Joanne Wilson 1985 RIP: Hoe laat ook weer exact waar? (deel 4)

Op 10 september 1985 verdwijnt Joanne Wilson in Amsterdam. (zie deel 1-4)

Die criminele informant 300, die per se anoniem moet blijven, ook als deze een rol speelt in een moordzaak. Hoe zit dat precies?  [zie proces verbaal, laatste twee pagina’s 1985]

DSCI0305[1] foto6

Hoe laat op 10 september? Door een anonieme informant wordt op 10 september 1985 Joanne Wilson vermist gemeld bij de politie, met een pasfoto en details over wat Joanne op 7, 8 en 9 september gedaan heeft. Zij zit die middag echter vrolijk in stamcafé AVC. De tekst van het proces verbaal op 10 september suggereert, dat Joanne op dat moment nog niet in het AVC zit: “De zondagavond, voorafgaande aan deze maandag, is zij nog in de buurt gezien”. Dit betekent dat het dinsdag vóór 13.00h moet zijn, als deze informant zich meldt bij de hoofdagent Harmen van Ommen (10794) en Lex Dink Vos (11299) van District II aan bureau Warmoestraat. Immers, Joanne is dinsdag weer in haar vaste stamkroeg vanaf ongeveer 13.00h (wellicht zelfs eerder). Waarom een vermelding van vermissing? Diezelfde middag zal ze met diverse bekenden in een stamkroeg doorbrengen, op letterlijk een steenworp afstand van het bureau aan de Warmoestraat. Sterker nog, rond dezelfde tijd als deze informant 300 bij het politiebureau staat, vraagt zogezegd tegelijkertijd iemand bij Hotel Kabul (het pand naast het politiebureau!) aan kamermeisje Penny of ze zo langs wil gaan bij stamcafé AVC om met Joanne te praten over de mogelijkheden van een uitkering via het GAK (Joanne was ontslagen bij Hotel Kabul).

Niet lang daarna loopt Joanna Wilson samen met Penny Stephenson vanaf het AVC naar het Centraal Station (dus langs het politiebureau!). Er is op dat moment geen agent naar buiten komen lopen om haar aan te spreken. Daar maakten de ontvoerders zich kennelijk geen zorgen om.   

Penny Stephenson spreekt Joanne tussen 13.00-15.45h in het AVC op 10 september 1985. Zij drinken die middag wat. Ook spreken zij met Louis Hageman. Als ik alle getuigenissen naast elkaar leg lijkt het, alsof Joanne die middag alléén naar het AVC is gekomen. Dan zouden Mandy en Karin er toevallig ook zijn (Mandy is een goede vriendin). Penny komt vervolgens ook binnen bij het AVC, op aanraden van iemand in Hotel Kabul. Ik vraag me af hoe het echt zit met de afspraak tussen Penny en Joanne. Ik sluit niet uit dat Penny hierover bewust onduidelijk getuigt. Haar getuigenis past niet bij wat Steve zegt op maandag 9 september en dinsdag 10 september. [link]

Om 16.00h lopen Joanne en Penny naar het Centraal Station. Joanne heeft daar afgesproken met Louis Hageman. Penny zal de tram terug naar huis nemen. De meest logische route van de Warmoestraat naar het CS loopt eerst langs de tram en verderop naar de taxistandplaats. Penny verklaart dat ze Louis heeft zien staan bij de taxistandplaats (wat best ver weg is voor haar), maar daarna (omdat ze naar de tram ging) niet meer heeft gezien waar zij vervolgens heen gingen. Hierdoor loopt Joanne naar het CS en is Penny “in the clear”. Penny is niet degene die Joanne als laatste ziet.

download 11381020_1606448516284724_1414761223_n Centraal Station 1985 Taxistandplaats 1991 58502-620-411

Waarom de taxi standplaats? Het IBIS-hotel moet in 1985 nog gebouwd worden, dus daar kan het niet zijn. Hebben ze samen een taxi genomen? Ik vind dat laatste niet logisch. Dan kan je net zo goed samen een taxi nemen vanaf de Warmoestraat. Het is logischer als ze vanaf daar samen ergens heenlopen. Die hoek van het Centraal Station is min of meer een doodlopende weg. Alle real estate er omheen is in handen van NS. Er zat daar vroeger een Stationspostkantoor, maar dat kan ik niet aan Joanne met Louis linken. Achter de taxistandplaats, zijn nu banken gevestigd (náást de politiepost). Heeft Louis voor haar een sollicitatiegesprek geregeld bij de Stationsrestauratie (bediening) of Reisinlichtingen (ze spreekt immers Engels)? Het antwoord op al deze vragen is misschien niet eens zo belangrijk. Penny is met haar meegelopen naar een afspraak met Louis en de locatie is op het NS station, daar waar alle real estate van de NS is. Louis vertelt weinig over waarover hij met haar gesproken heeft en waarom op die plek. Dat zegt veel.

Wat ook het voorstel is dat Joanne Wilson gedaan is om even mee te lopen, het leidde haar naar het Centraal Station. Penny en Louis waren daar bij. De politie werd van tevoren al op de hoogte gehouden van de activiteiten van Joanne Wilson. Vele agenten zullen haar ook op zijn minst van gezicht gekend hebben: Ze werkte notabene náást het politiebureau. Er doemde al eerder een scenario op, waarbij Penny, Louis, Hotel Kabul en de politie samenwerken. Dit scenario is het enige scenario wat tot dusver past op de feiten.

Wie is informant 300? Deze moet op 10 september en 11 oktober langs zijn geweest bij de politie. Daarnaast is het iemand die op de hoogte is geweest van Joanne’s agenda op 7, 8, 9 en 10 september. Bovendien weet deze persoon veel van de zoektocht die vriend Steve gemaakt heeft in de week na 10 september, om Joanne terug te krijgen (incl. waar hij een wapen heeft geregeld, namelijk via de Hell’s Angels). In feite kan dit alleen Louis Hageman zijn of een zeer goede vriend van Steve, die ook bij het AVC werkt en woont (zoals de kok). Louis Hageman voldoet aan het profiel van en criminele informant. Hij heeft een gewelddadig verleden, zit bij de Hell’s Angels, en wordt door politie uit de wind gehouden in de zaak Joanne Wilson. Aan deze case zullen meerdere informanten hebben “gewerkt”.

Men werkt hard aan de verachterlijking van NL, met uw belastingcenten. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Joanne Wilson, regio Amsterdam and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.