De overeenkomsten tussen de moord op Kolstee en de dood van Veira. Dit is geen toeval. De politie doet niets daarmee.

De zaak Kolstee – Sluiter  (zonder Ina Post) én de zaak Veira

36843104-vliegende-duif-met-envelop-post-poststempel-sjabloon-geen-beroerte-cartoon-vlakke-stijl-vector-illusIn de jaren tachtig zijn in korte tijd twee oudere dames vermoord, die in dezelfde straat woonden: Duivenvoorde. Bij allebei werden postcheques gestolen. De politie negeerde de zaak Veira en zette Ina Post als patsy weg voor de zaak Kolstee. De dader gaat vrij-uit. Ik schreef er reeds eerder over.

Wat hebben de twee zaken met elkaar gemeen? 

 • Twee bejaarde alleenstaande dames zelfstandig wonend in de jaren tachtig.
 • Zij wonen beide in bejaardencomplex Duivenvoorde in Leidschendam.
 • Het moment van overlijden is in beide gevallen indirect vastgesteld, op basis van het geen contact kunnen maken met een vaste telefoonlijn.
 • Een formele doodsoorzaak (resp. hartinfarct en wurging), die niet verklaart waarom er bloed is op en onder het hoofd. In de autopsie wordt daar geen melding van gemaakt.
 • Er zijn bij beide cheques gestolen, waarvan men vermoedelijk wist waar deze lagen.
 • Beide dames hadden een Postbank rekening.
 • De frauduleuze verzilvering van de cheques is in beide gevallen onderzocht door de interne recherche van de PTT destijds, waarna geen verdachten geïdentificeerd zijn.
 • Beide dames maakten gebruik van tafeltje-dekje van Horst en Vliet.  [Horst & Vliet betekent respectievelijk “Hoger gelegen grond” & “Watergang”]
 • Er zijn in beide gevallen geen sporen van braak.
 • In beide gevallen staat er bij het ontdekken van het lichaam een deur open, die anders niet zou openstaan (resp. balkondeur & deur berging; en tochtdeur naar de hal).
 • Beide dames worden aangetroffen in dagkleding al languit liggend op de grond.
 • In beide gevallen zijn er geen tekenen van worsteling in de woning of op het lichaam.
 • Buren hebben niets gehoord of gezien, hoewel beide wonen in een portiekflat.
 • Beide dames kregen in de week voor overlijden huishoudhulp van mevrouw Wormsterveen [Mogelijk werd ook Wormsterveen geframed, want anders zou het erg dom zijn. Wie heeft het een goed idee gevonden om i.p.v. Wormsterveem nu Ina Post te framen? Mevrouw Wormsterveen zou anders zo dom zijn om tijdens haar eigen shift mevrouw Veira te vermoorden, alles zeer professioneel/schoon achter te laten, maar het middageten laten staan, hoewel dat de enige hint is die een tijdstip van overlijden plaats aan het eind van haar shift: Het is wel erg dom.]
 • De bankpas van Veira wordt gevonden dichtbij de Postbank annex het Gemeentehuis van Voorburg. De cheques van Kolstee zijn geïnd bij de Bijenkorf (postagentschap) en de V&D, om de hoek bij het gemeentehuis van Den Haag.
 • Cover-up gedrag van de politie. De dossiers worden niet bij elkaar gevoegd. De zaak Veira wordt amper onderzocht. Ina Post wordt als patsy weggezet in de zaak Kolstee.

Op basis van het bovenstaande begin ik vermoedens te krijgen.

ps. Een andere kant op geredeneerd: Binnen de zaak Kolstee is het ook erg toevallig dat Ina Post de bejaardenverzorgster is van de moeder van Nico van der Geest; Het onderzoek Kolstee geleid wordt door Nico van der Geest binnen politie; en familie van hen bovendien naast de ouders van Ina Post woonden. Het is een vreemde keuze van het politiekorps.

pps. Nog weer een andere kant op geredeneerd. De voorzitter van de Stichting Duivenvoorde wás in 1986 burgemeester van Leidschendam. Hij was ook aanwezig bij de voorlichtingsbijeenkomst over de moordzaak Kolstee bij Duivenvoorde samen met brigadier Van der Geest. Dit lijkt mij een ongewenste verstrengeling van verantwoordelijkheden. De burgemeester was destijds formeel ook het “hoofd van de gemeentepolitie”. Na de aanhouding van Ina Post heeft de burgemeester (als voorzitter van Duivenvoorde) aan bewoners aangeven dat het bewijs tegen Ina Post al “bijna zeker” rond was. Dat was niet waar in mijn optiek, én bovendien niet aan hem. Het kan als signaal opgevat worden naar agent Nico van der Geest (druk uitgeoefend!). Wat dit met de zaak Veira te maken heeft? Niets, behalve dan dat de burgemeester ook destijds voorzitter was van Duivenvoorde én de bankpas van mevrouw Veira vermoedelijk hier gevonden is: in de bosjes naast de Herenstraat 42. Aan de Herenstraat 42 te Voorburg zat destijds in het Raadhuis zowel een postkantoor als ook de Gemeente Voorburg. [In 2002 gingen de gemeenten Leidschendam en Voorburg pas samen]

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Ina Post, Kolstee, Post, regio Den Haag and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.