij de Vlindertuin. Rond 17.35h moet Maikel deze zwart-witte hond gezien hebben en dit is reden om met Nienke (en de dader) te verplaatsen naar iets verderop in de bosjes, waar het rustiger is. De twee mannen getuigen later dat ze in deze 10 minuten (al rond 17.30h) een fiets hebben zien liggen bij de brug bij de Kinderboerderij, die lijkt op de fiets van Borsboom, maar dan mogelijk met een ander slot (ze praten er zelfs samen over in het park en staan even stil bij de fiets). Vanaf deze brug lopen de beide mannen naar de brug bij de Vlindertuin (PD). Deze twee mannen zijn door een andere getuige ook gezien vlakbij de brug met de fiets (bij de Kinderboerderij), wat rond 17.3oh moet zijn geweest, want deze derde getuige is weer thuis om 17.35h.

Nadat Maikel en Nienke verhuisd zijn naar iets verderop en elkaar even betast hebben, probeert de dader Maikel te wurgen met de hand. Als dit niet snel gaat, steekt hij Maikel met een mes in de nek. Dit is een knipmes gelijkend op een ouderwets scheermes. Maikel doet vanaf dat moment alsof hij dood is en blijft stil liggen als de man zich richt op Nienke.

17.37-17.41h. Nienke’s broer Hugo rijdt rond in het park op zoek naar Nienke.

17.39h. Een wandelaar in het park hoort een schreeuw van een kind uit de bosjes.

17.47-17.54h. Nienke’s broer Robert rijdt rond in het park op zoek naar Nienke.

Nienke wordt seksueel misbruikt. Uit onderzoek van het NFI is niet duidelijk geworden of zij ook verkracht is. Hierna wordt zij gewurgd met een veter van de schoenen van Maikel.

137249_962_1126625162423-park17.50h. Een taxichauffeur fietst door het Beatrixpark en stopt even bij de Kinderboerderij en daarna (18.00h) nog eens op de brug naar de Vlindertuin bij de desbetreffende bosjes, zogezegd om even naar de eendjes te kijken. Nog geen 10 minuten later zal Maikel naakt uit de bosjes komen lopen met om zijn nek slechts een legerkist met de veter om zijn nek geknoopt.

17.57h. De moeder van Nienke roept Nienke als zij door het park loopt. Maikel hoort haar ook, eerst ver weg en daarna dichtbij. Maikel blijft dan stil liggen (doodstil).

17.39-17.59h. Vermoedelijk tijdstip van overlijden Nienke. Doodsoorzaak is wurging met een veter van de legerkisten van Maikel. Omdat ze naakt op de grond in de bosjes lag, kan de temperatuur al iets zijn gedaald voor haar dood,

Nienke Kleiss bank image-344427618.07h. De man is al enkele minuten weg en Maikel besluit niet langer te doen alsof hij dood is. Hij loopt naakt de bosjes uit, met een veter om zijn nek en onder het bloed.

18.08h. De taxichauffeur wordt door Maikel aangesproken. Deze houdt op dat moment direct Borsboom staande, die een GSM bij zich heeft. Kees Borsboom belt de ambulance.

18.10h. Twee voorbijgangers helpen Maikel om de schoen van zijn nek af te krijgen. Dit zijn niet Borsboom en ook niet de taxichauffeur. Borsboom belt. Kees Borsboom loopt daarna met nog iemand naar de plaats delict waar ze Nienke dood vinden. De taxichauffeur staat er sprakeloos bij.

Wat is hier gebeurd? Kennelijk is het Beatrixpark een locatie waar pedo’s graag rondhangen. Maar wie heeft Nienke vermoord?  

————————————————

ps. Kees Borsboom werd aanvankelijk alleen als getuige gehoord, maar kwam in beeld als verdachte, nadat een politieagent ontdekte dat het Borsboom was, die enkele weken daarvoor diens kind had benaderd met een voorstel voor “zakendoen” (aftrekken tegen betaling geld). Daarna is hij als verdachte verhoord, op aanraden van deze agent.

pps. De fiets die in deze zaak veel besproken is, lag vlakbij de brug bij de Kinderboerderij, op ongeveer 350m van het plaats delict. Het was niet ver van waar Maikel en Nienke als eerste bedreigd zijn.

ppps. De moordenaar heeft Maikel dus eerst geprobeerd met de handen te wurgen en daarna heeft hij Maikel in zijn nek gestoken, zonder essentiële onderdelen te raken. Tenslotte bond de moordenaar een schoen met de veter om zijn nek, om hem te wurgen, maar dat is ook niet gelukt. Maikel hield zich dood vanaf het moment dat hij in zijn nek gestoken was (dus minimaal 10-20 minuten).

pppps. Een arts heeft opgemerkt dat de snijwonden in de nek van Maikel mogelijk zijn veroorzaakt met een stanleymes. Ze zijn ondiep. Gezien de wonden kan de arts niet uitsluiten dat Maikel deze zelf heeft aangebracht. Zeker is het niet.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Nienke Kleiss, regio Den Haag, Schiedammer parkmoord and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.