Op 10 januari 2010 verdwijnt Ilham Benchelh uit Sidderburen, vlakbij Groningen (deel 2)

Vermiste vrouw Siddeburen Ilham Benchelh voor ihnOp 10 januari 2010 verdwijnt de 36-jarige Ilham Benchelh uit Siddeburen. Ze ligt in scheiding met haar man en ze hebben al een tijd lang ruzies. Om half 10 loopt Ilham Benchelh de voordeur uit. Het heeft er alle schijn van, dat ze even snel iets in of om het huis wilde doen (zoals bv. de vuilnis buiten zetten), want anders doe je een jas aan. Ook zou Ilham Benchelh nooit haar 14 maanden oude zoontje alleen achter laten. Ze had al lange tijd ruzie met haar echtgenoot. Deze echtgenoot had ook alle gelegenheid. Dus verdacht. Echter, als de echtgenoot dader is en zó een cover-up opzet, heeft hij dat zeer dom gedaan. Haar man zegt op dat moment achter de computer te zitten en niets te zien. 

Dit is de woning waar het om gaat: Jan Oostindiërstraat 9 in Siddeburen. De computerkamer/logeerkamer is boven, onder een schuin dak. Vanaf daar ziet men de voordeur niet. Er zijn vanaf de computerplek geen ramen met een goed zicht op buiten.

Enkele dagen voor de verdwijning is Ilham Benchelh een paar dagen naar een vriendin in Duitsland geweest. Daarna wil Kasim niet dat ze weer weg gaat, iig niet mét het zoontje.

Een tijdslijn van die laatste dagen. 

Vrijdag 8 januari 2010

 • Kasim werkt overdag bij Vluchtelingenwerk.
 • Ilham heeft om 10.00h een vriendin op bezoek, die ze vertelt van de ruzies thuis.
 • Om 15.30h belt Ilham haar advocaat. Ze verzet haar afspraak met de advocaat naar maandag 11 januari, omdat er geen bussen rijden vanwege het slechte weer.

Zaterdag 9 januari 2010 

 • Ilham belt om 6.45h met een dochter van Kasim uit een eerder huwelijk om te klagen.
 • Kasim belt om 8.30h zijn boekhouder, om te vragen of hij de teruggave van de belastingdienst van Ilham, op zijn rekening gestort kan krijgen….(kan niet).
 • Ze chat/belt met haar moeder via de webcam over de ruzie met Kasim.
 • In de middag zoekt Ilham online naar mogelijke vliegtickets voor 1 persoon en 1 kind naar Marokko. Dat laat zien, dat ze niet alléén wilde wegvluchten van Kasim.

Zondag 10 januari 2010 

 • b0b755b081bf234219d7ff464b029cb6Het vriest die dag en er is een weeralarm.
 • Begin van de middag is een bevriend stel op bezoek. Rond 15.00h zijn die weg.
 • Om 17.13h belt Ilham een vriendin, waar ze klaagt over Kasim en vertelt van de afspraak met haar advocaat.
 • Om 17.18h bezoekt iemand in huis de website buienradar.nl. Ik vermoed Ilham.
 • Om 17.20h belt Ilham een vriendin om te vragen of ze een lift kan krijgen de volgende dag naar haar advocaat. Bij slecht weer rijden de bussen immers niet.
 • Om 17.40h belt ze nóg een vriendin over haar afspraak bij de advocaat en ze klaagt over Kasim. Ook zegt ze die vriendin, dat ze moe is en vroeg naar bed wil. Uit niets blijkt dat ze plannen heeft voor die avond.
 • Na dit telefoontje, biecht Ilham aan Kasim op dat ze een afspraak bij haar advocaat heeft de volgende dag. Ze hebben ruzie. Kasim wist hier namelijk niets van. [Het is niet duidelijk waarom Ilham ervoor kiest ineens de afspraak met de advocaat op te biechten, want vlak daarvoor had ze juist besloten, om Kasim te negeren]
 • Om 19.00h heeft ze weer een chat gesprek met webcam met haar moeder in Marokko. Ze draagt dan al haar pyjama en heeft haar kindje bij zich. Ilham zegt dat ze Kasim verteld heeft van de afspraak met de advocaat. Ze hebben ruzie gehad daarover. Kasim wil dat ze weg gaat uit het huis, maar niet dat ze haar zoontje meeneemt. Ilham wil niet weg zonder haar zoontje. Ze is moe en is van plan vroeg te gaan slapen.
 • Om 19.06h belt ze weer één van de vriendinnen. Ze legt weer uit dat ze een afspraak met de advocaat heeft de volgende dag.
 • Iets later zoekt iemand in huis online naar oxazepam. Enkele dagen later blijkt dat dit Kasim is geweest, want hij bezoekt een huisarts met dezelfde vraag (slaapproblemen).
 • Om 20.00h belt ze met de webcam een vriendin, in haar pyjama en met kind op schoot. Ook heeft ze op dat moment nog gewoon lang haar. [recherche vond de paardenstaart]
 • Om 21.35h belt ze nogmaals een vriendin. Het is een ex-collega. Zij zegt voorgesteld te hebben, om even bij haar langs te gaan, maar dat is niet nodig volgens Ilham. Na 21.40h op zondag 10 januari 2010 heeft nooit meer iemand iets van haar vernomen.
 • Haar man Kasim zegt rond ongeveer 21.00h gehoord te hebben, hoe de voordeur in het slot getrokken wordt. Verder hoort of ziet hij niets. Vergist hij zich in de tijd?
 • Een buur geeft aan rond 21.45h een geluid gehoord te hebben in of rond de woning van Kasim. De buur zag niets en hoorde het alleen. Het duurde ongeveer 20 minuten en het klonk als slepen. Tussen het slepen door was het stil. [Een 20 minuten is erg lang, om een lichaam bv naar binnen en naar een badkuip te slepen. Bovendien zou in dat geval het slepen worden afgewisseld met gestommel of slaan met de deuren?]

Overigens sluit ik in dit geval nog steeds niet uit, dat mevrouw in Marokko zit. In dat geval zijn we weer eens voorgelogen. Die aanname wil ik hier echter niet maken.

TV-programma’s, politie en vriendinnen van Ilham, denken aan Kasim

Ilham heeft op 10 januari een groot probleem (Kasim, het huis, haar kind dat ze bij zich wil houden) én een oplossing (de advocaat die ze de volgende dag wil zien). Daartussen zit een praktisch probleem. Ze heeft geen vervoer. Met het slechte weer rijden de bussen niet. Zij checkt daarom vermoedelijk buienradar.nl. Dan belt ze vriendinnen en vraagt enkele van hen of ze een lift kan krijgen de stad in. Kennelijk heeft het gezin één auto. Ik vermoed dat ze daarom geen keus heeft: Ze moet wel aan Kasim vertellen dat ze een afspraak met een advocaat heeft op maandag, om zo de auto te kunnen gebruiken. Rond 18.00h weet Kasim daarom van de advocaat. Om 21.30h hebben ze wel ruzie gehad, maar leeft ze! Het gaat dus niet om doodslag in opwelling en Kasim is al 3x eerder gescheiden. Hij kent het.

Zowel Kasim als Ilham vertonen die avond (na de ruzies) m.i. gedrag dat past bij mensen die rust willen. Wat heeft Ilham daarna gedaan? Ze was van plan vroeg te gaan slapen.

Ik heb mijn twijfels bij de schuld van Kasim. Het OM wil vervolgen: LINK.  Het merendeel van de misdaadverslaggevers heeft hem in gedachten al veroordeeld, incl. Peter R de Vries, Mick van Wely en Crimesite. In feite zie je ook hier dat media en politie in dezelfde tunnelvisie zitten. Dat hoort niet. Ik heb geen bewijs dat aantoont dat hij onschuldig is, maar ook niet voor schuld! Net als bij Willeke Dost is de familie verdacht, omdat ze thuis verdwijnt.

B82709445Z.1_20120807194359_000+GVHHTG93.2 Zoektocht-naar-vermiste-Ilham-Benchelh-522x347

Onderzoek in en om het huis maakt duidelijk, dat Kasim haar niet daar begraven heeft.

In Groningen zijn er teveel verdwijningen en moorden geweest tussen 1990-2000. Daarmee creëer je een cultuur, waarin er makkelijk nog méér moord/verkrachting kan plaatsvinden. Er zijn namelijk veel lieden die nu weten hoe zoiets aan te pakken. Lieden die vóór de moord- en verkrachtingsgolf in Groningen in hun broek zouden plassen om een pakje kauwgom te stelen van hun moeder en ná de jaren negentig wél durven, want. Vele boze gefrustreerde lieden in de regio, hebben zich heimelijk wat georganiseerd. Alleen als dat besef bij het volk ontstaat, zal de golf van nutteloos geweld m.i. stoppen.


ps. Kasim heeft in een ver verleden in Amsterdam criminele activiteiten ontplooid. Op 4 januari 1972 pleegde Kasper (destijds 24) een gewapende overval op een bank en maakte samen met een maatje Fl. 30.000- buit. Bij en tweede bankoverval gaat het mis, met name door toedoen van zijn maatje (dom). Na een veroordeling en 4 jaar, gooit Kasper het roer om, bekeert zich tot de Islam, en heet nu Kasim. Het is ruim 40 jaar geleden.

pps. Jan Oostindië -de straat- is gestorven op 24 april 1945 in Siddeburen, als militair tijdens de bevrijding. Hij is begraven op de begraafplaats van Siddeburen.   

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Ilham Benchelh and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.