Anouschka Weezenbeek 1990: Weer eenzelfde verhaal met onopgeloste moord

7c1427b7b2 Anouschka WeezenbeekHet is maandag 22 januari 1990 (22-1-1990). De 15-jarige Anouschka Weezenbeek vertelt haar ouders dat ze even een brief op de post gaat doen en dan bij een vriendin langs gaat. Ze woont met haar ouders in een vrijstaande villa aan de Lindenlaan in Budel-Dorplein.

Ze zou een brief posten aan de St. Barbaraweg, wat iets meer dan een kilometer van haar woning is. Het is een brief die haar vader nog graag op de post wil hebben (onduidelijk is waarom). Wordt deze brievenbus pas laat op de avond geleegd? Om 18.45h verlaat ze het huis. Als ze niet thuis komt later op de avond, bellen haar ouders bezorgd de vriendin in kwestie op. Daar is ze nooit aangekomen. Haar fiets wordt die avond om 20.45 gevonden bij een berkenboom aan de St Barbaraweg. Het is een bomenrijk gebied met af en toe een huis. Niemand heeft haar gezien. Waarom zou ze hier van de fiets zijn gestapt?

Er wordt gesuggereerd dat ze wellicht een afspraakje had met een vriendje, maar hierover liegt tegen haar ouders. Het kan, maar logisch is het niet. Wie spreekt er in januari af ergens buiten in plaats van in een café of op school? De meeste meisjes vertellen dat wel aan een vriendin als ze 15 jaar zijn. Bovendien gaat ze echt langs de St. Barbaraweg, zoals ze ook gezegd heeft. Daar gaat het mis.

De kans is groter dat ze gewoonweg gedaan heeft wat ze zei. Op de fiets een brief wegbrengen. Waarom stop je dan? En hoe is ze meegevoerd? Voor wie stop je en kan je tevens worden meegenomen? Zag ze een Brievenbus postman langsrijden en wilde ze nog snel haar brief meegegeven? Stapte ze bij de melkboer in de wagen om koekjes te kopen voor het bezoek aan die vriendin? Hield een politiebusje haar aan vanwege rijden zonder licht? Voor wie zou ze stoppen?

Hopelijk is er een grondig buurtonderzoek geweest naar verkeer om 1900h. 

Op woensdag 24 januari komt er een merkwaardig telefoontje binnen op de redactie van krant De Limburger. Een man vertelt zijn vriendin Anouschka Weezenbeek te hebben vermoord en vertelt dat hij haar lichaam in de Zuid-Willemsvaart heeft gegooid.

Op donderdag 25 januari wordt Anouschka’s jas gevonden aan de Kempenweg vlakbij de Willemsvaart. Het zal wel. Op 12 februari 1990 (12-2-1990) vindt men haar lichaam in de Zuid-Willemsvaart bij sluis 16 (bij Weert, aan de Kazernelaan). Dat is een kilometer afstand van de KMS militaire school in Weert. Het is enkele kilometers van haar ouderlijk huis. Waarschijnlijk is ze daar ook vlakbij gedumpt, want de stroming is verwaarloosbaar.

Uit de sectie zou blijken dat ze a) vermoedelijk al langer in het water lag, b) niet seksueel was misbruikt en c) door verdrinking om het leven is gekomen. De opmerking: “ze heeft haar kleren nog aan” is al erg sturend. Omdat haar ontvoering en vindplaats in vele opzichten lijkt op andere onopgeloste moordzaken in de afgelopen 25 jaar, weet ik niet of we het sectie-rapport in deze kunnen geloven. Ze heeft twee oppervlakkige verwondingen: op haar scheenbeen en op haar achterhoofd. Dood door verdrinking.

In welk watertype? Zoet, zout of chloor?

—————————————————

ps. Manon Seijkens is gevonden aan de Willemsvaart, niet ver van haar ouderlijk huis.

pps. Budel-Dorplein is waar de Willemsvaart Nederland inkomt vanuit België.

ppps. Qua type lijkt Anouschka een beetje op Joanne Wilson (Amsterdam) en háár lichaamsdelen zijn gevonden in de Willemsluizen aan het IJ in 1985. Het kan toeval zijn.   

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Anouschka Wezenbeek, regio Zuid, Wies Hensen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Anouschka Weezenbeek 1990: Weer eenzelfde verhaal met onopgeloste moord

  1. Vogeltje says:

    Is De Klikomoord niet dit meisje? Ik weet dat ze zeggen dat Anouschka gevonden is in het water weken later, maar met waterlijken kan je de ouders ook wat wijs maken. Zij kan zo het kliko meisje zijn 10 jaar later. Barbaraweg en Barbara begraafplaats?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.