Waarom de stilte rondom de zaak Shirley Hereijgers? (deel 1)

Dat Shirley Hereijgers “slechts” een tippelaarster was, zal niet de reden zijn geweest dat haar zaak nooit uitgebreid in de media is geweest. Nergens zijn er feiten te vinden over waar & hoe ze verdween, of wat zij de laatste dagen zoal deed! Onbelangrijke zaak? Het tegendeel lijkt het geval. In april 1998 verdwijnt de vriendin en collega van Shirley Hereijgers: Jolanda Meijer (35). De politie heeft haar voor het laatste gesproken op 7 februari 1998. Eind 2009 wordt Marian Kusters vermist verklaard. Zij was weer een vriendin van Jolanda Meijers. Bij de andere moorden op tippelaarsters zijn vervolgens geen vriendinnen vermoord in de jaren daarna. Daar is een uitzondering op: Mirjam Moller. Ook Mirjam Moller verdween rond de Walpurgisnacht in 1997, net als Shirley Hereijgers! En ook van Mirjam Moller werd niet lang daarna een vriendin vermoord: Jacqueline Antes (21). Deze moorden komen amper in het nieuws, mijns inziens omdat ze “te belangrijk” zijn geweest. De daders? 1/5. 

shirley hereijgers_thumb (1)Na de Walpurgisnacht van 30 april op 1 mei in 1997 werd, één dag na Anne de Ruyter de Wildt, in dezelfde omgeving nóg een vermoorde jonge vrouw gevonden. Het was de 19-jarige Shirley Hereijgers, ex-tippelaar, geboren 4 maart 1978. Op dat moment zat de politie Groningen al met zo’n tien onopgeloste moordzaken, in nog drie andere gevallen was het slachtoffer een prostituee.

De familie houdt 2 mei 1997 als sterfdatum, maar op het moment dat ze gevonden werd was ze enkele dagen dood. Gewurgd, net als Anne de Ruyter de Wildt. Ze werd gevonden op een vrijdag door scholieren bij hun school aan de Zuiderkruislaan in Groningen, op 1 km afstand van de vindplaats van Anne de Ruyter de Wildt, in de bosjes, vlakbij de spoorbaan.

13853340

Volgens familie was ze gestopt met tippelen. Het is opvallend hoe weinig aandacht er is geweest op TV voor het simpele feit dat 2 jonge vrouwen van 18 en 19 jaar uit dezelfde stad, op vermoedelijk één dag zijn vermoord op dezelfde wijze, en vervolgens vlakbij elkaar (1 km) zijn gedumpt. Waarom niet? Waarom de stilte?

Ik kan online niet eens vinden wat Shirley Hereijgers in de dagen ervoor gedaan heeft en waar/wanneer ze vermoedelijk is verdwenen! Op deze wijze is het welhaast onmogelijk voor mensen om überhaupt mee te denken en tips aan te reiken, die leiden tot een oplossing. Mag deze zaak niet worden opgelost?

Ook de familie van Shirley Hereijgers heeft hierover geklaagd, tevergeefs.

Allen het “resultaat” van de Walpurgisnacht 1997?

 1. Anne de Ruyter (30 april/1 mei 1997)
 2. Shirley Hereijgers (30 april/1 mei 1997)
 3. Mirjam Moller (rond 1 mei 1997)
 4. Jacqueline Antes (augustus 1997)
 5. Jolanda Meijer (1998 verdwenen, kan dus van alles zijn)
 6. Marian Kusters (2009 verdwenen, kan dus van alles zijn)

ps. Dit is slechts anderhalve maand na de moord op Els Slurink. Besef dat een stad als Groningen misschien 4 moorden per jaar heeft. Rond 1 mei worden 2 vrouwen op vergelijkbare wijze vermoord: Shirley en Anne. Zes weken daarvoor wordt ook een vrouw vermoord, die qua werkgebied raakvlakken kan hebben met deze 2 moorden (Els Slurink, psycholoog seksueel geweld bij Jeugdzorg). Wat is de kans dat deze drie moorden alle drie niet aan elkaar gerelateerd zijn? Alleen de case van Anne de Ruyter de Wildt heeft (mede dankzij haar vader) aandacht gekregen. De andere zaken amper.  

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Waarom de stilte rondom de zaak Shirley Hereijgers? (deel 1)

 1. rmstock says:

  Naar aanleiding van het artikel van Koen Voskuil in het AD van Zaterdag 11 juli j.l. en het verwoestende commentaar van Micha Kat op zijn nieuwe website hierover, waar Kat frequent quote uit een artikel uit Die Welt van een dag later, Sonntag 12 juli 2015, komt hier mijn revelatie : Op de mobiele versie van het Die Welt/Panorama artikel staan een aantal extra foto’s. Mijn conclusie is dat Robbie Van Der Plancken tegenwoordig onder de naam Jeroen Hoogeweij bekend staat. Dat hoogst waarschijnlijk de partner in de Kinder Porno Business van Gerrit-Jan Ulrich , de KPMG accountant Leo Van Gasselt, degene is die vermoord is, en dat Gerrit-Jan Ulrich nog steeds in leven is, maar dan onder een andere naam, net als Robbie Van Der Planken : http://crashrecovery.org/schadwald.pdf (backup http://83.160.76.184/schadwald.pdf )

 2. jack says:

  Hallo ik ben indirect het slachtoffer van een tbs’er die ook in het bezit was van een groot mes en rond reed in een gestolen Austin Meastro lichtblauw en veroordeeld is tot 7 jaren gevangenis en TBS hij is o.a veroordeeld voor het verkrachten van een studente en was net op vrije voeten voor een veroordeling van een verkrachting het handelt zich om RK toen mid twintig eind twintig deze man gaf zich oa uit voor psycholoog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.