Het Lucasgat tankstation Radio Kootwijk is in korte tijd 2x in het nieuws.

Op 21 maart 2015 (lente) 2015 rijdt een auto in op de gastinstallatie van tankstation Lucasgat bij Amersfoort. Bij ditzelfde tankstation werd in 2001 op 17 juli Dirkje Bosgra gevonden. Het valt me op, want 17/7 is de verwijzing naar de datum waarop Pesach wordt gevierd, het nieuwe begin na de uittocht uit Egypte. Op 21 maart wordt traditioneel de lente ingeluid, wat ook een nieuw begin van de seizoenen betekent. De symboliek zal u duidelijk zijn. De feiten zijn dat er iemand vermoord is en op deze plek in 2001 is zij tentoongesteld, alsof dat alles is wat ze moest zijn. Het is amper genoemd. Op diezelfde plek in 2015 vindt er een brand plaats en alle hulpverlening en media snelt toe om er alle aandacht aan te geven. Er zijn notabene slechts twee gewonden, that’s it!

Radio Kootwijk 2087170Op bovenstaande video van 2015 zien we een overdaad aan hulpverleningsauto’s. Brandweer, politie en ambulance. Er is zelfs een helikopter van de ambulance in beeld. Die zagen we zelfs niet bij de moord op lady Diana. Het fikt in ieder geval behoorlijk bij het Lucasgat cq. tankstation Radio Kootwijk. De oorzaak is vermoedelijk een auto die tegen een lpg-vulpunt is gereden. Vier auto’s raakten in brand en twee personen gewond. Brandweerkorpsen uit Apeldoorn, Vaassen, Harderwijk en Kootwijkerbroek assisteerden bij de brand (112). Wat een heisa.

CAoW5JrUwAEBA42Ik heb de locatie eens bekeken. Je moet ontzettend je best doen om die gasinstallatie opzettelijk te raken. [per ongeluk er op inrijden, sluit ik zelfs uit!] De tanks worden bijgevuld op deze plek (link). De bevoorradingsvrachtwagens worden daartoe geparkeerd net achter deze installaties. Er staat een hek om de installaties heen. Bovendien is deze gesitueerd net achter het tankstation, waardoor er van geen enkele toegangsweg een wagen per ongeluk tegen de installatie kan rijden. Je moet echt rechts net voorbij het tankstation rijden, en daarna achteruit met volle snelheid achteruit rijden. Ik vraag me af of je dan door dat hekwerk heen gaat. Kortom, per ongeluk die gasinstallatie raken, ik zie het niet gebeuren. Een brand veroorzaken bij een tankstation kan, maar hoe is het hier gedaan?

AD: “Volgens een woordvoerder van de verkeersdienst zou een auto met hoge snelheid het tankstation zijn ingereden”. PowNed: “De brand ontstond nadat een auto een tankzuil met LPG omver reed”. Dit tankstation heeft het autogas in de twee pompen links. De rook lijkt te komen vanaf rechts van het tankstation (verder van de snelweg). Dit klopt ook met de foto’s, want de drie auto’s die spontaan ook in de brand zijn gevlogen, stonden midden voor het tankstation (rechts van de pompen). Het is volstrekt onduidelijk hoe deze auto’s in brand hebben kunnen raken. In feite stonden deze auto’s (alle drie van medewerkers van het tankstation!) geparkeerd in de middenberm achter het bord dat de personenauto’s naar links dirigeert en de vrachtwagens naar rechts dirigeert.

Kootwijk CAolDbhWMAIaX6B ANP-31908542-2048x1259 Kootwijk 2015 773383

Opvallend is hoe bergingsmannen gelijk ook de boel aanvegen, zonder dat eerst grondig sporenonderzoek is gedaan bij daglicht. Daarnaast zie ik vele hulpverleners rondlopen, zeker vergeleken met het aantal brandweerlieden dat daadwerkelijk een brandspuit vasthoudt. Kennelijk is het gevaar beperkt, want anders laat je alleen hulpverleners in de buurt die daadwerkelijk concreet de ramp bestrijden. Het zal allemaal wel.

ps. Ik zie (nog) geen verband met de moord op Els Slurink op 21 maart 1997, welke ook plaatsvond op 21 maart. Wel vind ik het opvallend dat er wéér iets vreemds hier is. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.