Willeke Dost: Hoe exact zag het eruit als zij verdwijnt? (deel 4)

Dat is uiteindelijk de hamvraag. Wat is er gebeurd? Het lijkt er niet op dat de pleegouders de slaapkamer hebben gemanipuleerd om een cover-up te doen. Immers, de plaats delict (daar ga ik van uit) geeft geen logische verklaring van wat er gebeurd is. Hoe dom ben je als daders, om niet die dag een kloppend verhaal te verzinnen? Hun verhaal is geen kloppend verhaal. Maar het is dermate niet kloppend, dat ik geneigd ben ze te geloven.

Trouwfoto ouders Willeke Telegraaf-090519-opa-en-oma-Dost Tante-Lammie-Dost media_l_1431189

Wat weten we van het plaats delict? Ik ga even uit van ontvoering in de late avond/nacht.

De plaats delict was deze boerderij aan de Koekangerdwarsdijk, liggend slechts 500 meter van de spoorlijn en 400 meter van het dorp Koekange. De broer van de pleegmoeder woont in een nabij gelegen boerderij. Het is nummer 37, de woning direct naast het huis van Mulder (nummer 49). Als wij uitgaan van goeder trouw van hen, dan is de ontvoering opgezet vanaf de andere kant van de boerderij van Herna Mulder (over hun oprit, waar ook de schuurdeur open stond volgens de getuige die mevrouw afzetten dinsdagavond).

 • Boerderij Koekange bovenHaar slaapkamer is op de begane grond met een slaapkamerdeur naar de rest van het huis en een deur naar buiten. Boven de deur is een schuin dakraam.
 • Boven de slaapkamer is er een vliering.
 • In mijn ervaring slaat een hond aan, als iemand ook maar op het erf komt. Sterker nog, veel honden slaan zelfs kort aan, wanneer een familielid in de nacht thuis komt (kort blaffen). Geen van de familieleden Boerderij Koekangezegt iets dergelijks gehoord te hebben.
 • Qua kleding is er een spijkerbroek, zwart rokje, jas van haar broer, onderbroek en BH weg. Alsof een vreemde een compleet setje bij elkaar zocht, maar zich vergiste in de jas en in het zwarte rokje (topje). Dit was iemand die haar écht goed kende, niet gebeurd.
 • B82684375Z.1_20120618163824_000+GO5HBIBP.2Haar fiets is weg uit de schuur, wat betekent dat de daders moeten weten wat haar fiets is. Omdat er geen braaksporen zijn, is de dader kennelijk door de binnendeur vanuit het huis naar de schuur gelopen.
 • Het meest opmerkelijke vind ik, dat haar bed is opengeslagen. In mijn beleving is een bed op een tienerkamer óf opgemaakt (dekens recht) óf beslapen (deken rommelig). Een opengeslagen bed associeer ik met een hotelkamer óf met het korte moment waarop je wilt gaan slapen. Het is alsof ze nét in bed wilde stappen. Het duidt erop dat ze in de avond is ontvoerd, maar dán zijn de vader en broer nog gewoon thuis en wakker.
 • De wekker is gezet en staat ook nog gezet (ze moest pas om 10.15 op school zijn).
 • Er is een foto van haar ouders weg uit de slaapkamer. Ook haar rugzakje is weg, maar deze kan gebruikt zijn om de kleding in te doen.
 • Andere persoonlijke documenten liggen er nog. Ze hebben geen geld, geen paspoort en ook niet haar treinabonnement meegenomen. Het was niet de bedoeling haar mee te nemen naar het buitenland of haar lang te houden, tenzij men in staat is haar nieuwe papieren te geven.
 • Pleegbroer Bart en pleegvader Mulder zijn die dinsdagavond de hele avond thuis. Moeder Herna is die avond weggeweest.
 • En dan is er nog een opvallende getuigenverklaring. Willekes pleegmoeder, stond volgens deze getuige een uur lang met haar te praten, toen zij thuis werd afgezet door haar. Het viel deze persoon op, dat het buitenlicht boven de schuurdeur, wat normaal gesproken altijd brandde, die avond uit was en de schuurdeur openstond, alsof iemand nog met de auto weg was. Het is mij niet bekend wie deze getuige is. Dit is een tweede aanwijzing, dat de ontvoering mogelijk heeft plaatsgevonden laat op de avond. Ook het opengeslagen bed duidt op ontvoering rond bedtijd.  [Besef dat het koud is in januari en de schuur aan het huis vastzit, zodat openstaande deuren vreemd zijn. Ook vraag ik me af door wie het komt -getuige of Mulder- dat ze een uur praten bij de weg. Het is immers laat en het is koud buiten.]
 • Moeder Herna is die nacht (in huis) ergens flink ziek van geworden. Het is onduidelijk waarvan. Ze nam aspirines en raakte daarvan volgens eigen zeggen versuft. Herna Mulder zegt: “Ik ben nooit ziek, maar toen was ik ziek” (link). Het is jammer dat ze destijds niet uitgezocht heeft waarvan ze ziek is geworden. Wat heeft zij gedaan / aangeraakt / ingeademd, wat haar man en zoon niet gedaan hebben?
 • Moeder Herna Mulder is die dagen wel alles na gegaan (laarzen en kleding gecontroleerd van man en zoon, stilletjes). Ze vond niets wat hen verdacht zou maken.
 • Als Herna Mulder zo kieskeurig is, heeft zij ook gezien dat de schuurdeur open stond en het licht boven de schuurdeur uit was, op het moment dat ze naar binnen loopt?

Ik zou erg graag weten wie de getuige was die mevrouw afzette die avond. In theorie is precies dát moment, namelijk een “goed” moment geweest om haar uit de woning te halen. De hond zal sowieso zijn afgegaan. Er staat -met goede reden- een auto op de oprit. Het enige probleem is dan nog, hoe het gezin Mulder af te leiden. Sowieso was er op dat moment al iets vreemds aan de gang, want de schuurdeur staat niet zomaar open.

————————————————————————

ps. Ik ben veel moord- en verdwijningszaken van vrouwen tegengekomen, waarbij er op de plaats delict een deur openstaat. Voorbeelden: Kolstee-Sluyter, Veira, Els Slurink.

pps. Moeder Herna Mulder is gymnastiek lerares voor ouderen. Haar man was leraar (maar is ondertussen overleden). Destijds woonde alleen de jongste zoon Bart nog thuis. Overigens is het opvallend dat ze ook hier mevrouw Mulder oppakken niet lang na het overlijden van haar man. Hoopte men dat ze spontaan zou bekennen,  zoals anderen in het verleden gedaan hebben die op dat moment ook in rouw waren? (Ina Post, Trudy J.)

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Willeke Dost and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Willeke Dost: Hoe exact zag het eruit als zij verdwijnt? (deel 4)

 1. Amateur SH says:

  ps. Ik ben veel moord- en verdwijningszaken van vrouwen tegengekomen, waarbij er op de plaats delict een deur openstaat.

  Wil je daarmee suggereren dat er in veel van jouw zaken met voorbereidingshandelingen wordt gewerkt om daderprofielen te kunnen maskeren dan wel ontlasten? Zoals hier bijv.?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.