Fred de Brouwer: De eindconclusies over onderzoek in Pattaya (deel 1)

freddebrouwer

In maart 2014 was ikzelf in Bangkok om (stiekem) onderzoek te doen naar mijn eigen Bangkok case. Ik heb hierbij mijn echte identiteit zoveel mogelijk verborgen gehouden, maar merkte na anderhalve week dat dit mislukt was. Een dag later lees ik dat Fred de Brouwer in Pattaya was “verongelukt”. Ik schrok en was ook bang. Nadat ik mijn eigen onderzoek af had in Bangkok, ben ik naar Pattaya afgereisd, om uit te zoeken wat er met Fred de Brouwer was gebeurd. Ik zeg u: oud-journalist Fred de Brouwer is vermoord. Het is meer dan een verdacht scooterongeluk. Na alles bekeken te hebben concludeer ik: Dit was een professionele moord. 

Fred de Brouwer is overleden, slechts enkele uren nadat hij werd aangereden en overreden op de Sukhumvit road, ten Zuiden van Pattaya (Thailand). Ik sprak met meer dan 25 getuigen en bestudeerde de condities ter plekke. Dit is geen ongeluk, maar een zorgvuldig geënsceneerde aanrijding met dodelijke afloop.

De Brouwer verliet het Holland-Belgium-House in Pattaya omstreeks 20.00h. Hierna reed hij langs een doctor’s kliniek op Huang Yai Road (zijn partner werkte daar). Tien minuten later gaat hij verder op zijn weg naar huis. Hij slaat linksaf naar de Sukhumvit Road richting zijn huis in Bang Saray. Omstreeks 21.00h wordt hij geraakt door twee wagens op de Sukhumvit Road (ter hoogte van het kruispunt Wat Yuang).

Een rescue wagen bracht hem (na lange tijd!) naar een klein hospital naast het Wat Yuang tempelcomplex. Hoewel het ongeluk zelf vermoedelijk al onherstelbare schade heeft aangericht, heeft de (verdachte!) keuze van de rescue wagen voor een plattelandskliniek de situatie uitzichtloos gemaakt. Tegen de tijd dat zijn partner gearriveerd is in deze afgelegen plattelandskliniek, kan zij garanties afgeven dat ze geld hebben om hem te laten behandelen in de duurdere ziekenhuizen in Pattaya, zoals het Bangkok Hospital in Pattaya. Als zij met de rescue wagen willen vertrekken naar Pattaya, krijgt De Brouwer een volgende hartaanval. Ze draaien weer om en leggen hem neer in de emergency kamer op dezelfde plattelandspost hospital Wat Yuang. Daar kunnen ze helaas niets voor hem doen. Hij sterft iets na middernacht in deze plattelandskliniek. Hij had geen schijn van kans.

Is er een kans dat dit een ongeluk was? Ik sluit het uit.

  1. Fred de Brouwer reed op zijn scooter op de Sukhumvit road van Huay Yai naar Bang Saray (ten Zuiden van Pattaya). Gezien de schade aan de scooter, is hij eerst door een eerste auto aangetikt om hem te laten vallen. Daarna is hij door een tweede wagen overreden. Het komt zelden voor dat een motorrijder door twee auto’s geraakt wordt.
  2. Fred de Brouwer reed netjes aan de linkerzijde van de weg. Na aangetikt te zijn, valt hij, waarbij 75% van zijn lichaam links van de driving lane ligt. Dit betekent, dat de tweede wagen niet alleen over hem heenreed na de val, maar daarvoor zelfs links buiten zijn eigen driving lane is gegaan. Omdat dit bovendien ook nog eens op een kruispunt gebeurde is het extra vreemd om buiten de eigen rijbaan te gaan.
  3. Fred was al langere tijd bezorgd dat iemand hem zou proberen om te leggen. Deze zorg was de laatste maanden toegenomen. Hij had mannen in auto’s zien posten bij zijn huis in Huay Yai. Zes weken voor zijn dood, besluit hij stilletjes te verhuizen naar een gated community in Bang Saray. Hij vraagt dan zijn buurman en goede vriend: “If anyone asks where I moved to, can you tell them you don’t know?” 
  4. Fred de Brouwer overwoog om terug af te reizen naar Nederland, om nog één keer zijn verhaal te doen over de zaak Demmink. Hij zou een sleutelgetuige zijn geweest in de Demmink zaak. Bovendien heeft De Brouwer destijds meer gezien in Praag, dan zij tot dan toe gepubliceerd hadden. Mind you, zijn publicaties waren in feite al gecensureerd en dan nog steeds omstreden. De Brouwer had nog meer gezien.
  5. Drie weeks nadat hij verhuisd was naar Bang Saray (dus 3 weken voor het ”ongeluk”), worden de nieuwe huurders van zijn huis bezocht door drie Thaise maffia types. Twee grote Thaise mannen en één oudere dame in een zwarte wagen. Zij ondervragen de nieuwe huurders zeer agressief over waar Fred de Brouwer is. Het was zeer bedreigend en de nieuwe huurders hadden de indruk dat zij aangevallen zouden zijn, als zij geen zeer grote honden hadden gehad. Ze kenden Fred de Brouwer niet eens.

De omstandigheden van zijn dood zijn alarmerend. Dat vond ook de lokale politieagent die als eerste ter plaatse kwam (na de ambulance). Deze politieagent van Na Tjom Tien onderzocht de zaak en dacht dat het niet een gewoon ongeluk was. De Nederlandse ambassade was hiervan op de hoogte, maar hebben niet aangedrongen op nader onderzoek. Sterker nog, na hun bezoek aan de politie van Na Tjom Tien is het onderzoek min of meer stil gelegd. Op enkele uitzonderingen na, besteedde de media ook niet de aandacht aan de zaak die je zou verwachten, in tegendeel.

Bij mij is er geen enkele twijfel meer: dit is foute boel. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Bangkok, Demmink, Fred de Brouwer and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Fred de Brouwer: De eindconclusies over onderzoek in Pattaya (deel 1)

  1. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.