Krish J. is veroordeeld voor de moord op Varscha Mohansingh op basis van DNA, maar hij ontkent tot op de dag van vandaag (deel 1)

Op maandag 23 september 2002, tijdens de middagpauze, als de broer en zus van Varscha thuiskomen om brood te eten, ontdekken zij het naakte lichaam van Varscha in de badkuip, met haar hoofd onder water. Het Hindoestaanse gezin woont in een groot vrijstaand huis aan de Purperreiger in Wildervank (de straat is in feite een eilandje, zie google maps). Die ochtend is de moeder weg, om vader van Schiphol te halen. 

Volgens de patholoog van het NFI staat deze moord in zijn “top 5” meest gewelddadige moorden uit zijn loopbaan. Er was uitzonderlijk véél geweld toegepast op de nek van het slachtoffer. 

varscha225_2Varscha (1988-2002) zat in HAVO 3 van de Winkler Prins in Veendam, wat slechts enkele kilometers van haar ouderlijk huis is. De Stichting Winkler Prins is toevallig ook gevestigd aan de Purperreiger 2 (het begin van het eiland waar ook Varscha woonde). Er gaat slechts één brug van/naar het eiland. Daarnaast hebben veel mensen boten achter hun huis.

Ook dit is een vreemde zaak, waarbij ik niet uitsluit, dat de politie bewijs georganiseerd heeft, om de dader te pakken. Immers, Kirsh kwam zelf naar de vader van Varscha om te zeggen dat hij om 7.20h aangebeld had bij de familie. Hij verklaarde dat niemand opendeed, maar dat alle fietsen in de schuur stonden. Als hij niet de dader zou zijn, is dit belangrijke informatie. Hij is uiteindelijk veroordeeld, op basis van sportschoenen waarvan de politie zag dat hij deze weggooide (maar hij ontkent dit te hebben gedaan én bovendien waren de sportschoenen geen bewijs tegen de dader, er zat geen bloed/sporen oid op). En er is DNA van hem gevonden op de badkamerkraan. Overigens is dit DNA pas gevonden in twee instantie (NB nádát de politie Kirsh gekrabt heeft -wellicht om DNA te verkrijgen?- tijdens een verhoor, zogezegd met als doel om hem duidelijk te maken, hoe DNA ergens achter kan blijven onder iemands vingernagels).

Als ik de video van Levenslang bekijk, geloof ik haar zusje, die haar vond die dag. Wildervank is zo’n 25 km van Groningen en 15 km van Hoogezand (link).

Die ochtend vertrekt de moeder om half 7 met een kennis (wie?) naar Schiphol, om haar man van het vliegtuig te halen (vader kwam terug van een reis naar Suriname). Het is 2.20 uur rijden vanaf Wildervank naar Schiphol. Rond het middaguur zijn ze nog niet terug. Het is niet duidelijk, hoe laat vader Mohansingh aan zou komen. Om half 8 heeft moeders (vanaf waar?) gebeld naar de vaste lijn in huis en gevraagd waar iedereen was.

De avond ervoor, heeft moeder laat op de avond gebeld naar het bevriende stel Kirsh J. met de vraag of zijn vriendin de volgende ochtend langs zou kunnen komen, om toe te zien dat haar kinderen wel netjes om half 8 naar school gaan. Deze vriendin ligt op dat moment al te slapen en dus wordt er niets beloofd. Die volgende dag -na zijn nachtdienst-  gaat Kirsh uit zichzelf wel even kijken bij het huis van Mohansingh, maar als hij aanbelt doet niemand open, hoewel alle fietsen wel in de schuur staan volgens hem. Hij gaat weer weg.

Om een lang verhaal kort te maken, waren er niet veel mensen, die hebben kunnen weten, dat Varscha thuis zou zijn die ochtend. Ze had het eerste uur les, maar omdat dit facultatief was, had ze vrij genomen. Er zijn geen braaksporen. Wie zijn mogelijke daders?

  1. Kirsh J. (de dader die nu vastzit). Hij wist dat beide ouders niet thuis zouden zijn.
  2. Een directe buur van de familie, die zicht had op het huis.
  3. Iemand via school, die merkte dat Varscha in de ochtend niet op het eerste uur was.
  4. De moeder van Varscha (eventueel samen met Edgar van de Schipholtaxi).
  5. Edgar van de Schipholtaxi (eventueel in opdracht van de moeder).
  6. Vriendin van Edgar van de Schipholtaxi (die kennis is van moeder Varscha).

Het is jammer dat direct ná de vondst van het lichaam, het badwater is weggegooid, door personeel van de ambulance en het politie surveillance team ter plekke. Het lichaam van Varscha is door hen uit bad gehaald, op bed gelegd, en afgedroogd. Hierdoor zijn niet alleen sporen gewist, maar is het lastiger om een exact tijdstip van de dood vast te stellen.

In de uren na de ontdekking van het lichaam, zijn familieleden/vrienden naar het huis van de familie Mohansingh gekomen, om hen bij te staan (kennelijk gebruik in Hindoestaanse kringen, maar net zo goed in de rest van Nederland). De politie heeft dus (!) het eerste dagdeel na de ontdekking van de moord, niets gedaan om de plaats delict veilig te stellen.

Helaas zie ik bij veel cold cases, dat de hulpdiensten duidelijk sporen wissen. 

Het maakt me woedend. Dus als een Hindoestaans meisje vermoord is, dan houdt de politie rekening met de cultuur “van die mensen”, omdat familie voor hen dan belangrijk is. Woedend ben ik. Er is een meisje vermoord. Wordt er bij blanke meisjes ook niets onderzocht als ze “uit een hecht gezin” komt? Who cares! Juist hier mag je de familie even op afstand houden van het lichaam, hoe pijnlijk dat ook is. Ook een Hindoestaans meisje heeft rechten. Dat moet op één staan. Ook in Hindoestaanse gezinnen. Punt uit. Woedend. 

ps. Hoe ik deze zaak ook wendt of keer, er is zéér slecht onderzoek gedaan en desondanks zit iemand vast. Of deze persoon schuldig is of niet, dat is niet te bewijzen. De man zit vast op enkel DNA, hoewel hij een huisvriend was, die die ochtend om half 8 vlakbij de woning is geweest vanwege een verzoek van de moeder én in de middag is langs gekomen, ook naar aanleiding van een telefoontje van familie van Varscha Mohansingh.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Varscha Mohansingh and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.