Groningen: Els Slurink is een voor velen onbekende cold case uit 1997 (deel 3)

Wellicht is Els Slurink in de weken voor haar moord ook bedreigd … 

Els-slurink1-150x150In de nacht van 11 op 12 februari 1997, zes weken voor de moord, is de fiets van Els Slurink uit haar achtertuin gestolen, hoewel de (achter) tuindeur naar de brandgang op slot was. In dezelfde nacht werd er rond 2.00h een zware putdeksel door de slaapkamerruit van haar woning gegooid. Dat is een raam aan de voorzijde van de woning. Om van de voorzijde naar de achterzijde van de woning te komen, moet men even omlopen, aangezien zij woonde in een groot huizenblok. Het was dus persoonlijk.

De putdeksel belandde om 2.00h naast haar hoofd op het kussen. De politie is hierbij gehaald, maar die concludeerde dat het waarschijnlijk een mislukte poging tot inbraak was, van een junk. Dat is vreemd van de politie om verschillende redenen. Ten eerste had Els Slurink hierbij dodelijk gewond kunnen raken. Ze mocht van geluk spreken. Ten tweede is het gooien van een putdeksel door een ruit, niet de wijze waarop een inbreker normaal te werk gaat. Tussen de scherven door naar binnen? Het intikken van de ruit van de voordeur is logischer. Ze waren al in haar achtertuin geweest en dan is het openmaken van de keukendeur makkelijker (ruitje intikken, sleutel van het haakje vissen). Bovendien was de putdeksel afkomstig van een brandgang 250 meter verderop.

Voor zover mij bekend is, zou dit gaan om deze brandgang, ter hoogte van de Peizerweg 33 en de Van Speykstraat 40. Een junk loopt niet zover met een putdeksel. Dit is intimiderend. Er zit ook een persoonlijke hint in zo u wilt: Zij was 33 en ze woonde op nummer 40. Het kan ook zijn dat iemand doelgericht een putdeksel uit haar eigen brandgang wilde halen, maar er te laat achterkwam, dat haar woning aan de andere zijde van het plein op nummer 40 was. Hoe dit ook zit, het voorval met de putdeksel en de fiets is zeer waarschijnlijk persoonlijk bedoeld geweest. Het vergt ook vaardigheden om beide acties in één nacht met die precisie te doen, zonder ontdekt te worden.

ps. De fiets was een Gazelle Primeur Damesfiets, kleur Royal blue/wolkengrijs, frame nr. 2101786. De fiets heeft een knop voor een fietskar onder het zadel. De fiets is nooit weer gevonden, hoewel er een beloning werd uitgeloofd met tips over deze fiets. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Els Slurink, GGZ, regio Noord and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.