Talitha Storm, 2013, RIP : Ook dit is een vreemd verhaal, dat zag ik in 2013 al (deel 1)

3721220637-a081daa4

Talitha Storm uit Amsterdam (25) ligt op 17 april 2013 in Heerhugowaard stil op de treinrails, als de machinist niet meer kan stoppen en over haar heenrijdt. De politie concludeert: zelfmoord. De avond na dinsdag 16 april 2013. Het is een stil en donker stukje spoorlijn in Heerhugowaard, na middernacht.

Is ze al in Amsterdam overmeesterd? Mogelijk bij het station?

Er zou een zelfmoord briefje zijn geweest.

Dit schrijft de Telegraaf in 2015: … “Talitha werd kort na middernacht op 17 april 2013 gevonden op een aardedonker stuk spoorrails bij Heerhugowaard. Volgens de machinist – die onmogelijk tijdig kon remmen – lag Talitha roerloos op de rails. Direct werd zelfdoding aangenomen, waardoor de vindplaats niet werd uitgekamd. Zelfs toen de schouwarts zei niet te kunnen concluderen of het moord of zelfmoord was, werd geen forensisch onderzoek gestart op de vindplaats.  Op 12 september jl. kreeg de familie een justitiebrief dat het onderzoek was afgerond en dat de dood definitief werd gekwalificeerd als zelfdoding. De familie eist heropening van het onderzoek met een procedure bij het gerechtshof. In de aanloop daar naartoe zijn externe deskundigen ingehuurd die het bewijsmateriaal opnieuw bestuderen.  Met het excuus staat het hele politieonderzoek op de helling: „Vanaf het eerste moment is uitgegaan van zelfdoding. Toen de agenten aan de deur stonden van de ouders, zeiden ze: ’Uw dochter is voor de trein gesprongen’. Getuigen werden benaderd met de vraag of zij iets wisten over ’de zelfdoding’ van Talitha. Sporen zijn niet veiliggesteld.” …. ” 

Ik zie een groot verschil tussen “voor de trein springen” en “roerloos op de rails liggen”. Terecht dat de nabestaanden inzage in het volledige dossier eisen (link). Forensisch patholoog Frank van de Goot gaf na bestudering van onder meer de foto’s aan, dat zelfmoord hoogst onwaarschijnlijk is (link).

De politiemedewerker die de zaak zou hebben behandeld, zei destijds dat hij een zelfmoord briefje had gevonden van Talitha. Hierop stonden zogezegd niet alleen de reistijden van de trein, maar ook de looproute naar het spoor (over een hek). Daar is achteraf geen bewijs voor. De onderzoekers die haar tas destijds hebben doorzocht, hebben slechts één briefje gevonden met daarop slechts de reistijden. Het lijkt erop dat de politieman de rest “van het zelfmoord briefje” verzonnen heeft (link). Waarom?

http://www.rtvnh.nl/video/120186

Het gaat om dit stukje spoor aan de Van Noortwijklaan in Heerhugowaard. De exacte locatie moet achter de hekken hier geweest zijn. De fietstunnel onder het spoor is kennelijk recent vernieuwd? Het is overigens een rustig stukje spoor, dat ligt aan de achterkant van de Albert Soncklaan 1-5, bij een balletschool, een Autoservice, niet ver van een school, en TNT Post Business (Van Benthuizenlaan 2-4). Aan de andere kant van het spoor zijn volkstuinen en een sportterrein.

http://www.rtvnh.nl/video/127682

Omdat ze niet ver van een balletschool is gevonden, vermoed ik dat mogelijke daders haar achtergrond kennen. Het is 1 km lopen vanaf het station Heerhugowaard. Maar wat deed ze in Heerhugowaard?

Lees ook deel 2 van dit blog.

———————————–

Mochten bekenden van Talitha Storm dit lezen. Een dergelijke zaak is alleen op te lossen, als er meer informatie wordt verzameld over wat er die dag gebeurd is (waar/hoe laat).

 • Wanneer is Talitha voor het laatste door bekenden gezien?
 • Waar woonde/werkte Talitha? Sinds wanneer? Waar danste ze?
 • Wat deed zij die avond in Heerhugowaard? Had zij mogelijk een date?
 • Welke kleding droeg zij?
 • Hoe laat en waar precies vond het overrijden met de trein plaats?
 • Wat stond er op het briefje van de trein? Had zij dit zélf al thuis opgeschreven?
 • Heeft ze daadwerkelijk die route met de trein gereisd?
 • Was er een treinkaartje? Stonden haar vingerafdrukken op het treinkaartje?
 • Heeft ze het treinkaartje zelf gekocht? Is het afgeschreven van haar bankpas?
 • Zijn er spullen van haar vermist? Welke kleding mist?
 • Had zij via kennissen / werk ooit enig contact gehad met de politie?
 • Hoe heeft zij haar kamer en woning achter gelaten?
 • Hebben mensen haar in de trein of op het station nog gezien?
 • Reist zij vaker met de trein?
 • Had zij de gewoonte drugs of alcohol te gebruiken?
 • Hoe omschrijft u het karakter van Talitha?
 • Wat waren de inkomstenbronnen van Talitha? (werk of uitkering)
 • Heeft Talitha in het verleden contact gehad met instanties van de GGZ oid?
 • Zijn er flyers uitgedeeld in de trein die zij eerst genomen moet hebben op dat tijdstip?
 • Zijn de mobiele telefoongegevens van Talitha opgevraagd (bellen en locatie)?

Voor een trein springen is statistisch gezien een zelfmoord methode die door jonge (mooie) vrouwen zelden wordt geprefereerd. Er is geen enkele indicatie (of briefje) dat ze überhaupt ooit aan zelfmoord heeft gedacht. Bovendien lag ze geheel stil op de rails.

Lees ook deel 2 van dit blog.

ps. De vindplaats van het lichaam doet me denken aan enkele andere moorden op jonge vrouwen en tippelaarsters, zoals Margot Moller (link) en Shirley Hereijgers (link). Het is een kruispunt van spoorlijnen, naast een fietsviaduct. Amper aandacht van de media. Ik acht de kans daarom groot dat ze elders is ontvoerd en daarna vermoord, zodat dit slechts een dumpplaats van het lichaam is. 

pps. Ook de kleine opmerking van haar moeder “Als ik het niet doe, doet niemand het” over haar besluit de dood van haar dochter uit te zoeken, herinnert me eraan, dat de vermoorde jonge vrouwen in Nederland vaak afkomstig zijn uit een gezin, waarvan men kan denken dat ze niet in staat zijn, om zelf een grootschalige actie op touw te zetten. Ik hoop dat voldoende mensen wakker worden en meehelpen aan oplossing van die cases.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Politie, Spoor, Talitha Storm and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Talitha Storm, 2013, RIP : Ook dit is een vreemd verhaal, dat zag ik in 2013 al (deel 1)

 1. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. Jim is back says:

  Haar familie moet meer informatie zelf naar buiten brengen en niet achter de politie aanlopen. Als de politie een zaak niet WIL oppakken, is daar een reden voor. Waar woonde dat meisje? Ging ze met de trein die dag? Wat stond er in haar agenda? Wanneer is ze van huis gegaan? Welke kleren had ze aan?

  • Miauw says:

   Het probleem is juist dat als ze meer informatie naar buiten brengen, er minder mogelijke informatie is die alleen een dader kan vertellen als hij zich verspreekt…

 3. Kaskaas says:

  17 april is de verjaardag van Maurits van Vollenhoven.

 4. Kaskaas says:

  29 mei (de nacht dat Natalee verdween) is de trouwdag van Maurits. Het zal allemaal toeval zijn, want ze zou een Blond Blue Eyed Dutch guy “leuk vinden”. Dan verzinnen die lui iets, wat dan half waar is. Zij is dan niet verliefd, maar ze wordt wel geregeld voor een Blonde Hollandse jongen. Mauristia is niet blond.

 5. Brienna says:

  Vandaag gelezen dat de politie fouten heeft toegegeven. Ik hoop echt dat de waarheid naar boven komt. Ook ik vermoed dat er iemand haar leven heeft ontnomen voorop de rails neerleggen of zelfs bewusteloos daarop gelegd. Wat het ook moge zijn, de waarheid graag. Moge zij resten in vrede.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.