Henk Peters (RIP): Waarom ik denk dat hij al langer gevolgd werd door politie (deel 3)

HenkPetersAls de moeder van Henk Peters contact opneemt met het politiebureau, om aan te geven dat haar zoon vermist wordt sinds 29 april 2009, nemen ze het niet al te serieus. Waarom? Het gaat om een zwakzinnige man, met een verleden als (kind) zedendelinquent. Hij is bekend is bij de politie, al is het alleen maar omdat hij als hobbyfotograaf bij ieder ongeluk in Arnhem komt opdagen. De politie doet alsof ze hem niet kennen en negeren het enkele dagen. 

De politie reageert niet als Henk Peters zoek is en dat is raar [kennen ‘m niet]

 • Henk Peters is zwakbegaafd, werkt voor een sociaal bedrijf, is bekende van Jeugdzorg.
 • Henk Peters krijgt als eerste (via semafoon/bieper) alle brandjes en ongelukken door in Arnhem, zodat hij er met zijn camera achteraan kan. Dan ben je bekend bij hulpverleners, vanzelfsprekend. Onbekend is welk type berichten hij ontving.
 • Peters is veroordeeld in 2001 voor misbruik van een minderjarige: ze volgen hem!
 • Henk Peters brengt hem en zijn moeder diep in de schulden, vanwege forse uitgaven aan dames van lichte zeden jarenlang. In 2006 helpt een financieel deskundige hen (deze zal van de gemeentelijke schuldhulpverlening zijn geweest, gezien hun achtergrond?). De financieel deskundige verkoopt het huis. Van de opbrengst regelt de man van alles voor moeder en Henk Peters. Hij regelt een flat in Doorwerth, richt deze zelfs voor hen in met nieuwe meubels, en koop dan notabene een nieuwe Volkswagen Golf voor Henk. Ik vind dit dubieus gedrag voor een schuldhulpverlener. Het is drie jaar voor zijn verdwijning. [Ik concludeer: Mocht dit een staatsmoord zijn, dan hebben ze in 2006 alles geïnstalleerd om hem 24 uur per dag te kunnen volgen]
 • Op 29 april geeft Henk Peters tweemaal aan zijn moeder aan, in de avond nog een afspraak te hebben met een politie-agent. Hij wil naar het concert van Kane om foto’s te maken en naar die afspraak. Het vreemde is, Henk neemt zijn portemonnee met bankkaarten en ID-bewijs niet mee. Normaal neemt hij die altijd mee.

image-3483948Het is Koninginnennacht 2009. Henk Peters parkeert zijn auto in de Oranjewachtstraat in Arnhem rond 20.00h. Hij wordt gezien door diverse mensen tussen 20.00 en 21.30h, als hij een beetje rondhangt op een terras bij de Eusebiuskerk , op het Kerkplein, en daarna vanaf 20.30h op de Markt vlakbij tijdens de concerten van Blizzard en Kane. Rond 22.00h zien mensen hem foto’s maken van de act van Kane.

Om 22.30h lopen twee journalisten van De Gelderlander uit het redactiegebouw aan de Kadestraat aan de Rijn. Zij zien Henk Peters op de Oranjewachtstraat in de auto als hij richting de Westervoortsedijk rijdt. Daarna is Henk Peters spoorloos.

In het half uur hierna, krijgt Henk Peters nog drie SMS-jes, waarvan de recherche de inhoud en de verzender niet hebben kunnen achterhalen (waarom niet?). Wel is bekend dat bij het eerste SMS-je de zendmast bij de Markt gebruikt is. Wellicht kreeg hij deze zelfs, wanneer hij nog bij de Markt staat bij Kane. En voor de twee andere SMS-jes is de zendmast aan de Merwede/Voetiusstraat. [hier een kaart met zendmasten]

Na uitgebreid onderzoek concludeert de recherche dat Frans J. van de parkeerpolitie Henk Peters in die tijd moet hebben ontvoerd, vermoord, en bestolen. Wat weten we? 

 1. Stel, de journalisten spreken de waarheid, dan is Henk rond 22.30h met de auto de Westervoortsedijk opgereden.
 2. Stel, de informatie over de zendmasten klopt, dan is Henk’s mobiel tussen 22.30h en 23.00h niet veel verder gekomen dan die buurt. Hij hangt ergens rond, niet ver van de Markt en niet ver van de Voettiusstraat. Mogelijk verblijft (Henk met) de mobiel zelfs tussen 22.30 en 23.00h op dezelfde locatie, want de afstand is nog geen 1 km tussen beide zendmasten. Voor iemand in een auto, is dit niets.
 3. Henk Peters had een afspraak met de politie. Het toeval wil, dat het hoofdbureau van de politie is gevestigd aan de Snelliusweg in Arnhem. Het toeval wil, dat de Snelliusweg een zijstraat is van de Westervoortsedijk in Arnhem, waar Henk heenrijdt. Het toeval wil dan ook nog eens, dat deze locatie gelegen is niet ver van de zendmast aan de Markt en vlakbij de zendmast aan de Voettiusstraat. Iedere agent weet dat. Het is dus mogelijk dat Henk het eerste SMS-je krijgt als hij op de Markt is nog óf als hij wegrijdt op de Oranjewachtstraat. Het 2e en 3e SMS-je wanneer hij bij het bureau is?
 4. Nergens lees ik dat een rechercheur die invalshoek heeft bestudeerd. Dat is raar. Ook in het scenario van Frans J. de parkeerwachter (die is vervolgd voor deze moord zonder lijk) past dit namelijk perfect, maar deze locatie wordt niet aangedragen als optie.

Waarom het hoofdbureau van politie ook past in het scenario van Frans J.?

 1. Frans J. was rond 22.00h op de Markt bij het concert van Kane.
 2. Henk Peters had een afspraak met een politieman, onbekend is wie. Frans doet zich vaak voor als politie naar derden, maar is officieel parkeerwacht. [Mogelijk AIVD?]
 3. Henk en Frans moeten elkaar gekend hebben van Oosterbeek/school, maar Frans ontkent later (na de verdwijning van Henk Peters) dat dit zo is.
 4. Frans J. had een toegangspas voor het hoofdbureau van de politie, volgens getuigen.
 5. Henk Peters is makkelijk met een verhaal mee te lokken, want altijd op zoek naar “ongelukken/brandjes/nieuws” en heeft groot respect voor alle uniforms.

Het zal voor een Frans J. (of iedere andere politie-agent) niet moeilijk zijn Henk over te halen langs te komen op het politiebureau, voor een fotomoment oid. Wat heeft wie aan hem wijsgemaakt, waarvoor hij zijn ID moest “kwijt zijn”?? Als een agent een onbekende man zonder papieren ‘s nachts het bureau inleidt, is het niet moeilijk om die ergens in een cel te zetten in een rustige gang achteraf. Het is een mogelijk scenario. En opnieuw is het een mogelijk scenario dat niet onderzocht is, hoewel de data wél die kant op wijzen. Henk had een afspraak met politie. Henk rijdt richting de Westervoortsedijk. En Henk’s mobiel geeft aan dat hij in die buurt moet zijn gebleven minstens 30 minuten.

Ik beschuldig niemand, maar sluit dit scenario zeker niet uit. De dag erna rijdt Karst Tates tegen De Naald in Apeldoorn. Hij wordt niet lang daarna begraven in een rieten mand. Overigens heeft Karst Tates ongeveer hetzelfde postuur als Henk Peters.

ps. Frans J. en Henk Peters woonden niet alleen beiden in Oosterbeek lange tijd, ze moeten elkaar gekend hebben van de lagere schol tijd. Henk Peters ging met een busje vanuit Oosterbeek in die tijd naar de Bethlehemschool (speciaal onderwijs) in Arnhem, wat destijds aan de Spiekmanlaan zat. Frans J. ging in diezelfde periode óók naar het speciaal onderwijs in Arnhem. Er waren enkele scholen in die tijd in Arnhem, maar de Bethlehemschool aan de Spiekmanlaan was dichtbij de ouderlijke woning van Frans aan de Thorbeckestraat. De kans dat ze elkaar niet gekend hebben -niet van het speciaal onderwijs, niet van Oosterbeek, en niet van Arnhem- acht ik nihil. Als Henk Peters dan in maart 2009 een parkeerbon krijgt van Frans en een collega, is vermoedelijk het contact tussen de twee weer aangehaald. Wie weet was dat wel bewust.   

Bron: Toes en Bolwerk, Moord zonder lijk, 2015. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in GGZ, Koningshuis, Politie and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Henk Peters (RIP): Waarom ik denk dat hij al langer gevolgd werd door politie (deel 3)

 1. Vogeltje says:

  Alles wat ik over die Frans lees, suggereert dat ie laagste niveau geheime dienst is. Hij verzamelde zelfs al jarenlang sleutels van huizen en panden. En dan moeten wij geloven dat hij bij vrienden moet leuren om iemand zover te krijgen een nieuw kenteken aan te vragen en een doosje ergens verborgen neer te zetten? Daarmee creëerde hij getuigen tegen hem! Dat deed hij zelf! Hij heeft bewust de verdenking op zich geroepen, waarvoor hij vast iets terug krijgt.

 2. Jim is Back says:

  Wie was Karst Tates echt, of was die ook al geheime dienst voor t Kolderhuis?

  Hij had makkelijk de HAVO en daarna de Hotelschool kunnen afmaken.
  Hij ging in dienst [maar dat was de Marechaussee uweetwel paleizen, wat ze stilhouden].
  Hij werkte daarna bij Firezone tankstation [om de hoek bij paleis Het Loo, wat ze stil houden]
  Daarvoor was hij dakloos geweest [wat overigens geheime dienst types soms ook faken]
  Hij deed het goed bij het tankstation, maar was wel negatief over de Koninklijke familie [overigens klassiek gedrag van controlled opposition, om andere criticasters te vangen]
  Daarna werkt hij bij Interlanden, een concurrent van de TPG Post.

  Deze Firezone…. https://www.google.nl/maps/place/Firezone/@52.232293,5.9492767,15z/data=!4m5!1m2!2m1!1sapeldoorn,+firezone+!3m1!1s0x0000000000000000:0x57042ad9cdd4cbad

  • Jim is Back says:

   Firezone : Dat is 500 meter van het Loo terrein.
   Daarna had ie als beveiliger gewerkt (dat is ook de branche-vereniging van 1 vd Pieter prinsjes).
   En de post rondbrengen is ook ene perfecte dekmantel voor duistere zaakjes. Nou?

 3. Henk is weg says:

  Henk Peters….
  Ligt die niet in het graf van Karst Tates?
  Die Karst Tates is niet dood toch, dat was allemaal nep.
  Dan leggen ze iemand anders in die kist (mandje meer was het niet).
  Karst Tates dan maar, want die geeft last.

 4. Henk is weg says:

  Eddy Moonen is een geheel andere zaak, maar toch doet het me eraan denken.
  1) Ook altijd met de camera aan de gang.
  2) Ook veel in contact met politie over brandjes, evenementen en andere zaken.
  3) Beide zijn op de camera gezet de dag van de dood. Henk (Arnhem) is door Jeugdzorg gefilmd om te zien hoe hij met zijn nichtje zou omgaan. Eddy’s (Den Haag) moord is op de camera gezet.

  Eddy Moonen was niet zwakbegaafd. Wel was hij langer (deels) werkloos.

 5. Henk is weg says:

  Diana Peters (de zus):
  “De verjaardag van mijn dochter. Hebben we hem s middags voor het laatst gezien, bij mijn thuis”.

  Volgens het boek zou hij na die verjaardag nog naar zijn huis zijn gegaan, waar hij samen met zijn moeder woonde. Moeders zag hem dus thuis nog (Chopainlaan ofzo). Vanuit daar is hij dan op pad gegaan, waarbij hij zijn portemonnee had thuis gelaten. Dat laatste vond moeders wel vreemd.

  Nou, is dit ook een geval waarbij Henk door familie is overgeleverd aan de satanisten? We hebben het over een zwakbegaafde jongen die niet van zijn nichtje kan afblijven. Bovendien gaf hij teveel geld uit, waardoor moeders in de schulden kwam. Dat is gedoe. Dat kost veel. En ze hadden een nep-lijk van Karst Tates nodig. Klaar?

  Het verhaal dat Henk van huis gaat en portemonnee niet meeneemt is raar toch? Waar zou iemand heengaan, waarbij je alles met geld en een chip thuislaat? Telefoon had hij wel mee.

  • Joop de Jager says:

   Geachte mevrouw Peters, beste Diana, zou u contact me mij willen opnemen. Ik vertel u dan wel waarom, dat wil ik niet op een openbare site doen. Groet, Joop de Jager

 6. Henk is weg says:

  https://www.npo.nl/moordzaak-zonder-lijk/11-07-2017/POW_03548462

  Er is zoveel indirect bewijs. Ze willen dat het publiek denkt dat Looman het gedaan heeft.
  Zoveel dom gedrag en indirect bewijs, wat een kluns. Maar dan geen lichaam.

 7. Henk is weg says:

  Dit is een project, geen moordzaak gedaan door 1 persoon.
  Posbank is ook waar die Posbank moord gepleegd zou zijn.
  Kan heel goed ook nep zijn.

 8. Henk is weg says:

  Veel van wat we op TV zien is nep.
  Echte moorden worden nie t op TV eerlijk laten zien.
  Onzin complotten wel. Joost mag weten hoe het dan zit.

 9. Maas Nicht says:

  Twee neptanden voorin de mond en een bril op
  Huppakee een kerel kan door voor zwakbegaafd.

 10. Sjonnie says:

  Henk Peters en Ruud Loman zijn beiden vrijgezelle mannen die bij hun moeder wonen. Ze wonen in dezelfde regio. Frans J. heeft een paar dagen na de verdwijning tegen de moeder van Henk Peters gezegd dat haar zoon overleden is en in Apeldoorn gevonden is.
  Peters verdween een dag voor Koninginnedag. Op Koninginnedag (in Apeldoorn!) maakte Karst T. zijn “dollemansrit”. Frans J. moest denk ik patsies zoeken. Waarschijnlijk was hij een politieman of werkzaam bij een geheime dienst. In het westen van het land is het ook bekend dat politiemannen bijvoorbeeld postbezorger worden. Uiteindelijk is Karst T. gevonden, ook al zo een “zonderling figuur”.

 11. Stik wat een stof says:

  allemaal hoaxes
  de ergste misdaden doen ze ondergronds
  weten we niet eens vanaf stiekem stil
  zoveel mensen gedrogeerd vanuit instanties en vanuit e eigen huis
  die wordt dan weet ik veel wat aangedaan
  de volgende dag worden zze wakker en zijn ze heel moe
  en ze zien dat buren ineens satanisch naar ze lachen
  leuk, misbruikt voor een satanisch ritueel
  ga nmooit denken dat lieden die voor het systeem werken fatsoenlijk zijn
  dit satanisme ondergronds kan alleen bestaan als de ergste mensen voor systeem werken
  en dan gaan ze lekker in mekaars biuurt wonen, want dan kunnen ze 24/7 zelf veilig zijn en anderen volledig kapot maken.
  zij staan nooit alleen, want altijd dekken ze mekaar in
  iedere pedo wordt beschermd door een half dorp (serieus)
  anders kan pedofilie ook bijna niet
  dan zouden ze pedo s al lang gepakt zijn
  alleen nep misdaden komen in de krant en op tv
  dan denkt u dat de overheid pedonetwerken oprolt als ze ervan weten
  nee hoor dat doen ze niet
  hele groepen opereren om meisjes te drogeren
  die meisjes weten dat niet eens maar zijn wel beschadigd voor het leven
  het is genoicide
  je breekt een samenleving af
  je breekt vele mensenlevens af
  het is landverraad

 12. Stik wat een stof says:

  mestvaalt
  bijna alle joden zijn lid
  bijna alle adel is lid
  alles in de politiek is lid
  alles in de media is lid
  20% vd moslims is lid en 100% vd moslims weet hoe ze werken

  alleen de lokale autochtone nederlander die belasting betaalt, die weet het niet
  die wordt niet alleen via de belasting leeg geroofd maar ook occult met drogeren enzo
  dit soort lieden sturen hun dochters op pad om als groepje bevriend te raken met een meisje waarvan de vader geen lid is (als het meisje mooi is), want dan wordt dat meisje makkelijk msibruikt. je denkt als puber niet dat alle klasgenootjes samenwerken om je te drogeren voor de pedo industrie. dat is wel hun doel. zoveel mogelijk roven, kapot maken en verkrachten.
  asociaal gedrag is gaaf als je ermee weg komt, want in een groep komen ze ermee weg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.