Joanne Wilson RIP 1985: Ik heb nog enkele vragen aan de politie (deel 3)

September 1985, Joanne Wilson (22), living with her boyfriend in Amsterdam, disappears. On Tuesday September 10 1985, Joanne meets Louis Hagemann at Amsterdam Central Station at about 16.00h. Joanne and Louis indeed have met, as friend Penny walked with her towards CS. This is the last time she has been seen. A few weeks later, bodyparts are found in the Willemsluizen (behind the Central station). 

foto6 DSCI0287[1]

Naar aanleiding van enkele PVs (Proces Verbaal) over deze zaak (verhoor_10sept_1985), zou ik graag de politie eens aan de tand voelen. Hieronder enkele vragen die staan:

This is what we need to ask the police…. 

 1. DSCI0305[1]In de PVs ontbreekt bepaalde informatie. Het adres van het werk van Joanne Wilson staat nergens vermeld. Zij werkte in Hotel Kabul in de Warmoestraat op nummer 42, waar tegenwoordig Hotel CC gevestigd is. Laat dit nu het pand zijn direct naast het voormalig politiebureau aan de Warmoestraat op nummer 48. Juist dat adres wordt niet vermeld in de PVs. Waarom niet? Kenden agenten van het bureau deze jonge vrouw ook (van gezicht)?
 2. Op dinsdag 10 september, nog vóór Joanne Wilson vermist is, meldt zich een informant bij u met een foto van Joanne Wilson, om u te laten weten dat deze jonge vrouw vermist zou zijn. Joanne is dan al een dag niet gezien door haar vaste vriend, maar zij heeft op 10 september nog gewoon afspraken met vrienden, waar ze ook is, althans, dat vertellen de later getuigenissen ons. Wie is deze informant #300? Waarom heeft deze informant zoveel kennis over de activiteiten van Joanne Wilson, zoals wat zij deed op 7, 8, 9 en 10 september? Met welk doel informeert deze informant de politie over het reilen en zeilen van Joanne Wilson op de dagen 7-10 september? Het is een vreemde gang van zaken. Is het Steve H. zelf? Of Louis H.?
 3. De vriend van Joanne Wilson genaamd Steve Hampton lijkt oprecht bezorgd (vanaf 12 september) en doet schijnbaar alles wat in zijn macht ligt om Wilson weer te vinden. Op aanwijzen van de politie gaat hij Wilson zoeken in de Bijlmermeer. Na een dagenlange zoektocht geeft hij het op. Welke getuige heeft gezegd dat zij gezien zou zijn in de Bijlmermeer? Steve Hampton getuigt dat agent Theunissen zélf Joanne Wilson gezien zou hebben in de Bijlmermeer, maar is dit een misvatting? Of hoe zit het? Achteraf gezien lijkt het een dwaalspoor te zijn, omdat de wijze waarop haar lichaam gevonden is, doet denken aan andere onopgeloste moorden. Deze andere onopgeloste zaken hadden schijnbaar geen link met Surinamers, de Bijlmermeer of loverboys.
 4. DSCI0311[1]Vriend Steve meent dat Joanne Wilson op maandag 9 september rond 13.00h de deur uitgaat, omdat zij een afspraak heeft met Penny. Sindsdien heeft hij haar niet meer gezien. Penny meent op aanraden van iemand bij Hotel Kabul (geen afspraak dus) pas op dinsdag 10 september rond 13.00h bij Joanne langs te gaan in café AVC (nu: White Tulip) in de Warmoestraat. Zij zegt Joanne niet gesproken te hebben op maandag 9 september. Hoe kan dit verschil ontstaan zijn? Waarom merkt de politie het niet eens op? Opnieuw vreemd.
 5. programma250402-4De laatste die Joanne gezien zou hebben, is Louis Hageman, met wie zij om 16.00h kennelijk een afspraak had bij de taxistandplaats op het Centraal Station in Amsterdam. Louis is nooit als verdachte gehoord. Er wordt zelfs door politie gesteld, dat hij nooit als verdachte vervolgd zal worden, omdat er vooraf vastgesteld is dat er te weinig bewijs tegen hem zou zijn. Waarom is Louis Hageman niet gehoord, als hij de laatste is geweest die haar gesproken heeft en het onduidelijk is waarover deze afspraak ging? Onder welke omstandigheden kan politie besluiten om bij voorbaat een mogelijke verdachte uit te sluiten, om redenen die zo onduidelijk zijn? Wat speelt hier? Weet de politie vooraf dat de daders in deze zaak nooit gepakt kúnnen worden? Voor welke categorie daders is dat zo zeker? Waarom stelt politie dit vooraf al vast? Louis H. had haar als laatste gezien én Louis H. stond bij politie bekend als gewelddadig. Dat is toch aanleiding om?
 6. Taxistandplaats 1991 58502-620-411Waar zijn Louis en Joanne naartoe gegaan vanaf de taxistandplaats op het Centraal Station? En is dat verhaal gecontroleerd? (Niet, heb ik zo de indruk) Waarom niet?  [rechts een foto van de taxistandplaats in het jaar 1991, wat dezelfde locatie is (bijna) als de taxistandplaats anno nu]  Waarom spreekt iemand op die locatie af?
 7. Enkele weken later worden lichaamsdelen in de Willemsluizen achter het Centraal Station gevonden, waarvan het vermoeden bestaat dat deze van Joanne Wilson zijn. Waarom heet deze zaak “Rompslomp”? Is een dergelijke naam gebruikelijk?
 8. Is de zaak Joanne Wilson opnieuw bekeken, na de moord op Antoinette Bont? Zijn mogelijke verbanden tussen beide moordzaken onderzocht? Ik ben bang van niet.
 9. Op welke dag heeft Joanne Wilson de Fl. 650,- loon van Hotel Kabul naar de bank gebracht? Je zou verwachten dat ze dit op maandag zou doen. Volgens de bankmedewerker is het geld gestort op woensdag 10 september (???). Bedoel de bankmedewerker dinsdag 10 september of woensdag 11 september? Of toch maandag? Is uitgezocht wat Joanne maandag heeft gedaan? Is het mogelijk dat zij tóch naar de bank is gegaan die dag al? Is er buurtonderzoek gedaan? De bank “Verenigde Spaarbanken” aan de Kinkerstraat is haar bank. Dat is niet ver van haar woning aan de Kinkerstraat 282. Fl. 650m- is veel geld in 1985.
 10. De onderbuurman van Steve en Joanne (van de slagerij) kent haar van gezicht en ziet wanneer zij het huis verlaat. Waarom is hem niet simpelweg gevraagd wanneer hij Joanne Wilson voor het laatste gezien heeft? Dat kan cruciale informatie zijn.
 11. De informatie die de bank gegeven heeft is zeer summier. Waarom is de ID van bankmedewerker Van de Poel niet genoemd? Er is slechts een achternaam opgeschreven en deze is ook nog eens verschillend gespeld (onduidelijke naam). Deze bankmedewerker stelt dat men alleen kan uitzoeken wie Wilson geholpen heeft die dag, als men het bankboekje heeft. Echter, de bank zal weten welke personen in het team dienst gehad hebben op de dag van de storting. Het bankboekje is slechts nodig om te bepalen wie Wilson geholpen heeft. Er wordt relatief weinig informatie gegeven. De bank houdt toch zelf ook een administratie bij? Als men alleen met een bankboekje van klanten kan achterhalen wie Fl. 650,- ontvangt van een klant, dan zou iedere bankmedewerker wel erg gemakkelijk fraude kunnen plegen. Ik geloof het niet!
 12. Volgens mijn (mondelinge) bronnen woonden Steve en Joanne boven de slagerij op Kinkerstraat 182. Hoewel er ook een slagerij op Kinkerstraat 282 zat, zit de politie er mogelijk consequent naast in de proces verbalen (twee PVs), met de suggestie dat ze woonden op nummer 282. Waarom was dat nodig?

Als ik alles zo bezie, dan werd Joanne Wilson in de laatste dagen van haar leven omringd met lieden die voldoende aanleiding geven voor nader onderzoek. Dat geldt voor Hotel Kabul, vriendin Penny, Louis H., de bank, informant 300, én enkele politieagenten.

Waar was in 1985 de taxistandplaats op het Centraal Station in Amsterdam?

ps. Het toeval wil dat café AVC (nu: White Tulip) op enkele meters verwijderd is van de plek waar de fiets van Gijs Thio gevonden is. Ook dat zal toeval zijn, of mogelijk: er is een verband maar een indirect verband. 

pps. Op 7 september in 2006 verdwijnt Melanie Sijbers (15) van haar huis in de straat Akert in Geldrop. Zij wordt op 22 september 2006 gevonden in de bossen bij Lierop aan de Hoijerstraat. Dat is vlakbij een camping en manege. Op 7 september 1985 was Joanne Wilson nog niet vermist. Ergens tussen 7 en 10 september 1985 raakt zij vermist (afhankelijk van welke getuigenissen nog waarheid zijn). Haar vermoedelijke romp wordt gevonden op 1 oktober in de Willemsluizen boven CS station in Amsterdam.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Joanne Wilson, regio Amsterdam and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Joanne Wilson RIP 1985: Ik heb nog enkele vragen aan de politie (deel 3)

 1. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. Kaskaas says:

  Raar van die bank. Als bank ben je vreemd bezig als je niet kan zien wiens taak het is om enkele honderden euro’s te ontvangen en op de rekening te schrijven. Hoezo fraudegevoelig. Pak die bazen maar op wegens wanbestuur want dit geloof je niet.

 3. Pingback: Marietje Kessels (1889-1900) tegen de Vrijmetselaars meetlat | De Bovenkamer – Het kan ook anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.