Soms denk ik wel dat het toeval is. Amsterdam.

Als er in Amsterdam een lichaam dood in het water wordt gevonden150406_vondel_lentetheehuis-11-2, is het altijd een ongelukkige verdrinkingsdood. Een voorbeeld? Deze bijvoorbeeld: link

Op 10 februari 2015, vlakbij het Blauwe Theehuis. Het gaat om een man, maar de leeftijd wordt niet genoemd. We weten dus niet meer dan dat het een man is, hoewel de familie al wel is ingelicht. Hij is verdronken. Onderkoeling waarschijnlijk. Toevallig in het water terecht gekomen. De politie zette in die hoek het park af.

Willem Abraham Rookus 9 febr 2015 50356831Dan google ik maar even op “overleden in februari 2015”, om te zien wie dit kan zijn geweest, want je valt daar niet zomaar midden in het water. Aan de kant van de vijver zal het toch niet zo diep zijn? En niemand hoorde of zag hem spartelen, deze onbekende man?

Wat blijkt? Precies de dag ervoor is 600m van die plek nog iemand overleden. Het gaat om een Officier in de Orde van Oranje Nassau en topambtenaar bij de Belastingdienst: Willem Abraham Rookus. Zijn correspondentieadres ligt aan het Vondelpark. Ik ga er vanuit dat het echt toeval is, overigens, want de man was op leeftijd. Maar het is altijd goed om de toevalligheden te registreren. Je weet nooit. Het Filmmuseum vertrouw ik nog steeds niet als locatie.

Het is vreemd dat de politie direct laat weten op 10 februari dat dit geen misdrijf is. Hoe kan je dat nu zeker 13404243_635591756359301824weten? Een opmerking als “Op dit moment ziet de politie geen aanwijzingen dat het gaat om een misdrijf” zou wel kunnen. Voor hetzelfde geld heeft iemand hem erin geduwd en kopje onder gehouden? Of een spierverslappingsmiddel gegeven? Je kan zoiets toch niet direct uitsluiten? Overigens kan ik nergens enig detail vinden over de verdronken man, helaas. Misschien was het een verdwaalde toerist.  RIP.

ps. Het was deze plek (google maps) en foto rechts. Er staat daar geen stroming, dus daar zou de man te water moeten zijn gegaan (per ongeluk, vrijwillig of door een derde). Het gaat om een smal stukje “kanaal” precies tussen het Blauwe Theehuis en de blauwe brug die naar de Flevoroute gaat. Is de man van de brug afgevallen? Het water is koud in februari. Gevonden niet ver van de blauwe brug naast het theehuis.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.