Moord op Anouschka Weezenbeek en Wies Hensen toeval? Ammehoela! (deel 3)

Volgens de media zou Wies Hensen (1989) en Anouschka Weezenbeek (1990) toeval zijn.

 • Wies Hensen (1989) en Anouschka Weezenbeek (1990) zijn beide vermoord.
 • Wies Hensen en Anouschka Weezenbeek woonden beide in Budel.
 • Wies Hensen en Anouschka Weezenbeek zijn beide als laatste gezien in Budel.
 • Beide gingen naar gemeenteterrein, respectievelijk PTT brievenbus en Kermis.
 • Wies Hensen was een goede bekende in café Lucky Bar in Budel.
 • Anouschka kwam daar ook vaak en had recent “iets met” de zoon des huizes.
 • Zij zijn beide gevonden in water, respectievelijk een sloot en een vaart.
 • Zij zijn beide gedood door ademnood, respectievelijk gestikt en verdronken.
 • Hensen mist één laars. Weezenbeek mist beide laarzen.
 • Beide vrouwen hebben bijna geen verdere verwondingen.
 • Van beide vrouwen zijn er geen foto’s van de vindplaats.

4084967695_ea15c6baf3_m Wies Hensen en Anouschka Weezenbeek

Het aan ons gepresenteerde scenario

De verhalen die ons ter ore komen via de media zijn weinig feitelijk en met name “sfeermakend”. Anouschka (15) wordt neergezet als sletje. Wies (32) wordt neergezet als lomperik en rouwdouwer. Vervolgens wordt met vele anonieme getuigenissen een scenario aan ons gepresenteerd, terwijl de feiten omtrent de verdwijningen en het vinden van de lichamen ontbreken. Als we de media moeten geloven, zou Wies Hensen vermoord zijn door mogelijk de kroegbaas, diens zoon of een vage kennis van hen. Er is helaas geen enkel bewijs. Vervolgens zou Anouschka (omdat ze destijds vriendin was van Rene, de stiefzoon van de kroegbaas) teveel weten, wat reden is haar 5 maanden later ook te vermoorden.

Ik zie dat verhaal niet. Waarom is Wies Hensen nu vermoord door meerdere daders? En als dat zo zou zijn, waarom is Anouschka dan vermoord (ipv Rene)? Zij is geen echte getuige, maar slechts iemand die iets gehoord heeft, van iemand die mogelijk wél zelf iets gezien heeft…. En dan is er het nieuwe vriendje van Anouschka genaamd Patrick: die met de losse handjes. Hij probeert met zijn echte vriendin Maria, Rene de schuld te geven van de verdwijning van Anouschka. Patrick staat overigens ook bekend om geweld tegen vrouwen. Als de media alle info die er wél toe doet niet eerst afgeschermd zou hebben, was er een kans dat ik het verhaal van Rene of Patrick zou volgen. Nu niet. Ik weet niet eens waarom ze om 18.45h voor haar vader een brief gaat posten en of deze aangekomen is! Ook weet ik niet hoe laat Wies Hensen op de Kermis is gezien en of ze daar alleen was etc.

Vele alternatieve scenario’s mogelijk

BudelOmdat we bijna niets weten wat feitelijk is, blijven scenario’s over, gebaseerd op kennis van andere vergelijkbare verdwijningen en moorden. De zaak Anouschka Weezenbeek vind ik vergelijkbaar met andere onopgeloste moorden op jonge vrouwen en prostituees in Nederland de afgelopen 25 jaar. In bijna alle gevallen verdwijnen de vrouwen zonder een spoor. In bijna alle gevallen worden zij vermoord gevonden in een kanaal, zonder goed verzwaard te zijn. Geen toeval. Waarom denkt u dat het onopgeloste moordzaken blijven? Mijn inziens worden die zaken zeer goed voorbereid (maandenlang) en het vergt betrokkenheid van diverse partijen, ook in haar directe omgeving.

Als Anouschka al maandenlang gevolgd wordt om zo de “perfecte” ontvoeringsaanpak te bepalen, zijn de daders ook bij café Lucky Bar langs geweest, omdat Anouschka vriendin was van de zoon des huizes. Wies Hensen kwam ook regelmatig in dat café. Ze stond niet bekend als een bange vrouw. Stel, de daders hadden Hensen gevraagd om haar ogen en oren eens de kost te geven in dat café, zonder dat Hensen beseft heeft wat hun snode plannen waren? Of stel, Hensen hangt regelmatig rond daar en hoort/ziet op een gegeven moment hoe twee mannen Anouschka in de gaten houden. Wat nu, als Wies Hensen kritische vragen begint te stellen? Dát is wél een reden om haar op te ruimen.

En Rene? Zijn initiatief om Anouschka met de auto thuis te brengen, laat zien dat hij zich op zijn minst zorgen maakt om zijn vriendin. Zijn stiefvader leent hem de auto. Als de daders merken dat het “misloopt” in café Lucky Bar, hebben ze wellicht een nieuwe strategie bedacht. Het zou mij niet verbazen als iemand als Patrick dan op Anouschka wordt afgestuurd, om haar uit te horen over het reilen en zeilen in huize Weezenbeek.

Ik weet niet of dit is wat er gebeurd is. Het verhaal dat tot op heden in de media naar buiten is gebracht, dat lijkt me net zo realistisch als reality TV. 

ps. De krant De Limburger is nu tweemaal opmerkelijk in het nieuws geweest rondom deze moorden. Ten eerste belde er een anonieme tipgever zich bij een journalist, om te vertellen dat hij het lichaam van Anouschka gedumpt heeft in de Zuid-Willemsvaart. Daarna schreef een journalist nog eens een kwetsend artikel over Wies Hensen, waar haar zus een klacht over indiende bij de Raad voor Journalistiek. Het zal toeval zijn. 

pps. Het toeval wil dat Louis Hageman rond die tijd in de gevangenis trouwde met ene Christine, die ook uit Budel kwam. [pdf wetzels-10mei-2002] Deze verklaring hoeft weinig te betekenen en het kan geheel toeval zijn. Echter, Louis Hageman wordt al met 2 cold cases met geheime dienst trekjes in verband gebracht, te weten Joanne Wilson en de familie Bolhaar (beide Amsterdam, 4 moorden).

ppps. Na de pleegzoon van het café die haar telkens thuis bracht in de auto, heeft Anouschka een nieuw vriendje. Deze omschrijft haar na de vermissing/moord als ietwat “een sletje”, zeker voor haar leeftijd. Dit soort omschrijvingen verwacht je van een geheime dienst “handler” die “op iemand is gezet”. Er zijn vermoedelijke meerdere mensen in de omgeving van Anouschka geweest, die haar al langer volgden. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Anouschka Wezenbeek, regio Zuid, Wies Hensen and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Moord op Anouschka Weezenbeek en Wies Hensen toeval? Ammehoela! (deel 3)

 1. Vraagje says:

  Na de aflevering een paar keer bekeken te hebben, heb ik nog heel veel vragen waar in de aflevering niet op doorgegaan wordt.
  Ik woon in die omgeving en was 7 toen het gebeurde.
  Wat ik raar vindt is dat er een brief gevonden wordt van anouschka wat bevestigd wordt door een ander meisje waarmee ze dat gedaan heeft en er wordt verder niets meer over gezegd.
  En andere mensen gaven aan dat ze bang was en dit nog voor het in de krant gestaan had? Dat zijn toch ook getuigen? En daar wordt niet over gerept. En die brief had ook onderzocht moeten worden.
  En hoe goed weet jij op welke auto je moet letten als je op dat moment niet weet waar je op moet letten en achteraf moet vertellen wat je denkt toen weken terug gezien te hebben.
  En die eerste bewijzen waren veel directer.
  Stel dat ze in die brief zegt wat er is gebeurt , maar niemand heeft het willen geloven en omdat ze net een nieuw vriendje had waaruit haar blijkt dat ze dolveyliefd was en zeker niet vreesde voor hem. En er is ook in de aflevering dat ze samen vaak in de auto daar stonden om te vrijen.
  Als die vraag weken later aan de buurt gevraagd kun je dat niet zo 100% zeker weten als dat meisje dat meteen iets verklaarde over de brief.
  Ook de stiefzoon heeft iets bekend en later ingetrokken , misschien uit angst net als anouschka in dr brief schrijft dat hij ook gevaar loopt .
  En als Patrick het niet was wie heeft Wies dan vermoord ? Dat is toch ook belangrijk?
  En hoe toevallig heeft 1 van de verdachten met beide vrouwen te maken ?
  En waarom een schadevergoeding als er niet benoemd is dat uitgesloten is dat je er mee te maken hebt.
  En uit haar dagboek maak je niks op dat ze moest vrezen voor Patrick . Ze was juist blij en verliefd en mensen zagen hun samen.
  En wat is dan het motief .
  En hoe groot is de kans dat een meisje van 15 uit een klein dorp in 5 maanden tijd voor 1 man moet vrezen en dat een ander haar toevallig ook doodt.
  De verhalen van de exen zijn ook heftig maar hij heeft niemand vermoord daarvan .
  En daardoor wordt uitgegaan dat hij de dader is, maar dat is bewijzen zoeken .
  Terwijl haar brief niet verder op in gegaan wordt? En
  Hij was maar een effe bij anouschka.
  En voor anouschka die tijd is niks van verteld .misschien is het ook wel een trauma voor hem. En daarna begonnen.
  Ik zeg niet dat 1 van de 2 het gedaan heeft maar ik vindt het gek dat de mogelijk verklaring van het slachtoffer en het vriendinnetje die weet wat anouschka doormaakte en haar die brief liet typen en printen niet opnieuw verhoord worden .
  En waarom is die brief getypt?
  Omdat je ziet in haar agenda dat haar handschrift heel opvallend is en ze anoniem wou blijven en bang is.
  Daarom riep deze aflevering deze vragen op.

  • maudoortwijn says:

   Het is weer een vreemde zaak. Als er twee vrouwen kort na elkaar vermoord worden, dan zal er vaak een verband zijn. Weet jij waar precies hun lichamen gevonden zijn? In de uitzending is dat niet helemaal duidelijk.

 2. Rara hoe kan dat says:

  https://maudoortwijn.com/2017/10/20/wat-doet-peter-r-de-vries/

  of is ook dit weer een soort nep zaak om de kijkers bezig te houden?
  de echte slachtoffers van echte zaken komen in feite nooit op tv
  dus wie is anouschka en wie is wies?

 3. Rara hoe kan dat says:

  https://maudoortwijn.com/2018/06/25/for-some-americans-to-confirm-as-this-is-your-celebrity-population-or-is-it/

  in de vs is het al niet anders. maar veel bekende gezichten uit de vs lijken op de bn-ers uit europa. veel ook nederlanders. kennelijk is nederland sterk vertegenwoordigd in hollywood. het zou mij zelfs niet verbazen als veel zogenaamde hollywood serie stiekem worden opgenomen in afgelegen studio’s in nederland. alles kan in holland en hollywood. hollow?

 4. Do you believe says:

  sorry hoor maar dan is anoushcka van wezenbeke ook gewon gespeeld
  ik denk dan zo leonardo dicaprio, want die heeft dezlefde mond, ogen en oren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.