Op 12 juli 2001 verdwijnt Sasja Schenker uit Groningen: voorlopig de laatste

Op 11 juli 2001 werkt Sasja Schenker aan de tippelzone in Groningen (34 jaar, geboren in Amsterdam, als Sasja Binja Schenker). Ze krijgt volgens college Jolanda ruzie met een man, die voor haar een klant heeft geregeld. Huilend fietst ze daarom weg. Jolanda, een wat oudere collega, is daar getuige van. Het is ook vreemd, waarom zou een man een klant voor je regelen, die je zelf niet kent? Kennelijk wilde iemand persee haar hebben, maar zelf niet in beeld komen? Of ze is bewust bang/boos gemaakt, zodat ze vroeg naar huis zou gaan die avond? Sasja Schenker staat bij haar collega’s bekend als een bijzonder lieve en zorgzame vrouw. Alleen als haar serieus onrecht wordt aangedaan, reageert ze normaal zo assertief/boos.

Ik heb tot dusver geen foto van Sasja Schenker online kunnen vinden. Waarom niet? Wil men de dader niet vangen? 

De volgende morgen, donderdag 12 juli, wordt Sasja Schenker voor het laatst gezien, als ze het drugspand verlaat waar ze doorgaans slaapt. waskowskyoverzichtDit drugspand is gelegen aan de Bedumerweg in Groningen. Datzelfde weekend wordt haar bromfiets gevonden in het Sterrebos, in het Zuiden van de stad.  [Dit is niet ver van waar Maja van Vloten woonde en Els Slurink werkte] Deze locatie is ook typisch een plek om af te spreken, als iemand je een lift gaat geven naar buiten de stad. Het Sterrebos ligt aan de Weg der Verenigde Naties, oftewel de N7/E22. Het is gelegen direct naast de Mesdagkliniek. De bromfiets staat bij het Joods monument aan de rand van het Sterrebos, bij de Hereweg. Het zijn 7 sokkels met daarop 6 handen, die emoties uitbeelden. Ze zevende sokkel is leeg. [Voor Willem van E. is dit logische plek om een bromfiets te dumpen, omdat de kans groot is gezien te worden. Symbolisch is het wel, naast de Mesdag.] 800px-Slochterdiep_nabij_Ruischerbrug

Dinsdag 17 juli 2001 wordt haar lichaam naakt gevonden door een schipper in het Slochterdiep, op 8 km ten Oosten van Groningen, bij Lageland. Ze is door geweld om het leven gekomen. Volgens haar collega’s was haar keel doorgesneden. Volgens de bekentenis van Willem van E. zou ze gewurgd zijn. [!] De politie heeft niets gezegd. Aangezien het Slochterdiep tegenwoordig met name gebruikt wordt voor de pleziervaart, vraag ik me af wie degene is, die het lichaam gevonden heeft. Ik vermoed dat het lichaam die dag in het water gegaan is, omdat 17 juli in het NWO nep-elite programma een datum van betekenis is. [Voor Willem van E. is dit geen logische plek om een lichaam te dumpen. Het is zwaar om een lichaam zo’n 2 km door een weiland te slepen. Bovendien is de kans op ontdekking groot in dit kanaal met pleziervaart. Een paar dagen na de gruwelijke vondst werden in hetzelfde kanaal een zak met twee jassen en een truitje van Sasja gevonden. De vindplaats is op een 2 km  afstand [volgens de krant “een steenworp afstand”, maar dat zie ik niet op de kaart] van de verbouwde boerderij van Willem van E., de ‘lustmoordenaar van Ter Aar’. Hij huurt sinds 1991, kort na zijn ontslag uit de Van Mesdagkliniek, een woning aan de Hoofdweg in Harkstede. Hij zat daarvoor vast voor twee moorden op vrouwen in 1971 en 1974, waarvoor hij in 1975 veroordeeld werd. Sindsdien verzorgt Willem van E. dieren die door de Dierenambulance naar hem toe worden gebracht. Daarnaast geeft hij een stuk land in bruikleen aan de Hondenschool Harkstede, die daar trainingen verzorgt. Na een uitgebreid en intensief politieonderzoek van vier maanden kon Van E. op verdenking van moord van de Groningse in de boeien worden geslagen. Ik kan achter mijn computer niet beoordelen of Van E. volledig geframed is, of dat hij ook daadwerkelijk iets met de moorden te maken heeft (als medeplichtige). Ik vermoed het eerste.

In het AD wordt letterlijk gezegd: …Het is een uitzending van Opsporing Verzocht op 3 augustus 2001, die de vrouw van Willem eindelijk doet beseffen, dat Willem in Harkstede van een tweevoudig moordenaar in een seriemoordenaar is veranderd. “In de uitzending werd informatie gevraagd over een gouden kettinkje met een leeuw en een trouwring met inscriptie. Daarmee was Sasja betaald. Het was het kettinkje dat Willem van mij had gekregen.”  Gelooft u het? Een tippelaarster. Voor haar diensten betaalt hij met een trouwring met inscriptie, om dan achteraf haar naakte lichaam te dumpen in het Slochterdiep. Maar… de trouwring, die hij als betaling gaf, gaat mee. Slim, zeker als je de juwelen en dame bij elkaar dumpt. Volgens mij is het verhaal zo lek als een mandje. En je maakt me niet wijs, dat er binnen de Groningse politie niemand is geweest die wist dat Willem vlakbij het Slochterdiep woonde. De dierenambulance bracht notabene dieren naar hem! Dat is bekend.

Overigens is dit de locatie van het Open Hof, een opvang voor thuis- en daklozen waar Sasja Schenker regelmatig kwam, aldus hulpverlener Pastor Ter Beek. Zij registreerden ook de uitkering voor haar. Niet lang daarvoor was ze boos op hen geworden,  omdat ze geweigerd hadden een voorschot op haar uitkering te geven. Is haar op 11 juli iets verteld, waardoor ze boos ergens in een val gelopen is? Ze stond erom bekend om met klanten weinig risico te nemen en voorzichtig te zijn. Een geliefde en sympathieke collega volgens velen. Maar als iemand haar onrecht aandeed, ging ze een confrontatie niet uit de weg. Als je dat van iemand weet, kan je diegene manipuleren.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Op 12 juli 2001 verdwijnt Sasja Schenker uit Groningen: voorlopig de laatste

 1. Geuz says:

  Inderdaad.
  Als haar keel is doorgesneden, maar de vermeende dader bekend wurging, dan is het voor iedereen duidelijk dat deze dader onschuldig is aan die moord.
  Behalve voor de detectives van de politie natuurlijk.

  Ik weet niet waarom je deze serie schrijft Maud, maar ik zag in een ander commentaar hier dat je bedreigt werd. Ik hoop dat je begrijpt dat het erg gevaarlijk is om zaken als deze te onderzoeken. De politie waar men de werkelijke daders eventueel zou kunnen verwachten, beschikken over veel middelen om je monddood te maken.

  Zijn wel weer erg goede artikelen deze.
  Ik prijs je moed.

  Enige jaren geleden had de plaatselijke politie hier een meisje doodgereden, toen ze op weg waren naar een verdachte. Hun eigen verklaring, die ik niet geloof. Ook Millie Boele werd vermoord door een politie agent, de strafmaat die hij er voor kreeg doet vermoeden dat ook de hogere officieren van justitie betrokken zijn bij dergelijke moorden. Mensen die er over publiceren worden aangevallen, ik ben er ook al vaak op aangevallen, maar de feiten stroken nu eenmaal niet met de publicaties in de reguliere media. En de doofpotten worden ook opgezet in samenwerking met de media, waar politie agenten liegen in media producties om leugens geloofwaardig te maken. Er zit nogal veel achter, waar men eigenlijk weinig tegen kan doen, zolang de meerderheid van de bevolking te laf is om de waarheid onder ogen te zien. Het is niet eens altijd lafheid, de leugens zijn erg professioneel opgezet, getest met sociologische statistiek.

  Respect.

 2. Vogeltjewatzingjelaat says:

  Is er iemand die weet wanneer Sasja Schenker haar uitkering behoorde te krijgen die maand? Op de één of andere manier is ze op 11 of 12 juli gemanipuleerd om ergens heen te gaan waar ze haar gepakt hebben.

 3. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 4. AnneMariaKoekoek says:

  Voor zover ik kan nagaan, uit berichten van 2001, concludeer ik dat haar lichaam hier gevonden is, in Slochterdiep bij Heidenschap (niet Lageland). Daar is de voormalig roeibaan, daar is de nieuwbouw Meerstad van de gemeente Harkstede, daar is een gaswinning ook.

  https://www.google.nl/maps/place/Skischool+Groningen/@53.2370059,6.6633323,3479m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x47c9d3461c58b07b:0xbd0793151f4a581d!8m2!3d53.2157257!4d6.6663402

 5. AnneMariaKoekoek says:

  Telegraaf destijds:

  ….. “Van E. huurde sinds 1991, kort na zijn ontslag uit de Van Mesdagkliniek, de woning aan de Hoofdweg. Waarom hij is vrijgelaten, wil een woordvoerster van de kliniek om privacyredenen niet zeggen.” …….

  Dit is de hoofdweg. De woning van Willem van E hebben we nog niet gevonden.
  https://www.google.nl/maps/place/Hoofdweg,+Harkstede/@53.2216362,6.6311555,3480m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x47c9d524aaf93cf3:0xe37d404695407ec0!8m2!3d53.2091951!4d6.6747575

  De hoofdweg gaat wel langs de roeibaan (is een lange afstand tot het Slochterdiep…. en deze komt ook uit bij de Borgsloot.

 6. AnneMariaKoekoek says:

  Hahaaha.

  Willem van E is opgepakt op 12 / 11 / 2001. (112 alert). En hij is veroordeeld op 7 / 11 / 2002 (117 alert). Het klopt dus waarschijnlijk niet. Die getallen komen weer voor in je lijst met symbolen.

 7. AnneMariaKoekoek says:

  http://www.rtvnoord.nl/nieuws/160385/Boerderijtje-seriemoordenaar-Willem-van-Eijk-gaat-tegen-de-vlakte

  RTV Noord.

  Het boerderijtje aan de Hoofdweg 167 in Harkstede is aangekocht door Bureau Meerstad en wordt momenteel verhuurd. De bewoners moeten uiterlijk dinsdag 15 maart vertrokken zijn. Volgens een woordvoerder van Meerstad gaat het beruchte boerderijtje direct daarna tegen de vlakte.

  ——————————

  De gemeente wilde Willem sowieso al uit dat huisje daar hebben, want ze waren nieuwbouw van plan. Dat had ze miljoenen gekost, om mensen uit hun huis te jagen vanwege nieuwbouw. Nu is dat gratis en voor weinig gerealiseerd. Ben ik cynisch? Ja, de wereld is cynisch.

  Hoofdweg 167 bestaat nu niet meer, maar het zou dus aan de Grunoplas zijn geweest. Dus de hoofdweg ter hoogte van de Grunoplas. Als hij dan naar het Slochterdiep moet, dan loop je dus die hele Grunoplas en roeibaan af, om iemand te dumpoen in het Slochterdiep? Hoe gek ben je dan? Het afgelegen boerderijtje is namelijk helemaal niet zo afgelegen. Het stikt daarvan de woonboerderijtjes.

  https://www.google.nl/maps/place/Hoofdweg+167,+9617+AL+Harkstede/@53.2135251,6.6593888,870m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x47c9d3517b89338f:0x823cc6aa6c08512a!8m2!3d53.2092236!4d6.6778298

 8. AnneMariaKoekoek says:

  TELEGRAAF:

  “Op donderdag 12 juli belde de seriemoordenaar de tippelaarster Sasja Binja Schenker. Van E. was een van haar vaste klanten. Sasja leende een brommer en reed naar het afgelegen huis in Harkstede. Nadat zij enige uren bij hem had vertoefd, wurgde hij haar.

  Haar lichaam sleepte hij vanaf zijn huis naar het bruggetje over de Borgsloot en liet daar Sasja in het water zakken. Enkele persoonlijke spullen zoals haar heuptasje en een paar kledingstukken gooide hij erachteraan.

  Thuis heeft hij de bromfiets en helm van Sasja verstopt om deze op zaterdag 14 juli te deponeren bij het joods monument in het Sterrebos vlakbij de Van Mesdagkliniek in Groningen, waar Van E. jarenlang door psychiaters werd behandeld.”

  ———————————————-

  Dus die man woont aan de hoofdweg 167, wat neem ik aan naast de hoofdweg 169 stond. Dat is bij het Grunomeer. Het is ondertussen afgebroken. Om een vage reden sleept hij dan het lichaam van Sasja Schenker NIET naar water achter zijn huis en ook NIET in een kuil begraven in zijn tuin wat niemand ooit ziet tenzij de poltie gaat zoeken, maar WEL de weg over (hoofdweg over met risico op ontdekking) om aan de andere kant van de weg het lichaam te dumpen bij een bruggetje over de Borgsloot. Nu is de Borgsloot een zeer smal vaarwater. Geen stromend water. Als zedaar gevonden wordt tegenover zijn huis, weten ze heus wel waar te zoeken. En bovendien is de kans op gevonden worden weer wat groter, want hier raken bootjes nog wel eens de bodem. Dom dus. Welke idioot zou dat zo doen?

  En dan het rare. Sasja zou vervolgens in het Slochterdiep gevonden worden, juist aan de andere kant van de roeibaan??? Sleept hij haar nu naar de Borgsloot voor zijn huis? Of achter zijn huis langs de roeibaan en langs de Grunoplas naar het Slochterdiep 2 km verderop? Pfff ik word nu al moe als ik er aan denk. Een lijk 2 km handmatig slepen om in water te dumpen, terwijl er ook water achter je huis is?

  De media doet alsof dit allemaal is gebeurd door stroming ofzo. Dumpen in de Borgsloot voor zijn huis. Dat komt dan weer uit in het Slochterdiep (bij het Eemskanaal). En dan zou het lichaam weer dobberen de Slochterdiep op naar Slochteren, tot ter hoogte van het huis van Willem van E. ??? Zoiets? Ja, is dat het verhaal ?

  O ja, en vroeger woonde deze vent op een woonboot genaamd de VRIJHEID. Het is me wat. Is dit een type Koos H en Joran vd S? Dat begin ik te denken.

  • AnneMariaKoekoek says:

   sorry, het was 3 km van zijn huis naar het Slochterdiep.
   Waarom zou een mens dat doen? Hoe ver sleep je handmatig met een lijk in een bewoond gebied (geen verlaten vlakte maar bewoon gebied)? Ik denk niet ver. Het is dodelijk vermoeiend, stresvol en dom.

  • Christiaan says:

   Heb je wel eens van een kruiwagen gehoord? Gelet op je postings ben je vanachter de pc detective aan het spelen. Zou je de omgeving werkelijk kennen zou de inhoud van je bijdragen er heel anders uit hebben gezien.

  • maudoortwijn says:

   Please explain further.

 9. AnneMariaKoekoek says:

  wikipedia: “Aan het einde van de weg woont Willem van Eijk in zijn kleine witte woonark, waar hij met bloedrode druipende verf de woorden ‘De Vrijheid’ op heeft geschreven. Verschillende mensen hebben Van Eijk op zijn brommer zien rijden op de avond van de moord, ook rond de plek waar Aaltje is vermoord. Zo komt de politie hem op het spoor. Van Eijk bekent de moord op Aaltje en al snel daarna ook de moord op Cora.”

  Woonark; rood en wit, De Vrijheid. En dan snel bekennen. Die gast doet geen moeite het allemaal te verbergen. Het lijkt Koos H wel. Ik vertrouw dat niet. Als je geen enkele wroeging hebt bij moorden, maar je bekent snel, hoewel je het liefst weer meer wilt moorden? Dat is niet logisch. Snel bekennen als je je heel schuldig voelt: ja. Maar een notoire geweldenaar? nee.

  Dit klinkt als Koos H, Joran vd S, Louis H en al die lui. Wel betrokken. Niet als enige. Worden ze beloond? Zat die gast echt in een TBS kliniek? Voor hetzelfde geld zit ie in Thailand.

 10. AnneMariaKoekoek says:

  Gepubliceerd op: 26 augustus 1974
  Moordenaar Aaltje van der Plaat bekent
  Reformatorisch Dagblad

  TER AAR — De 33-jarige hooibergbouwer W. van E. uit Ter Aar heeft bekend zondag 18 augustus ‘s avonds de 44-jarige verpleegster Aalje van der Plaat om het leven te hebben gebracht, dit heeft de rijkspolitie in Ter Aar zaterdag meegedeeld. Het lijk van de vrouw, sociaal-psychiatrisch verpleegkundige voor de Alblasserwaard-Oost en Vijfheerenlanden, werd maandagavond vrijwel ontkleed in een weiland in Nieuwveen (boven Alphen aan den Rijn) gevonden. Zij logeerde bij haar zuster en zwager in Nieuwveen.

  De vrouw was die zondagavond van de kerk op weg naar het huis van haar zuster. Op een stil polderweggetje heeft de man, die zij kende, haar meer dan tien steken over het hele lichaam toegebracht.

  Vrijdagavond deelde de politie al mee dat de verdenking tegen de man “heel sterk” was. Ongeveer zes getuigen hebben hem op de bromfiets zien rijden bij de plaats waar mejuffrouw Van der Plaat met messteken werd omgebracht.

  Hij droeg toen een lichtblauw kantoenen windjack, een donkerbruine kakibroek en bruine schoenen. Deze kleding heeft de man verzwaard met een steen en in een kanaal geworpen. Hij zei dit te hebben gedaan omdat hij maandagavond bij een poging tot inbraak verfsporen op zijn kleding had gekregen. Er was echter geen poging tot inbraak gedaan op de plaats die de man had aangegeven.

  Op de avond van” de 18-de augustus zag Willem van E. de vrouw lopen op de Schilkerweg en naar hij later de politie zou zeggen kwam de gedachte bij hem op „iets met de vrouw te doen”. Hij ging naar zijn woonboot, aan de Hoekse-Aarkade vlakbij de Schilkerweg, waar hij een mes haalde. Daarna reed hij met zijn bromfiets de vrouw achterop, vervolgens draaide hij bij de Provinciale weg en reed weer in de richting van de vrouw In de buurt van een hoop aarde heeft hij zijn bromfiets neergezet. Ondertussen was de vrouw ook bij die plaats aangekomen en Van E. ging met het mes in de hand op haar af. „Je moet meegaan”, zei hij tegen haar.

  Onder bedreiging van het mes nam hij haar mee naar de plaats waar zij later op gruwelijke wijze vermoord zou worden gevonden. Hij zou haar opdracht hebben gegeven zich uit te kleden en op de grond te gaan liggen, doch toen heeft de vrouw verzet geboden. Naar verdachte zegt is hij toen in paniek geraakt en heeft in het wilde weg op haar ingestoken. De man heeft haar zestien messteken toegebracht. De politie heeft de indruk dat een van de eerste steken reeds dodelijk was.

  De officier van justitie jhr. mr. W. Ch. J. M. van de Pol wilde tijdens de persconferentie geen antwoord geven op de vraag of Van E. eerder met de justitie in aanraking is geweest. Majoor van de rijkspolitie J. van den Ban zei dat er in elk geval geen sprake is van ernstige vergrijpen. Voor zover de politie weet is de man nimmer psychiatrisch behandeld geweest. De burgemeester zegt: „Dit had niemand van Van E. verwacht”. Uit het onderzoek is gebleken dat Van E. zondagavond een café in Ter Aar heeft bezocht. Hij zegt ongeveer twaalf tot veertien pilsjes te hebben gedronken.

  Op een persconferentie in het gemeentehuis van Ter Aar vanwaar de rijkspolitie het onderzoek leidde zei de burgemeester van de 7500 Inwoners tellende gemeente mr. H. J. van de Poel dat het een geweldige schok voor de inwoners van zijn gemeente was toen de gruwelijke daad bekend werd. De burgemeester was getroffen door het feit dat het juist een vrouw was die zich inzette voor de zorg van psychisch gestoorde patiënten. Hij bracht naar voren dat de ouders van de dader zeer goed in de gemeente bekend staan. Burgemeester Van de Poel sprak de hoop uit dat de bevolking van Ter Aar deze ouders zal weten op te vangen. Nu de dader heeft bekend, aldus de burgemeester, is er een grote spanning in de gemeente gebroken en het gevoel van onveiligheid is ten einde.

  ERVARING
  De politie veronderstelt dat Aaltje van der Plaat, die in Gorkum woonde, zonder tegenwerking met de man naar de plaats achter de zandberg is gegaan. Er zijn namelijk geen sporen van een worsteling gevonden. De mogelijkheid is niet uitgesloten dat de vrouw, die grote ervaring had met de omgang van psychiatrische patiënten, heeft getracht de man op rustige wijze te overreden, hoewel zij met een mes werd bedreigd.

  Eerst later heeft zij weerstand geboden. Bij het onderzoek van de politie waren tachtig man betrokken. Van dinsdagmiddag af was het recherchebijstandsteam bij het onderzoek ingeschakeld. Er werden 150 tips verwerkt en 285 mensen gehoord. Het verdere onderzoekteam bestond uit ambtenaren van Rijks-en gemeentepolitie-ambtenaren, de Rijkspolitie te water en de Dienst Luchtvaart van de Rijkspolitie. Duikers van de Genie hebben ook medewerking verleend.

 11. AnneMariaKoekoek says:

  https://www.google.nl/maps/place/Schilkerweg,+Nieuwveen/@52.1869291,4.7340859,14z/data=!4m5!3m4!1s0x47c5deb20e2d6881:0xa5511c5ba6c279de!8m2!3d52.1869258!4d4.7515954

  Hier is Nieuwveen.

  – Hij zag haar als eerste lopen op de schilkerweg, als ze zondagavond van de kerk terug naar huis van haar zus en zwager loopt. Zij moet dan niet ver van de Provinciale weg gelopen hebben.
  – Hij ging toen naar zijn woonboot, aan de Hoekse-Aarkade vlakbij de Schilkerweg, waar hij een mes ophaalde. Er was dus al een plan en het moest het een mes zijn. Willem woonde aan het eind van de Hoekse Aarkade, dus dat is hier: https://www.google.nl/maps/place/Hoekse+Aarkade,+Ter+Aar/@52.1811102,4.7291197,17z/data=!4m5!3m4!1s0x47c5dc00071366b7:0x439070b3e741074!8m2!3d52.1810148!4d4.7311796
  – Daarna reed hij met zijn bromfiets de vrouw achterop, reed haar voorbij, reed richting de Provinciale weg (N231), om bij de Provinciale weg weer om te draaien. Die man moet minstens 5 km hebben afgelegd op dat brommertje, heen en weer rijdend.
  – Bij de Provinciale weg draait hij weer om, rijdt een stuk terug. Parkeert dan zijn brommer bij een berg zand (wegwerkzaamheden toevallig?) en wacht tot mevrouw langs komt lopen.

  6 getuigen hebben hem zien rijden op het brommertje, vlakbij waar mevrouw zou lopen? 6 getuigen op een rustig polderweggetje, want dat was het zeker toen.

  Uit het onderzoek is gebleken dat Van E. zondagavond een café in Ter Aar heeft bezocht. Hij zegt ongeveer twaalf tot veertien pilsjes te hebben gedronken. Niet duidelijk is of dit voor of na de moord was. Ook weten we niet welk cafe het was.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.