Gepensioneerde brandweerman vindt vrouw in kliko in rivier Amsterdam (1999) – Dan wéér een onzin verhaal, alsof je zonder identiteit geen moordonderzoek kan doen.

Hoe meer ik zoek, hoe meer vreemde verhalen ik vind. Nog een vondst van een lijk in Amsterdam. Wéér in de rivier. Wéér een vrouw in de twintig. Wéér een ambtenaar die het stoffelijk overschot aantreft. Het was op 17 september 1999 bij Driemond. 

Klikomoord Driemond (link

44a292dd54Een gepensioneerde brandweerman (AIVD?) ziet in de rivier de Gaasp bij Driemond (net onder Amsterdam) een kliko voorbij drijven. Hij besluit deze zogezegd binnen te halen, omdat hij wel een extra afvalbak kan gebruiken. Als de man er met zijn sloep achteraan vaart en de kliko naar de kant haalt, ruikt hij de geur van een ontbindend lijk. Hij belt de politie.Wie-is-het-klikomoord-slachtoffer-2

Tot op de dag van vandaag is de identiteit van deze vrouw niet vastgesteld. Ze is op 1-12-1999 begraven in een anoniem graf vak AB13 op de begraafplaats St Barbara te Amsterdam (Spaarndammerdijk), precies 2 maanden en 2 weken na de vondst van haar lichaam. 

De vrouw ligt onderin gevouwen in de kliko. De afvalbak is tot halverwege gevuld met beton en de vrouw is in beton ondergedompeld. Desondanks zou de afvalbak dankzij ontbindingsgassen omhoog zijn gekomen? Daar heb ik al mijn vraagtekens bij. Intuïtief zeg ik: er zit teveel beton in die afvalbak. Ik heb dus mijn twijfels.

3ebf997367 horloge acce4bcc2d 17a147dcb170145ca591

Omdat de afvalbak te zwaar is, moet er een kraan bijkomen, om (onder toeziend oog van de politie) deze uit de Gaasp te tillen. Het ding kan namelijk niet door enkele mannen uit het water getild worden. Vervolgens wordt de afvalbak naar het gerechtelijk laboratorium gebracht om deze te openen, want de deksel was zorgvuldig dicht geschroefd. Dus even samengevat: Een veel te zware afvalbak, drijft in het water, wat wordt gezien door een oud-brandweerman. Die belt niet zijn maten van de brandweer, maar de politie, omdat hij een lijkengeur ruikt, terwijl de bak nog in het water ligt. Op basis van slechts de lijkengeur: komt er politie, een kraan, en wordt het ding gelijk meegenomen naar het gerechtelijk laboratorium. Wat klopt er niet? 1. Het ding is loodzwaar en het drijft! 2. Eenmaal op de kant, opent niemand de afvalbak om te kijken of een vermoeden van een misdrijf wel terecht is. De container gaat gelijk door naar het lab. Wat kost dat wel niet? Of wist men dat er een container met een lijk op die plek in het Gaasp lag? Hoe anders? 

Wat wordt er in de container gevonden? Onderin ligt een vrouw van ongeveer 25 jaar oud, met een Europees/Aziatisch uiterlijk, 1,59m lang, gekleed in een zwarte kabeltrui en grijze joggingbroek. Ze is dood geschoten en gedumpt. Daarna met beton overgoten. Daarnaast trof men aan in de bak: mannenkleren (ribbroek van merk Saint Michaels en jas Tenson) en 9 grote zakken waspoeder (vermoedelijk voor industrieel gebruik, maar ook dan tork_primary_logo_2013_cmykverwacht ik een nummer van een productiebatch), en papieren handdoekrollen van ‘Tork’ (ander merk als de 12 schroeven van Torx die bij Sjamsudin gevonden zijn). Allereerst zou het me niet verbazen als de mannenkleding ook van de vrouw zouden zijn, omdat een vrouw een herenjas kan dragen en twee broeken mee kan nemen (bij kou een extra broek over de joggingbroek). De kleding lijkt sexe-neutraal.

Wat er echt in de container heeft gezeten, zullen we nooit weten. Deze is geopend in het gerechtelijk laboratorium. Ze kunnen alles verzinnen. 

Die kliko heeft vermoedelijk al die tijd op dezelfde plek op de bodem gelegen. Aan de hand van de ontbinding van de vrouw, zou een professioneel laboratorium kunnen vaststellen, wanneer deze ongeveer te water is gegaan bij Driemond. Met een sloep kregen ze de bak niet uit het water, dus dan is deze vermoedelijk ook gedumpt door zwaardere scheepvaart. Heel misschien afkomstig uit de Gein, maar ik zie een lichtere boot niet onopvallend iets zo zwaar dumpen. Hoe zouden ze het doen zonder om te gaan? Een vrachtboot varend door de Gaasp en Amsterdam Rijnkanaal is logischer. In Driemond zit een sluis met ophaalbrug. Wanneer is die opgehaald? Welke merk waspoeder? Persil?

Ook zonder een naam van het slachtoffer kan aan deze zaak gewerkt worden. Het is misleidend te stellen, dat politie helemaal niets kan doen, als het slachtoffer anoniem is. Of willen ze niet? Op 1-12-1999 is deze jonge vrouw door de gemeente Amsterdam begraven. Ja, dat is 112 en 1999, voor de numerologen onder u. Misschien moeten we het Van der Laan vragen. Iemand in Amsterdam weet verdomd goed wie deze vrouw is.

En dan is er nóg een vreemde indirecte toevalligheid. Saint Barbara, van de begraafplaats, leefde vermoedelijk in de derde eeuw na Christus. Haar feestdag is op 4 december. Saint Denis (het kledingmerk Tenson is na hem vernoemd), die ook leefde in de derde eeuw na Christus, heeft óók zijn feestdag op 4 december. Ik kan alleen geen verband vinden met deze zaak.  

 


Gezien de aard van de vondst, vermoed ik dat de daders de inhoud van de kliko niet uit toevalligheden hebben laten bestaan. Om die reden wordt de inhoud vanuit dat oogpunt hieronder nader besproken. Voor de daders zal er symboliek in te zien zijn.  

ps. De wijzers van het Guess horloge staan op 9, 3 en 7. Het uiteinde van de secondewijzer wijst hierdoor naar de 1. Het lichaam is gevonden op 17-9-1999 bij Driemond (3). Het horloge en de vindplaats/datum verwijzen naar elkaar. Alleen het getal 1999 blijft over.  

pps. Saint Michael was het kledingmerk van Marks & Spencer. Het merk is vernoemd naar aartsengel Michael, die in het Nieuwe Testament God’s leger leidt tegen Satan (666). Ook in het Oude Testament wordt Michael genoemd en wordt daardoor door Joden gezien als beschermer van Israël. Zowel in het Nieuwe als Oude Testament wordt aan Michael gerefereerd als iemand die een leidende rol speelt in de eindtijd (tegen Satan). 

verouderingsfoto-2004-99120005e2ppps. Cheryl Morrien was geboren op 21-09-1978 en verdween op 5-8-1986, op 7-jarige leeftijd. Als zij de klikovrouw zou zijn, is ze op enkele dagen na 21 jaar geworden. De kliko werd op 17-9-1999 uit de Gaasp bij Driemond gevist. Het toeval wil, dat indien dit Cheryl Morrien zou zijn, zij gevonden is als zij exact 7666 dagen oud is. Dat is natuurlijk geen enkel bewijs, maar alle reden om het eens te onderzoeken. Qua etniciteit is Cheriel Europees-Aziatisch, wat past bij de vrouw in de kliko. De foto rechts is een verouderingsfoto van Cheryl Priscilla Morrien, met zaaknummer 99120005 bij de politie. 

pppps. Kliko is een merk dat wereldwijd wordt verkocht. Het merk is ontstaan uit de namen Klinkenberg en Koster. Deze twee families,  die eind  jaren ’50 huisvuilauto’s verkochten, noemden deze auto’s KLIKO huisvuilwagens. Als zij in de jaren 1970s als eerste in Nederland de afvalcontainer ontwikkelen, worden deze eveneens Kliko’s genoemd. Het bedrijf is gevestigd in Veenendaal. 

ppppps. Tenson is een voornaam voor jongens, gerelateerd aan de achternaam Tennyson (“zoon van Tenney”, wat weer een middeleeuwse versie van Dennis is, oftewel zoon van Dionysius). Een bekende met deze achternaam was Alfred Lord Tennyson (1809-1892), die van het gedicht Maud (1855) -maar dat is echt toeval!- .  Saint Denis was weer een 3e eeuwse missionaris die werd onthoofd in Parijs. Hij heeft de Gauls tot het christendom bekeerd en is de beschermheilige van Frankrijk. Maar los van dit alles is Tenson een (Zweedse) merknaam voor buiten(sport)kleding, sinds 1951. Het hoofdkantoor van Tenson Nederland ligt op 3km van de vindplaats van de Kliko, aan de Hullenbergweg 1-3, bij Knooppunt Holendrecht aan de A9. Overigens ligt het Hullenbergse wandelgebied in Bennekom en dat is slechts 5 km van Veenendaal. Guess_Logo_500

pppppps. Het Amerikaanse merk Guess maakt kleding- en accesoires, waaronder horloges. Het symbool van het merk is de omgekeerde piramide.  Een “watch” kan naar het oog verwijzen. G naar vrijaf945078780e2a45759b635e03d2dec5metselaars. In de film Back to the Future droeg McFly (Michael J Fox) speciaal voor hem ontworpen Guess kleding. Omdat het hier gaat om een Guess horloge, kan er een link zijn, hoewel ook dit vergezocht is. Deze film kwam op 3 juli 1985 uit in de bioscoop en in 1986 uit op video. 

ppppppps. Een ribbroek heet ook wel corduroy of ribfluweel. Het is echter een misverstand te denken. dat dit komt van “corde du roy” oftewel “stof van de koning”. Die benaming is nooit in het Frans in gebruik geweest. De stof heet in het Frans “velours côtelé” oftewel ribfluweel.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in AIVD, Cheryl Morrien, hoax, regio Amsterdam and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

27 Responses to Gepensioneerde brandweerman vindt vrouw in kliko in rivier Amsterdam (1999) – Dan wéér een onzin verhaal, alsof je zonder identiteit geen moordonderzoek kan doen.

 1. Kaskaa says:

  Kan nooit. Een crimineel laten ze pootje baden in betonnen emmertjes voor de voeten en dan blijven ze onder. Nou zou een halve container zijn volgestort en dat ding drijft. Haahaneu! Die brandblusser liegt dat ie drukt. Kannie. Bij dat wasmiddel dacht ik wel aan een ouwe truuk om makkelijk de smeren bij cement: waspoeder. Fabeltje. Groene persil wast witter dan wit. We trappen er niet meer in stelletje schuimspuiters.

 2. Jim is Back says:

  Ik heb wel eens gedacht : zou dit Cheriel Morrien zijn? Zij is dan 20 jaar ofzo. Cheriel was ook half Europees – Half Aziatisch. Het is ook wel de humor van de perverselingen. Ze nemen haar mee op de Schiplaan in IJmuiden en dumpen haar dan met een Schip aan de andere kant van Amsterdam in het water.

 3. Vogeltjewatzingjelaat says:

  Dit kan ook Anouschka Weezenbeek zijn. Zij was 15 jaar toen ze verdween in 1990. 10 jaar later is het 1999. Deze vrouw is ongeveer 25 jaar dan. Ze lijkt er wel wat op. In februari 1990 hebben ze zogezegd wel een lichaam gevonden, maar ik zie niet echt een lichaam. Dat kan iedereen zijn op de foto. Het zou me echt niet verbazen als ze vrouwen ook 10 jaar ergens opsluiten om te misbruiken. Ze zijn tot alles in staat.

 4. Vogeltjewatzingjelaat says:

  Op 29.32s in de video zien we Anouschka. Ik weet het niet hoor. Ze lijkt op de kliko vrouw.

 5. Jimmy is Back says:

  Het is wel de rotte humor. Ze verdwijnt op de St Barbaralaan in Budel en de Kliko dame wordt begraven op de St Barbara begraafplaats in Mokum.

 6. ronnydriessen2015 says:

  Anouschka Weezenbeek kan het niet zijn want die is in februari 1990 al gevonden (vogeltjewatzingjelaat)

 7. ronnydriessen2015 says:

  Nee, maar waarom zouden ze in 1990 iemand anders uit het water halen en beweren dat het Anouschka Weezenbeek is en in 1999 Anouschka Weezenbeek uit het water halen en beweren dat het een onbekende is?

 8. Marijke says:

  Idioot verhaal. En waarom? Zoveel moeite voor gedaan. In beton gieten, dumpen, en dan dat verhaal dat de kliko voorbij ‘dreef’
  Wat moet dat meisje wel niet gedaan hebben om dit te verdienen? Of wat is er met haar gedaan door bv de brandweerman?

  • maudoortwijn says:

   Dit is geen eenmansmisdaad geweest. En zij kunnen heus achterhalen welke schepen door de sluis zijn gegaan op de dagen dat de kliko gedumpt is (op basis van ontbinding). Het is weer een totaal onzinverhaal. Vreselijk.

 9. MV says:

  Is zij niet Cheryl Morien? Over Cheryl Morien is ook wel gezegd dat de Belgische kindermisbruiker Michel Stokx er achter zou zitten, maar dat zeiden ze nadat Stokx dood was (lekker makkelijk). Deze zaak kreeg zoveel aandacht in Nederland (Morien), dat er wel iets vreemds aan de hand moet zijn, want anders is de media niet zo betrokken.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Michel_Stockx

 10. MV says:

  Ik wil ook nog zeggen dat je gelijk hebt. De kliko is gevonden vlakbij een kluis. Ze kunnen nagaan hoe lang een lichaam in het water heeft gelegen. Kluizen hebben registratie. Een zware kliko gooi je er niet zomaar in met een klein bootje, dus.

  Bovendien biedt de inhoud van de kliko veel aanwijzingen om te rechercheren. De kliko zelf. De handdoeken die niet ieder huishouden heeft. De kleding. Cement kan je ook uitzoeken waar het geproduceerd is. Hoeveel boten zouden het gedaan kunnen hebben? Of is het die kazerne geweest om de hoek? Die zit daar ook.

 11. KasKaas says:

  Er zijn wat dingen hetzelfde als bij Cheryl Morrien.
  – Een groene LADA (Cheryl) versus een groene afvalbak (1999).
  – Cheryl woonde aan de Schiplaan waar ze verdween. Een kanaal is een “laan” voor schepen.
  – De leeftijd, woonomgeving (groeide op in NL) en etniciteit kloppen.
  – De St Barbara begraafplaats is precies tussen IJmuiden en Driemond.
  – De St Barbara begraafplaats is om de hoek bij de TV studios van de Westergasfabrieken.
  – De Belg Seriemoordenaar Michel Stockx zou verdacht zijn voor Cheryl en de Kliko wordt gevonden met handdoeken van Tork. Ikzelf associeer die papieren handdoeken met naar de WC.

  • maudoortwijn says:

   Van de website gekopieerd: http://simpar.info/nl/7/41-pjt/dossier-klikomoord-driemond/74-dossier-klikomoord-driemond.html

   In samenspraak met VERMIST maakte de Amsterdamse stadsdichter Frank Starik speciaal voor de kliko-vrouw het volgende gedicht, dat hij onlangs voordroeg bij haar graf:

   HOE TOTAAL JE KUNT VERDWIJNEN

   Hoe je in beton gegoten 
met je rugzak vol verhalen 
in vreemd water kunt verdwalen als een leeg, onleesbaar boek waar men doorgaans naar een dader zoekt 
niet eens weten wie -­‐waarom?-­‐ werd doodgeschoten onbekende, in beton gegoten, dit niet weten:
 hoe je heette, wie vergeefs je thuiskomst wacht.

   Hoe totaal je kunt verdwijnen.
 Hoe je altijd hier zult blijven: jij was alles wat niet in een kliko past.

   —————————————

   Het programma vermist stelde een beloning beschikbaar van 10.000 euro voor 3 maanden, dus van 23 augustus tot (tel er 3 maanden bij op) 22 november 2013.
   ——————————————————-

   Frank Starik. Kunstenaar. Het is eigenlijk een pseudoniem van Frank von der Mohlen (geboren 1 juli 1958 in Apeldoorn). Hij richtte een club op in Amsterdam om gedichten voor te dragen bij begtrafenis van “eenzamen”, zodat deze bijzonder worden.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Frank_Starik

  • 🍷 says:

   Bijzonder gedicht, mooi…..

  • maudoortwijn says:

   Ja, het is een mooi initiatief om anonieme graven minder anoniem te maken. Goed idee.

  • Vogeltje wat zing je laat says:

   Hij heeft het over een rugzak, boek en beton. Ik heb associaties. Alleen, die groep schiet meestal niet iemand dood. Pistolen schijnt niet zo hun weapon of choice te zijn.

 12. maudoortwijn says:

  15/9/2010 AT5
  De politie heeft tot nu toe 51 tips gekregen in de zaak van de vrouw, wier stoffelijk overschot werd gevonden in een klikobak die dreef in het riviertje de Gaasp.

  Er is ‘een aanzienlijk aantal’ bruikbare tips bij, aldus de politie. Het onderzoek is in daardoor een nieuwe fase beland.

  Het team Review & Cold Case heeft nadere onderzoeksvragen over spullen die in de kliko zaten. In de kliko zijn negen zakken waspoeder gevonden. De politie vermoedt dat deze zakken niet voor huishoudelijk, maar voor industrieel gebruik zijn.

  De zakken, met een afmeting van 57 x 38,5 x 5 cm, lijken sterk op elkaar, maar zijn niet gelijk qua inhoud. De zakken lijken niet machinaal vervaardigd en gevuld. De zakken hebben aan de ene kant een stiknaad en zijn aan de andere kant dichtgesealed.

  Verder zijn er handdoekrollen van het merk ‘Tork’ gevonden, vermoedelijk ook voor industrieel gebruik. Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met mensen die de gevonden artikelen herkennen en er meer over kunnen vertellen. Ook wil het team graag weten of iemand een verband ziet tussen de spullen of misschien een link kan leggen tussen de goederen en het slachtoffer.

  Het onderzoeksteam is te bereiken via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem, via 0800-7000.

 13. Vogeltje wat zing je laat says:

  Thor, in het Oudnoords Þórr, in het Oudsaksisch Thunaer, en ook bekend als Stavo is de dondergod in de Noordse en Germaanse mythologie. Hij was een zoon van Odin en de aardgodin Fjorgyn. Als kind was hij al sterk, en daarnaast moeilijk opvoedbaar. Daarom werd hij opgevoed door twee bliksemgeesten, Vingnir en Hlora. Hij groeide uit tot een enorme man, bijna een reus, met dezelfde kracht, en zijn hamer Mjölnir maakte hem nog sterker.
  Thor was bevriend met Loki en zijn favoriete bezigheid was het doodslaan van reuzen. Hij staat voor ordeschepper tegenover de chaos.

  De god met de hamer die orde in chaos schept door er flink op los te beuken met die hamer. Je hebt het over Sjamsudin (Torx schroeven met die ster) en Tork handdoekrollen (rollen en een logo met water). Ik krijg ook hier associaties. Maar dat heeft de gemeente Amsterdam ook als zij op 1-12-1999 is begraven door hen in een anoniem graf…

 14. Vogeltje wat zing je laat says:

  USG

  Unlimited Sports Group (USG) kende 53 vennootschappen met ongeveer 2.500 personeelsleden. De groep exploiteerde ongeveer 350 winkels, deels shops-in-shops en hield zich verder bezig met groothandel en de uitbating van eigen merken (waaronder Tenson) en diverse licenties van andere bekende merken, zoals Fila, le coq sportif, INQ, en ellesse. De groep beschikt ook over webwinkels. De groep was in Nederland, maar ook in andere landen actief, zoals in België (Primo winkels), Zweden en Denemarken (Tenson) en Hong Kong (sourcing office). Inmiddels is in België een principeakkoord bereikt over een overname van sportketen Primo door de Britse keten Sports Direct. Over de verkoop van enkele andere activiteiten wordt nog onderhandeld.

  Ik ben aan het zoeken wat de merken met elkaar gemeen hebben.

  • Vogeltje wat zing je laat says:

   Tenson is Zweeds en SCA van Tork is ook Zweeds.
   Van USG zit het hoofdkantoor in Amsterdam als ik het goed snap.

 15. Vogeltje wat zing je laat says:

  Unlimited Sports Group definitief failliet verklaard
  AMSTERDAM, 23 februari 2016 (223!!!)

  Unlimited Sports Group, het moederbedrijf van onder andere Perry Sport en Aktiesport, is vanmiddag definitief failliet verklaard.

  De val van V&D en Macintosh Retail Group betekenen ook de ondergang voor Unlimited Sports Group (USG). Dat weet de NOS te melden na vragen aan de curator. De rechtbank van Amsterdam heeft vanmiddag het faillissement uitgesproken over het moederbedrijf van onder andere Perry Sport en Aktiesport. De winkels blijven nog open, maar als er geen doorstart komt, zullen meer dan 2.500 banen verdwijnen. Gisteren lichtte USG het personeel al in van de uitstel van betaling.

  V&D en Macintosh

  In de brief laat USG weten dat de problemen onder andere te maken hebben met de faillissementen van V&D en Macintosh Retail Group. “Deze twee partijen behoorden tot de grootste en meest belangrijke business partners van USG.” Een aantal merken dat USG Brands voert, waren te vinden bij Macintosh-ketens. Daarnaast had Perry Sport 11 shop-in-shops bij V&D en Aktiesport 128 shop-in-shops bij Scapino. De nieuwe eigenaren van Scapino hebben laten weten niet meer verder te willen gaan met Aktiesport.

  USG

  USG heeft drie divisies: USG Corporate, USG Brands en USG Retail. Onder Brands vallen onder andere Athlete, Le Coq Sportif, Fila en Cars. Onder Retail worden Perry Sport, Aktiesport, Time Out en het Belgische Primo gevoerd. In de Benelux zijn hiervan 307 winkels te vinden.

  ——————————————————————————

  Ik kan in ieder geval een link vinden met Tenson, maar zij zullen ook wel andere kleding voeren en wasmiddel hebben? Ik zie alleen geen link met de rest dus misschien is dit ook helemaal niks.

 16. Vogeltje wat zing je laat says:

  En Saint Barbara is de beschermheilige van de brandweer, wapensmeden, mijnwerkers, schutters, dat je dat weet. Ze is dood geschoten en gevonden door een brandweerman. Is daar in de buurt een toren met drie ramen? Ik roep maar wat. Want 2x 4 december is me wat te toevallig (Tenson en Barbara).

  • maudoortwijn says:

   Binnen een straal van 10 km een toren? (Dionysus liep 10 km van executieplek naar begraafplaats).

 17. maudoortwijn says:

  begraven op 1-12-1999? Dat is een 112 911 en 666 alert.
  dit is dus een raar verhaal van de occulten. vinden zij leuk.

 18. fuck freemasons says:

  KANKER AMERIKA EN KANKER PEDO ORDE SO SO MARAN MANTRA IN DE NAAM, VAN DE TWEEDE KAMER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.