Willeke Dost verdween spoorloos in 1992, ook regio Noord (deel 2)

Er gaan zeer slechte verhalen de ronde over het pleeggezin van Mulder, maar veel zijn afkomstig van gezin Anneke Mioch (moeder van Willeke’s vriendin Geke).

In de nacht van 14 op 15 januari 1992 verdwijnt Willeke Dost uit haar slaapkamer bij haar pleeggezin in Koekange. Een echt onderzoek naar de verdwijning kwam nooit op gang. Er werd zelfs geen rechercheteam geformeerd, hoewel de politie wist dat de tiener nauwelijks spullen had meegenomen. Pleegmoeder Herna: „Ze had geen geld, paspoort of haar treinkaart bij zich, maar haar rugzak was wel weg. Net als een foto van haar moeder, één onderbroek, een bh en de donkere winterjas van mijn zoon Bart. Verder was ook Willeke’s fiets verdwenen.”  Jaren later besluit de politie om de boerderij van Mulder helemaal overhoop te halen. In feite is het pleeggezin de enige verdachte geweest ooit.

Ik weet niet wat waarheid is in deze, want ik ken deze gezinnen niet.

Uit diverse artikelen blijkt dat Anneke Mioch een negatief beeld heeft van het pleeggezin.

 • „Willeke wilde me dringend spreken, omdat ze zwanger zei te zijn en niet wist wat ze moest doen. Ik kon op dat moment niet en sprak af om een week later in alle rust met haar te praten. Zover kwam het nooit. Willeke was na enkele dagen opeens weg.”
 • „Kort na de verdwijning is mijn dochter Geke bedreigd door Willeke’s pleegmoeder. ’Als jij bij de politie je mond opendoet over Willeke, weten we je te vinden’, kreeg mijn dochter te horen. Zegt dat niet genoeg? Ik heb het allemaal aan de politie verteld. Maar ze deden er niets aan.”

Het bovenstaande geeft een zeer negatief beeld. Een tienerzwangerschap en niet weten met wie je het kan bespreken, dat is zorgwekkend. Tegelijk vraag ik me af waarom iemand een nader gesprek daarover een week uitstelt. Dit gaat om een zwangerschap in de eerste weken! Van een tienermeisje! Wie zou een gesprek daarover een week uitstellen?

Ook uit getuigenissen van een tante en een nichtje van Willeke Dost, komt een negatief beeld naar voren.

 • Volgens tante Lammie zou Willeke Dost de pleegvader en pleegbroers seksmaniakken hebben genoemd, die de hele tijd naar haar zaten te gluren als ze moest douchen.
 • Achternichtje Mandy: “Toen ze eens bij ons logeerde zaten het matras, beddengoed en haar ondergoed onder het bloed. Zo veel bloed, dat dit onmogelijk van menstruatie kon zijn. Willeke’s pleegmoeder beloofde haar tante toen om mijn achternicht door een arts te laten onderzoeken. Vraag is of dat überhaupt is gebeurd.”  (wat was er gebeurd?)
 • Achternichtje Mandy: “Het laatste gesprek met Willeke staat me helder voor de geest. Ze wilde zo graag bij haar tante wonen en was intens verdrietig. We hebben samen hard gehuild. Ik heb haar daarna nooit meer gezien.”  (Wat is daar exact besproken?)
 • Tante Lammie: “Drie weken na de verdwijning was Willeke’s kamer uitgeruimd. Volgens pleegmoeder zou Willeke niet terugkeren. Hoe kon zij dat toen al weten?”

Besef, dat de tantes de wens hadden destijds, om Willeke weer in hun eigen gezin op te nemen. Na de dood van haar ouders, is Willeke bij haar grootouders aan vaders kant gaan wonen (familie Dost). Jeugdzorg haalde haar daar weg. Daarna heeft ze even bij een tante aan moeders kant gewoond (familie Wopkens), maar mocht daar ook niet meer wonen van Jeugdzorg. Ik kan vanuit hier niet beoordelen welke gezinnen goed en slecht waren voor het tienermeisje. Het pleeggezin ziet er in de media het meest schuldig uit. Op mij komen zij juist goed bedoelend over. Ook hebben ze –mochten ze schuldig zijn-  een allerberoerdst verhaal opgehangen. Hun verhaal is niet geloofwaardig. Met enkele leugens erbij, was hun verhaal wél geloofwaardig geweest.

Uit een interview met de pleegouders van Willeke Dost in 2009 blijkt, dat ook zij al veel eerder onderzoek hadden gewild. De aandacht van media en politie kregen ze beperkt. Het is pas langzaam op gang gekomen. Zowel Lammie Frijlink-Dost (familie vaders kant), als pleeggezin Herna Mulder zijn beide geneigd om de zoektocht op te geven. Dat is iets wat je zelden ziet bij ouders van een verdwenen kind.

ps. Lammie Frijlink Dost komt uit Valthermond. Het dorp ligt boven Emmen, ter hoogte van Ter Apel. Het gezin heeft voor zover ik kan zien paarden en honden.

pps. Tante Klaasje Wopken is een artikel 12 procedure gestart in 2012, om het OM te dwingen de zaak op te pakken en de pleegbroer en pleegmoeder te vervolgen (pleegvader is overleden). Er is echter geen bewijs tegen dit gezin, behalve het simpele feit dat er zeer waarschijnlijk een zwaar misdrijf is gepleegd tegen Willeke Dost in hun huis. En familie en vrienden van Willeke Dost praten zeer negatief over hen. Verder ligt er geen bewijs.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Willeke Dost and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Willeke Dost verdween spoorloos in 1992, ook regio Noord (deel 2)

 1. Willeke Drost Chocoladeletters says:

  Ik denk dat dit ook weer een chocolade brouwsel is met acteurs
  Gewoon, snoep voor de kinderen
  Half Nederland moet zich er druk om maken en dan heeft de elite weer lol

  • Angela Hoax says:

   Of ook deze moordzaak is een hoax.
   Doen ze wel vaker.
   Willeke Dost lijkt ontzettend op Angela Schijf.
   Als het een hoax is, is Willeke een actrice van tv.

 2. Willeke Drost Chocoladeletters says:

  al die bekende moordzaken zijn hoaxes met acteur
  dus deze mogelijk ook wel
  het zou zo kunnen
  gezellige acteerjob voor angela schijf
  je moet namelijk chantabel zijn anders mag je niet op tv
  dus eerst helpen met de hoax moorden en hoax aanslagen
  dan laat je zien dat je een slecht kreng bent
  misschien nog gezellig een vriendinnetje drogerem voor een seksfeest
  dan heb je je zelf bewezen en mag je met de kop op tv

  • Atavachron says:

   Willeke Drost Chocoladeletters+Toe maar, fantaseer er maar eens lekker op los! Dit is een monsterlijke zaak en jij zit hier lullen alsof het een grap is. Ga je schamen, je zit hier gewoon te zwetsen als een puber malloot die knetter stoned is!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.