Willeke Dost verdween spoorloos in 1992, ook regio Noord (deel 1)

Willeke Dost (15) is geboren 26 november 1976 te Odoorn (boven Emmen). Haar ouders verongelukken met de auto als zij 1 jaar is, waardoor ze opgroeit bij pleeggezinnen. Artsen hadden namelijk bepaald, dat het psychologisch beter was als ze zou opgroeien in een gezin zónder kinderen, waarom ze in een pleeggezin werd gezet en niet in het gezin van haar tante Klaasje (die haar graag wilden adopteren). Hierna wisselt ze regelmatig van pleeggezin. In 1992 verdwijnt ze als ze in Koekange bij pleeggezin Mulder woont. Koekange is overigens niet ver van Staphorst (Harry Roo) en Ruinen (Andrea Luten). 

Willeke Dost capture341 B82684375Z.1_20120618163824_000+GO5HBIBP.2

Willeke Dost verdween in de nacht van 14 op 15 januari 1992. Alles lijkt erop dat ze gewoon is gaan slapen, om de volgende dag naar school te gaan. De kamer wordt op 15 januari 1992 om iets na 7 uur in de ochtend leeg gevonden, als haar vader haar wil wekken. Vader en moeder kijken in de schuur, om te zien of de fiets er staat: die is weg. Ze nemen aan dat Willeke al naar school is.

Volgens het pleeggezin was de fiets uit de schuur gehaald, door via een deur tussen de woning en schuur naar de fiets te gaan. De buitendeur van de schuur leek van binnenuit ontsloten. Het bed op Willekes kamer lag volgens haar opengeslagen en er zou niets vreemds te zien zijn geweest. Het zag er oppervlakkig gezien uit, alsof ze naar school was.

Echter, achteraf stond haar wekker nog gezet (op een later uur) en de schoolspullen lagen in haar kamer. Ze moest die ochtend pas om 10.15h op school zijn, bleek achteraf. Ze had dus nog thuis moeten zijn. De politie gaat ervan uit, dat ze van huis is weggelopen. Maar waarom zou ze dat doen zonder geld, paspoort en andere spullen? Alleen de fiets is weg. Ze nam slechts een foto van haar ouders mee, en wat betreft kleding een spijkerbroek, een korte zwarte minirok en een blauwe jas (van broer Bart). Heeft een vreemde gedaan, alsof ze met kleding aan wegging, en zich vergist in de zwarte minirok (als topje?) en de jas van Bart? Is ze laat op de avond of midden in de nacht onvrijwillig verdwenen? Hoe?

Volgens pleegmoeder Herna Mulder is de hond die nacht niet aangeslagen. In mijn ervaring zijn honden (zeker in dorpen, op boerenerven etc) consistent met aanslaan op terrein dat zij als het hunne beschouwen.  Dat betekent dat: a) Willeke inderdaad zelf op pad is gegaan, maar waarheen? b) Het pleeggezin hierover liegt. c) Iemand niet alleen Willeke vermoedelijk verdoofd heeft meegenomen, maar ook de hond heeft laten slapen. (Wie kan de hond laten slapen? Sloeg de hond eerder op de avond wel aan? Is hem voer met een slaapmiddel toegeworpen?)  Een pleeggezin dat liegt, is het meest aannemelijk. Maar in dit geval liegen ze slecht. Iedere onbenul zou in een dergelijke leugen wél een aanslaande hond opnemen, ergens op een onbekend tijdstip in de nacht. Er waren geen braaksporen en geen tekenen van een worsteling.

Waar is Willeke Dost gebleven? De verdenkingen waren al snel gericht op het pleeggezin. Op de één of andere manier had Willeke Dost zich vreemd gedragen toen een ander gezin haar wilde adopteren. Daardoor was er tumult ontstaan (of andersom). Wilde de 15-jarige Willeke niet geadopteerd worden (ze is dan 15 jaar en woont niet slecht in Koekange) ?

Na de dood van Willeke, zijn familieleden van haar overleden ouders (uit Odoorn) en een moeder van de vriendin van Willeke (uit Staphorst) zich actief met de zaak gaan bezighouden (op zich begrijpelijk). Zij zetten vraagtekens bij het pleeggezin van leraar Mulder, Herna Mulder (en zoon Bart) en Herna’s broer Wim Mulder die naast hen woont.

Op mij komt de pleegmoeder van Willeke Dost (1992) niet vreemd over en ik heb tot dusver geen reden hen te verdenken. Ik geloof haar als ze verdrietig reageert op de vraag “Wordt het ooit nog opgelost?”: “Het zou mooi zijn, maar ik ben bang van niet”. 

Wederom gaat het hier om een meisje dat paard rijdt, net als vele andere onopgeloste zaken. Weer is er iets met een fiets, net als in vele andere cases.  

ps. Adoptie (Nederlands kind) is een juridisch traject waarover de rechtbank beslist. Een kind moet (vanaf 12 jaar) eerst zelf toestemming geven voor de adoptie.

ps. Willeke Dost (Koekange 1992), Andrea Luten (Ruinen 1993), en Harry Roo (Staphorst 1995), zijn mijns inziens drie onopgeloste moord/verdwijningszaken, die plaatsvonden rond Staphorst/Hoogeveen in zeer korte tijd. Het is een dunbevolkt gebied met niet veel criminaliteit. Overigens sluit ik niet uit dat Harry Roo zelf is vertrokken.

pps. Als ik de positie van de slaapkamer van Willeke goed inschat, dan is deze op de begane grond aan de zijkant van het huis. Ze heeft een eigen deur naar buiten met daarboven een schuin dakraam. Het lijkt mij logisch als deze deur normaliter op slot is, met de mogelijkheid deze van het slot te halen, zowel van binnen als buiten (het gaat immers om een boerderij met rieten dak: bij brand moet iemand altijd uit huis kunnen).

ppps. Er zijn vele beschuldiging geuit tegen de pleegfamilie, waaronder agressief gedrag van de vader en seksistisch gedrag van een (niet meer thuis wonende) pleegbroer. Ik kan vanuit hier niet inschatten of dit serieus is, een leugenachtig rookgordijn, of slechts een opmerking van een pubermeisje die verder niets meer de verdwijning te maken hebben.   

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in GGZ, regio Midden, Willeke Dost and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Willeke Dost verdween spoorloos in 1992, ook regio Noord (deel 1)

 1. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. ik weet wie jij bent says:

  willeke dost ziet eruit als die van flikken maastricht
  hoe heet ze die vrouw van flikken maastricht dinges

 3. Michael Klutsen Kwijt says:

  Angela Schijf
  Sprekend Angela schijf.
  Nou ja, dit lijkt me ook weer een hoax verhaal
  Net als het meeste op tv is het fake nieuws.

 4. Willeke Drost Chocoladeletters says:

  ik kan van dat hele verhaal geen chocolade brouwen
  al die beene vermissingen en moordzaken zijn hoaxes
  echte moorden brengen ze niet zo sappig iedere keer weer in het nieuws
  die meeste rare verhalen waar zoveel verdacht aan is, dat zijn hoax zaken
  bedoeld om de meute bezig te houden zodat u zich niet verdiept in politieke kwesties enzo
  mensen bezighouden is mensen uitschakelen, want op een gegeven moment is de energie op

 5. André Dam says:

  Willeke dorst was een ex groeps genootje van mij op de Ruiterstee te Smilde en een ex vriendinnetje van mij.
  Ik weet dat ze een psychiatrisch verleden heeft maar ondanks dat een heel erg lief meisje.Sta nergens raar van te kijken dat ze gevlucht en naam veranderd heeft zodat ze ergens anders een nieuw leven kan opbouwen. Heb zelfs nog foto’s van haar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.