Michelle Fatol (1993) dood

Op 5 November 1993 wordt het levenloze lichaam gevonden van tippelaarster Michelle Fatol. In 2001 geeft Willem van Eyk toe aan de politie, dat hij deze moord gepleegd heeft. Omdat ik twijfel aan zijn bekentenis betreffende Sasja Schenkers, weet ik niet hoe ik zijn verhaal ten aanzien van Michelle Fatol moet beoordelen.

“Hij heeft nu toegegeven in 1993 de tippelaarster Michelle Fatol (23) te hebben opgepikt en naar het NS-station in Groningen te hebben meegenomen. Nadat hij gebruik van haar diensten had gemaakt, wurgde hij haar.

Op een stille plek, een sloot bij Slaperstil, dumpte hij haar naakte en levenloze lichaam. Daarna ging hij terug naar zijn verbouwde boerderij aan de Hoofdweg in Harkstede, waar zijn vrouw Adrie en haar drie kinderen op hem wachtten. De kleding van Michelle deponeerde hij in een plastic zak, stopte er een paar stenen in en gooide die vervolgens in het Slochterdiep nabij zijn huis.” 

  • Het schijnt zo te zijn: Even nadat men het lichaam van Sasja Schenker had gevonden in het Slochterdiep niet ver van het huis van Willem van E., kamden ze de buurt uit en vonden ze ook de kleding van achtereenvolgens Sasja Schenker, Michelle Fatol en Annelies Reinders. Zijn bekentenis klopt dus met die feiten.
  • Het schijnt zo te zijn: Het lichaam van Michelle Fatol is op vrijdag 5 november 1993 gevonden naakt in een sloot bij Enumatil (overigens vinden de Groningse moorden meestal plaats op doordeweeks dagen). Overigens ligt Slaperstil 5 km van Enumatil.
  • De politie zegt het: De kleding van Michelle Fatol zijn opgevist in de buurt van het huis van Willem van Eyk. Het is bewijs en er is een bekentenis. Duidelijk. Maar waarom zou je kleding bij je om de hoek in een sloot dumpen? Dat kan je dan net zo goed verbranden op een rustig moment of elders dumpen?

Ik ben half overtuigd van zijn schuld aan de moord op Michelle Fatol. Maar. Ik begrijp alleen niet waarom hij ervoor koos om vanuit de stad Groningen naar Enumatil of Slaperstil te rijden, om een naakt lichaam in de sloot te gooien. Lijken in sloten kunnen nog wel eens gevonden worden. Heb je geen zin om een graf te graven, dan zijn er altijd nog de bossen of meren rondom de stad, waarin men een (verzwaard) lichaam niet vindt. En dan ook nog eens haar kleding mee naar huis nemen! Dat tweede is een extra risico en een bijzonder vreemde keuze. Er zijn onderweg voldoende plaatsen waar je kleding definitief kwijt kunt. De kleding die hij vlakbij zijn woning heeft gedumpt, zijn nu het enige bewijs.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Michelle Fatol (1993) dood

  1. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

  2. Ron says:

    Het gaat altijd maar over die Willem.Maar Michelle jouw leven deed er ook toe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.