Aanslag Bangkok centrum – ik liep hier vorig jaar nog

http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/8/Doden-en-gewonden-bij-aanslag-in-toeristisch-centrum-Bangkok-2672336W/?masterpageid=158493

Er is zojuist een aanslag gepleegd in Bangkok, met zogezegd 19 doden en 123 gewonden.

Het gaat om het kruispunt bij de Erawan tempel op Rama I Road, vlakbij de Royal Thai Police en niet ver van de Amerikaanse ambassade. Ik kan foto’s van een jaar geleden laten zien, maar dat zal slechts verwarring geven. Ik weet nog niet of dit een false flag is of true flag geweld. Een geluk bij een ongeluk dat het militaire hospital tegenover de tempel is.

De explosie(s) kwamen van binnen het tempelcomplex van Erawan. Het is een klein maar zeer populair tempelcomplex. De slachtoffers zijn met name toeristen, volgens het nieuws. Ik weet dat Bangkok volhangt met CCTV. Als ze niet met vele video’s op Youtube komen, vertrouw ik het niet…. (Bangkok hangt vol met CCTV, helaas). Overigens had ik vorig jaar de indruk, dat de bezoekers van het tempelcomplex Erawan met name Thaise mensen waren uit andere delen van het land. Dat kan een inschattingsfout van mij zijn.

Tot op heden heeft niemand de aanslag opgeëist. In het Zuiden van Thailand wonen in meerderheid moslims, waar de rest van het land met name boedhistisch is (soms christelijk). Ik ben vorig jaar in het uiterste Zuiden geweest en heb daar helemaal niets van geweld gemerkt. In de gebieden rondom Bangkok bemerkte ik wel een vreemd agressieve sfeer (dat kan aan mijn situatie liggen).

Hier is een eerste video te zien: LINK

Voor zover ik tot nu toe heb kunnen zien, is er een explosie geweest net naast het tempelcomplex hoofdgebouw (maar binnen de hekken daarvan, dus binnen het terrein).

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Bangkok and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.