Nicky Verstappen uit Heibloem verdwijnt op 10 augustus 1998

Nicky_Verstappen-700x394In de zomervakantie van 1998 gaat 11-jarige Nicky Verstappen uit Heibloem met het plaatselijke Jeugdwerk op kamp naar de Brunssummerheide. Op 9 augustus eindigen de activiteiten om 22.00h, waarna iedereen naar zijn tent gaat. Nicky slaapt met vier andere jongens in een tent. Hij is op 10 augustus om 5.00h door één jongen nog gezien, die opstond om even te plassen. Om 8.00h blijkt hij van het terrein te zijn verdwenen. De kampleiding doorzoek het gehele terrein.

Op dat moment zijn op het kampterrein aanwezig de Jeugdwerk groep uit Heibloem met een viertal mannelijke begeleiders. Er is een woning waar de beheerders van het kamp wonen (een echtpaar). En er is op dat moment een groep gasten van het Ruldoc Seminarie.

bidprentje_reproDe leiding zoekt in de buurt van het kamp. Dit levert niets op. Zij melden de vermissing daarom bij de politie, die daarop geen actie neemt. De kampleiding en bewoners van Heibloem zoeken zelf op 10 augustus de gehele dag naar Nicky.

Op 11 augustus wordt een grootschalige zoekactie opgezet met politie, de marechaussee, militairen, een vliegtuig en een speurhond. Om ongeveer 21.00h vindt men het levenloze lichaam van Nicky, slechts 1200 meter van het kampterrein. De doodsoorzaak is nooit duidelijk geworden. Wel valt het op (Peter R de Vries) dat het gelaat een rozige gloed heeft. De onderkant van zijn voetzolen zijn schoon, zodat een zelfgekozen dolen door de nacht, uitgesloten kan worden.

Het is opvallend dat hij niet eerder gevonden is. Jaren later blijkt dat Nicky niet in de ochtend van 10 augustus is overleden, maar dat hij langer geleefd heeft (nog 8 tot 28 uur na verdwijning). Kennelijk is hij ontvoerd en ergens naartoe meegenomen. Op 11 augustus is hij vervolgens terug gebracht naar de locatie waar hij vermist werd. De reden hiervoor is mogelijk het veroorzaken van een foutief beeld van het daderprofiel en het tijdstip van overlijden. Voor de dader is het terugbrengen van het lichaam een risico, omdat die dag een groots opgezette zoektocht (met speurhonden en een vliegtuig) was opgezet.  Hoe? 

Wat zijn de logistieke details op de Brunssummerheide die dag? 

 • OPS_bericht 10Hier ligt Heibloem. Het is niet eens zover van Helmond (Manon).
 • De Brunssumerheide ligt Zuidelijker en nog dichter bij de grens. Het is bekend van de NATO-legerbasis, maar die was er nog niet in 1998.
 • De beide namen doen vermoeden dat het dichtbij elkaar ligt (“Hei”), maar het is z0’n 50km.
 • Het kamp was gelokaliseerd in de Heikop (hier) aan de N299. Het is een professionele kampeerplek voor groepen, zoals scholen en scouting. Het ligt op het hoogste punt van de Brunssummerheide. Wie de Heikop heeft opgericht is niet geheel duidelijk. Het is opgericht in 1954 en geopend door Bisschop Hanssen. De grond zal staatseigendom zijn? Het is een Natuurmonument.
 • De vindplaats om 2100h was de Schinvelderweg, op 1200m van de Heikop. Hij is gevonden naast een bosje sparrenbomen (kerstbomen perceeltje), liggend in een rode Ajax pyama-broek, naast een hek met witte houten palen. Ik kan dit weggetje vinden online, maar “streetview” laat me alleen het begin zien. Als het 1200m van de Heikop was, moet het ter hoogte van de schachtstraat zijn geweest, waar een smalle strook bomen ten Westen van de Schinvelderweg is te zien. Deze strook dennebomen staat haaks op het pad.

Het beste aanknopingspunt dat ik nu kan vinden: Hoe kan het dat: (a) Men Nicky Verstappen heeft kunnen ontvoeren, zonder dat iemand iets gehoord heeft? Ze sliepen immers slechts in tenten. (b) Het lichaam van Nicky Verstappen is achtergelaten op slechts 1200m van de Heikop, terwijl er op dat moment een grootscheepse zoekactie was? Beide acties zijn behoorlijk brutaal. Een eenzame pedo zie ik het niet snel doen.

Een derde opvallend resultaat van het onderzoek is, dat de precieze doodsoorzaak niet kan worden vastgesteld. Bij een jong persoon in goede conditie, waarbij het lichaam in feite intact is gevonden, is dat een opvallend gegeven. Het hart en de longen vertoonden bij sectie geen problemen. Ook dat past niet bij een eenzame pedo. Overigens had Nicky een opvallend rode gloed over het gezicht, wat je ook ziet bij een CO-vergiftiging.

Er zijn overeenkomsten tussen de zaak Manon Seijkens en Nicky Verstappen

In de nacht van 9 op 10 augustus 1998 was de maan 99% zichtbaar, geen zeer donkere nacht dus, maar volle maan. Op 10 augustus om 6.15h kwam de zon op. Ik ga ervan uit dat Nicky Verstappen dus tussen 5.15h en 6.00h uit zijn tent is gehaald, als de tentgenoot tenminste de waarheid spreekt. Een andere mogelijkheid is, dat ze een willekeurige jongen van het kamp hebben ontvoerd en dat Nicky de pech had om rond half 6 de tent uit te gaan om te gaan plassen. Wie waren de beheerders van Heikop dat jaar? De beheerderswoning is op de site zelf namelijk. En hoe was het kamp ingedeeld? (zowel de tenten van Heibloem als de rest van de kampeerplaats). En wie van Heibloem heeft voorgesteld om dat jaar naar Heikop te gaan op de Brunssummerheide? Wat heeft Nicky Verstappen doen besluiten om mee te gaan dat jaar? Ging hij ieder jaar? Wie sliepen er eigenlijk bij hem in de tent? Welke jongen heeft hem nog gezien om 5.00h? Vragen. Hoe krijg je zo’n jongen mee zonder risico op ontdekking te lopen?

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Nicky Verstappen, regio Zuid and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Nicky Verstappen uit Heibloem verdwijnt op 10 augustus 1998

 1. Vogeltjewatzingjelaat says:

  Ik zie wel een verband met Manon Seijkens, wat mensen ook zeggen. Dit zijn 2 vreemde verdwijningen en moorden, van jonge kinderen, uit dezelfde streek van het land, waarbij die kennelijk onder de ogen van de instanties zijn meegenomen én weer terug gebracht (dood).

 2. Jimmy says:

  Misschien moet je niet eens zozeer denken wie die jongen kan hebben meegenomen, maar meer nog: Wie kan het lichaam op die plek dumpen terwijl de zoektocht in volle gang is? Hij is gevonden met schone voeten, dus dan is ie netjes gedragen. Dat kan je toch niet alleen doen? Netjes en onopvallend dragen door een bos zonder dat er sporen op de jongen komen, dan ben je met minimaal twee mensen. Of zie ik dat verkeerd?

 3. Jim is back says:

  Ik hink op twee gedachten.

  De RK kerk is: eigenaar van het kamp; vermoedelijk zijn de beheerders ook RK; en de missionarissen zijn niet eens onderzocht? Zij waren op dat terrein. Bovendien is de kerk juist ineens de enige in het dorp die de familie nog heeft bijgestaan in Heibloem? Wat is dat? Het monument is ook bij de kerk neergezet (en later daar kapot gemaakt).

  Om het lichaam te dumpen, ben je minimaal met 2 mensen. Om het onopvallend te doen, loop je risico na de verdwijning. De enige die ongezien dan een lichaam kunnen dumpen, zijn degene die met een auto daar het terrein op zijn geweest tijdens de zoektocht? U snapt waar ik heen wil.

  Hamvraag is: Wie heeft voorgesteld om met het dorp naar juist dit kamp te gaan? En hoe lang tevoor was dat?

 4. Pingback: Nicky Verstappen. Zomaar, weg uit de tent. | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 5. Pingback: Nicky Verstappen, wat zijn de scenario’s voor nu? | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 6. Schijter13 says:

  Nicky kan de pot op!

 7. Adamned says:

  manon seijkens is gespreeld door die presentatrice kluijvert

 8. Adamned2 says:

  o ja
  en dan is nicky gespeeld door marco van basten zekers

  hahahaha adamned2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.