Els Slurink: Het is zinvol om een mogelijk scenario te presenteren

Els-slurink1-150x150Voormalig politie-psycholoog Harrie Timmerman werkte met scenario’s voor de moord op Els Slurink (33) in haar huis in Groningen. Daar voeg ik vandaag een scenario aan toe: Bovenburen. 

In de nacht van 20 op 21 maart 1997 is de Groningse psychologe Els Slurink (geboren 17 september 1963 in Heerlen) vermoord met één steek in het hart. Els Slurink werkte in Groningen in een Diagnostisch Centrum Jeugdpsychiatrie. Om half 10 op 20 maart 1997 huurt ze bij de videotheek de film Godfather (drie uur) voor één dag. Als ze deze film heeft afgekeken, moet het minstens kwart voor één zijn geweest. Op het moment dat ze aangevallen wordt, heeft ze haar lenzen al uitgedaan en haar horloge af, maar draagt ze haar dagkleding. Dit duidt erop dat ze op het punt stond om te gaan slapen (dus ná de film?). Op 21 maart wordt ze zó gevonden op de grond met één steek in het hart. Enkele weken daarvoor werd ze al geïntimideerd ‘s nachts met een stoeptegel door het raam en een gestolen fiets. De politie dacht destijds aan een junk en nam het niet al te serieus. Ik zie kenmerken van een professionele moord.

Ik beschuldig niemand, maar wil graag een nieuw scenario presenteren, dat de feiten wel verklaart.  … Stel je eens voor dat, stel je eens voor : Mogelijk scenario

 • In 1997 loopt al enige jaren een agressief New World Order programma in Groningen. Als onderdeel daarvan zijn tippelaarsters geofferd en worden vrouwelijke studentes lastig gevallen. Het “plan Bangkok” ligt er al enige tijd. De universitaire wereld en het Academisch Ziekenhuis Groningen (AZG) zitten vuistdiep in dit complot [feit].
 • De afdeling waar psychologe Els Slurink werkt (zij is gespecialiseerd in seksueel misbruik van kinderen), gaat per 1 januari 1997 over van Jeugdzorg naar het AZG [feit]. Door deze transfer raakt zij bekend met een aantal cases van het AZG, die raakvlakken hebben met haar terrein. Ze vertelt rond die tijd aan haar broer dat ze iets ontdekt had dat niet openbaar mocht worden [feit]. Was er een misbruikschandaal binnen het Academisch Ziekenhuis Groningen? Werden de moorden op Anne de Ruyter de Wildt en Shirley Hereijgers mede voorbereid in het AZG? Bestudeerde het AZG de effecten van seksueel misbruik zonder dat de slachtoffers daarvan wisten?
 • Els Slurink besluit de bewijzen ergens van mee naar huis te nemen en praat er met niemand over? Ze laat haar broer iig weten dat er iets speelt. En ze zinspeelt er wellicht op bij haar therapeut. Die therapeut zou vervolgens haar situatie kunnen bespreken met kennissen van haar binnen het AZG, zonder dat Els dit weet. [Mogelijk]
 • Veel jonge medici/psychologen lopen tegen ditzelfde dilemma aan en de meesten besluiten na enige tijd om -net als iedereen- de andere kant op te kijken. Binnen het AZG gaan de alarmbellen af en ze besluiten Els Slurink in de gaten te houden, vanuit het netwerk van het AZG en met behulp van de AIVD/politie. Dat moet Slurink ook doen. Voor de zekerheid zetten ze extra mankracht op dit mogelijk lek. Men zoekt uit welke bekende er wonen als directe buur in de huizen rondom Slurink. Van daaruit maken ze een plan haar te volgen en -als nodig- uit te schakelen. Mogelijk.
 • Op 20 maart heeft Els Slurink afspraken met mensen in haar vakgebied buiten Groningen en ze heeft een afspraak met haar therapeut in Groningen [feit]. Stel, ze besluit één van deze in vertrouwen te nemen om het ontdekte schandaal te bespreken (en hoe het aan te pakken). Stel, de persoon met wie zij dit bespreekt, slaat alarm bij de politie/AZG oid. Of stel, dat Els Slurink in 1997 reeds werd afgeluisterd, zonder dat zij dit besefte. Op 20 maart wordt mogelijk bekend dat ze een schandaal wil openbaren.
 • Die avond wordt alles klaargemaakt om in te breken bij Els Slurink. Huissleutels zijn reeds eerder uit “voorzorg” gekopieerd. Mogelijk is er vanuit de woning boven een slang aangebracht, die van de bovenwoning naar het slaapkamerraam van Slurink leidt. Dat is niet moeilijk met een kantelraam bovenin de slaapkamer. Als Slurink die avond video kijkt, laten ze een verdovend middel in de slaapkamer lopen. Alternatief: Iemand met bedwelmend middel in de slaapkamer laten verstoppen.
 • Als Els zich klaarmaakt om te gaan slapen, doet ze de deuren op slot, haar lenzen uit, haar horloge af en loopt ze naar de slaapkamer [feit]. Daar wordt ze bedwelmd en valt neer (hierdoor heeft ze een wondje onder haar kin). Het kan zijn dat de dader in de slaapkamer verstopt zat achter de gordijnen, maar net zo goed dat ze via een slang door het raam de slaapkamer vanuit het huis van de bovenburen hebben laten vollopen met bedwelmend gas, zoals lachgas (vandaar dat de gordijnen anders hangen). Het is dan ongeveer 0.50h. De dader is gekomen via een klimtouw vanaf het balkon op 1 hoog. Na Els bedwelmd te hebben, laat hij ook een vrouw en man binnen. Zij doen dan luid alsof er een ruzie is tussen hen, die gaat over iets anders dan wat er werkelijk speelt.
 • Buren horen rond één uur ‘s nachts een ruzie tussen een vrouw en een man.
 • Hierna doorzoeken zij het huis, de tuin en het schuurtje, naar belastend materiaal dat Slurink zou kunnen bezitten. Het is dan al ongeveer half 2. Met zwak grijs leeslicht doorspitten zij de dozen met paperassen die onder de tafel staan. Alles wat als bewijsmateriaal wordt gezien moet mee. Els wordt bedwelmd gehouden tot ze gevonden hebben wat ze zoeken. Dan wordt ze vermoord. Slurink kan met één steek in het hart worden omgebracht, omdat ze rustig op de grond ligt vermoedelijk in coma.
 • De achterbuurvrouw zegt rond half twee de stem gehoord te hebben van de student die boven woont. Ze hoorde ook gebonk en geschuif, wat past bij het geschuif met dozen boeken. Een andere buurvrouw ziet vaag licht schijnen in de woonkamer. [feit]
 • Harrie Timmermans heeft destijds in het cold case team onderzoek gedaan naar de bovenbuurman. Hij besloot hem uit te sluiten, omdat zijn kistjes een halve schoenmaat te klein waren vergeleken met de sporen in de tuin van Slurink. [Ik weet niet hoe het bij u zit, maar mijn schoenmaat varieert per keer dat ik schoenen koop. Een halve maat kleiner is in mijn optiek: Hij draagt kisten in ongeveer dezelfde maat.]
 • Het scenario van een bovenbuurman past bij het vinden van sporen van kisten in het midden van de tuin, want men komt van een bovenwoning eenvoudig via het balkon naar beneden in de tuin. Ook klopt dit met het raadsel hoe de keukendeur naar de tuin open kan zijn, maar de deur van de tuin naar de brandgang op slot. Bovendien kan een buur direct reageren, exact op het moment dat Els Slurink wil gaan slapen.
 • Vanuit een woning boven het huis van Slurink, is ook een fiets relatief eenvoudig uit de tuin te tillen. Dit kan zeer intimiderend werken, omdat er dan geen braaksporen zijn.
 • Ook het voorval van de gevonden sleutel onder een appelboom bij buren twee huizen verderop, past in een scenario waarin een bovenbuur heeft ingebroken. Door de sleutel enkele maanden later uit een raam te gooien, kan hij/zij de verdenking elders leggen.
 • Er zijn in de woning amper sporen achter gelaten, zodat we hier sowieso te maken hebben met bewust handelende dader(s), mogelijk professionals.
 • Op de computer van Slurink bij het Diagnotisch Centrum zijn in de maanden vóór haar moord honderden bestanden gewist, zonder dat Els Slurink op dat moment ingelogd was (zij werkte in die tijd met name op haar laptop). Deze bestanden zijn ook uit de back-up bestanden van het systeem gewist. Bij mij ontstaat dan de indruk dat dit moet zijn gedaan door iemand die toegang heeft tot de ICT-systemen van het AZG en/of Jeugdzorg. Opmerkelijk is, dat met de laptop van Slurink, niet is ingelogd in de nacht van haar moord. Als men op zoek was naar gegevens dan zijn er drie mogelijkheden: a) de bewuste gegevens waren in fysieke (niet digitale) vorm meegenomen, b) de laptop stond al langere tijd onder controle en men wist dat hierop niet de gezochte gegevens stonden, c) de laptop is doorzocht zonder dat de politie hier melding van maakt, bijvoorbeeld door de harde schijf in geheel te kopiëren.
 • Overigens is het een peulenschil om een bewusteloos persoon vingerafdrukken op een glas te laten maken. Daar hebben ze kennelijk een partiële afdruk van een ander aan kunnen toevoegen. Iemand die in een lab werkt, weet hoe dit gedaan kan worden.

Ik weet niet of het zo gegaan is, maar deze invalshoek lijkt me van alle gehoorde scenario’s het meest aannemelijk. Hoe anders kan iemand exact op het moment dat zij gaat slapen aangevallen worden? Er heeft iemand gewacht op precies dat moment. Een aanvaller in een buurhuis kan dit precies zo opzetten. Het is slechts een scenario, maar één die past. Vergeet niet dat er geen enkele getuige is geweest die een deurbel hoorde na middernacht.

De politie zou de bewegingen van alle buren in deze periode moeten bestuderen, waaronder de bovenbuurvrouw (secretaresse) en de andere directe bovenbuurman (student met kisten). Deze bovenbuurvrouw verkocht o.a. haar huis (zonder tuin) exact een jaar later voor een verkoopprijs die op het eerste gezicht ver boven de marktwaarde ligt (ruwe schatting is 50% boven de marktwaarde) aan een manspersoon die werkt op het universiteitsterrein op het gebied van farmaceutisch onderzoek. De andere bovenburen waren twee studentes en een student (de laatste droeg kisten). Deze personen zouden allen nader onderzocht moeten worden, om te zien of er een verband is.

Zelfs kleine details als de keukendeur die open stond later die nacht of emmers in de schuur, kloppen met dit scenario. Als ze bedwelmd is geweest, wil je het (lach)gas of de geur van het bedwelmingsmiddel zo snel mogelijk na de moord uit huis hebben. Dat gaat vanzelf met de deur open. En emmers kunnen gebruikt zijn, om papieren/floppies etc vanuit de tuin omhoog te takelen aan een touw.

De zaak doet mij denken aan de zaak Maja van Vloten (1994). Het hoofdkantoor van Jeugdzorg in Groningen zit aan de Hereweg 120, bijna om de hoek bij waar Maja van Vloten woonde aan de Meeuwerderbaan (ongeveer 500m afstand). Tussen beide locaties in, ligt het Sterrebos, waar de fiets van de vermoorde Sasja Schenker is gevonden in 2001. Het kantoor van Els Slurink (1997) zat overigens aan de Haydnlaan in Groningen (link). Het ligt aam de Oostkant naast de van Mesdagkliniek en dus ook vlakbij het Sterrebos. De woning van Maja van Vloten ligt 700m noordelijk daarvan. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Els Slurink: Het is zinvol om een mogelijk scenario te presenteren

 1. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. Buuv J says:

  Allebei uit Ede. Allebei 1997. Allebei vrouw. Allebei MMM. Qua leeftijd verschilt het niet zoveel.

  Els Slurink (33), psycholoog. Vader bezocht in Ede die dag. In haar schuur stond MMM op 3 emmers geschreven. Dood nacht van 20-21- maart 1997.

  Mirjam Moller (geboren 18-10-1968) is Mirjam Margot Moller… MMM. Walpurgisnacht? Rond die tijd 1997. Mirjam was klant geweest van verslavingskliniek geweest en ze kwam uit Ede, waar moeder nog woonde.

  Waarom zegt niemand dat? Twee dames uit Ede in 1997, die professioneel misschien wel iets met elkaar te maken hebben? In de Walpurgisnacht van 1997 zijn mogelijk 3 vrouwen vermoord.

  Wat betekenen de drie emmers? 3x lekken? op 1 emmer staat dan MMM?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.