Ik heb geen tijd om de kwestie van de “Vrouwen van Juarez” uit te zoeken, wie weet meer?

In de grensstad van El Paso (USA) – Juarez (Mexico) worden sinds de jaren negentig vele jonge Mexicaans arbeidersvrouwen ontvoerd/vermoord. Het gaat om honderden vrouwen (544 moorden en vele honderden vermissingen). Omdat ook deze moordgolf gestart is in de jaren negentig, noem ik het op mijn website. [Ik weet niet of er een verband is met de moord- en verkrachtingsgolf in Nederland sinds de jaren negentig, maar sluit het zeker niet uit. Hoewel de afstand Juarez tot een stad als Groningen groot is, draait er sinds de jaren negentig een wereldwijd programma van geopolitiek, waarin vrouwenmoorden een symbolische/occulte rol spelen. Het is goed mogelijk dat zij enkele steden hebben geselecteerd, waar “relatief makkelijk” slachtoffers gevonden kunnen worden.]

Wat is er veranderd in de jaren negentig in Juarez, waardoor dit op zou kunnen komen? Net over de grens in de USA, zit de militaire basis Fort Bliss (één van de grootste militaire bases van de VS, incl. militaire vliegbasis), maar deze was daar aanwezig lang voor het moorden begon (sinds 1849). Ook drugstransport vanuit Mexico naar de VS vonden al plaats lang voor de jaren negentig. Volgens sommigen is de metropool Juarez – El Paso de grootste drugsdoorvoerhaven ter wereld. In welke mate de regeringen van beide landen een actieve rol in de drugshandel spelen, ben ik niet van op de hoogte. Ik weet het niet!

Wat hebben de steden Groningen en Juarez met elkaar gemeen? 

In alle media-aandacht vraagt men zich af of de Mexicaanse politie niet meer zou kunnen doen om de moorden te voorkomen. Juarez behoort tot de meest moorddadige steden ter wereld (!) door de vele drugsmoorden en moorden op jonge vrouwen. Kennelijk is er een cultuur gecreëerd waarin een vrouwenleven niets waard is, want je kan (als alternatief) een hoertje huren voor een paar dollar daar. In Juarez vinden er groepsverkrachtingen plaats, waarna de vrouw gedood wordt achter gelaten, als restafval. Dat gebeurt heel veel.

media_l_1938730In het jaar 1998 reisde de Nederlandse Hester van Nierop (geboren op 24 september 1970, dus 27 jaar, uit Voorburg, waar overigens destijds de AIVD gevestigd was) door Juarez om van Mexico naar de VS te reizen. Zij was zojuist afgestudeerd als architect en wilde in de VS inspiratie opdoen. Op 21 september 1998 werd ze verkracht en gewurgd aangetroffen onder een bed in een hotelkamer in de stad Juarez (AD). Op 19 september 1998 zou zij meegenomen zijn, om verkracht en gedood te worden. Het eerste buitenlandse slachtoffer, wat ervoor zorgde dat er internationale aandacht kwam voor de gevaren, waaraan de vrouwen in Mexico blootstaan. Ik ben ervan overtuigd dat Nederland internationaal een reputatie heeft, dat we moord en verkrachtingen van vrouwen/kinderen stilletjes tolereren, net als in Juarez. –Creëren de overheden van beide landen een verkrachtingscultuur? Hoe anders kan het?- Dat moet stoppen. Overigens is in de zaak Hester Nierop schijnbaar een dader opgepakt. Hij zat op het moment van ontdekking vast in de Mississippi gevangenis in de VS. In 2014 is hij uitgeleverd aan Mexico. Concreet bewijs dat dit de (enige) dader is (of dat hij slechts een patsy is), is beperkt. De verdachte zelf ontkent.

Wat ik me afvraag: Stel dat je als “politie-agent van de wereld” één van de grootste militaire bases in het land gevestigd hebt in El Paso, is het dan niet je eer te na om al die honderden vrouwen onder je neus te laten ontvoeren/verkrachten/vermoorden? 

ps. Hester doet me aan mezelf denken in 1998. Ik was net afgestudeerd en vertrok op reis met een rugzak. Dat jaar woonde ik in Den Haag (vlakbij Voorburg). Het was er niet pluis. 

pps. Hester van Nierop is geboren op 24 september 1970. Hester van Nierop is vermoedelijk verkracht en vermoord op 19-9-1998, net geen 9/11. Zij is dan exact 10.222 dagen oud geworden. Dat is een opvallend getal, omdat 10/8, de 222e dag van het jaar, voor de occulten een speciale betekenis heeft. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.