Piet Bosters van het Blauwe Theehuis wordt 2 dagen later ook vermoord (deel 1)

150406_vondel_lentetheehuis-11-2Rond de nacht van 30 april op 1 mei 1997 worden drie jonge vrouwen vermoord uit Groningen/Rotterdam. Het waren gewelddadige moorden, waarvan de daders niet gepakt zijn (ik twijfel aan veroordeling voor de moord op De Ruyter de Wildt).

Twee dagen daarna wordt Piet Bosters (55) vermoord in Amsterdam, in de nacht van 2 op 3 mei, wanneer hij aangeschoten thuis komt. Hij is de uitbater van het Blauwe Theehuis in het Vondelpark en woonde destijds boven het Blauwe Theehuis op de eerste verdieping. Zijn vrouw is enkele maanden hiervoor overleden (ze was ongeveer 18 jaar ouder dan hij was en is na een ziekbed van drie maanden overleden). Dat was in december 1996. Sindsdien woont Piet Bosters alleen. Hij heeft één stiefdochter Wanda, die weer drie kinderen heeft met wie hij close is.

In de middag zat hij vaak in café Louis aan de Singel 43 in Amsterdam. Die vrijdagavond heeft Piet Bosters (zoals iedere vrijdagavond) bier gedronken in café De Dam (Damstraat 4 in Amsterdam). Dit gedeelte van Amsterdam wordt zeer goed in de gaten gehouden door de politie en de beveiliging Koningshuis. Hij gaat weg na een avond bier.

http://www.rtvnh.nl/video/126672

thumbHij kwam in beschonken toestand thuis. Een taxi bracht hem tot de rand van het Vondelpark. De exacte rit of de chauffeur wordt niet online vermeld. Waarom niet? Ik schat in dat de rit tot aan de Vondelstraat of de Roemer Visscherstraat moet zijn geweest. Er zijn geen braaksporen. Dat kan duiden op iemand die een sleutel heeft (een bekende/wellicht medewerker van, óf iemand die een sleutelkopie wist te maken), maar er is ook de mogelijkheid dat iemand snel mee is gelopen op het moment dat hij naar binnen gaat. Er is 30.000 gulden weg uit de kluis, waar hij zijn geld bewaarde. Een andere optie is dat hij zelf de dader binnenliet.

Op zaterdagochtend wordt hij dood aangetroffen in zijn woning boven het Blauwe Theehuis. Peter R de Vries: “Bosters ligt op zijn buik. Zijn handen en voeten zijn gekneveld. De achterkant van zijn hoofd is weggeslagen. Met een stomp voorwerp, stelt de politie later vast. De muren zitten onder het bloed. Zijn jas hangt aan de ovendeur. Naast hem ligt een shaggie dat nog niet is voltooid. Bosters heeft zijn belagers nooit zien aankomen.”  Op basis hiervan vermoed ik, dat hij geen bekende het huis mee heeft ingevraagd. De gemiddelde horecaman is gewend om bekenden te ontvangen in een café op de begane grond, wat een soort tweede huiskamer is voor de meeste cafébazen als ze geen kinderen hebben. Alleen familie of intieme vrienden worden vermoedelijk boven uitgenodigd. Na middernacht is een café (ook gesloten) een logische locatie om even bij te praten. Ik vermoed dat hij dacht alleen te zijn. En waarom werd hij door de indringers gekneveld? Hoe is hij gekneveld? Betekent dit dat het voorbedachte rade is geweest?

Het motief wordt voornamelijk gezocht in de hoek van a) brute roofmoord of b) mogelijk een jacht op de erfenis. Zijn kleinkinderen worden als enige in Bosters testament als erfgenamen genoemd (dit zijn de kinderen van een stiefkind van hem). Maar naast het Theehuis, zijn er ook veel (onbekende) schulden van Bosters. Hij heeft geld geleend van een zwager (20.000 gulden) en uit de boekhouding is 40.000 gulden verdwenen. Het was geen man die zelf met geld smeet, maar mogelijk had zijn vrouw Lia hem in wat schulden achtergelaten? Omdat hij boven de zaak woonde, zullen veel mensen geweten hebben dat het geld in het huis moet zijn. Een kluis is dan een drempel, die je met lichte dreiging al kan oplossen. Waarom moord?

Een roofmoord door iemand die de situatie goed kende, had gedaan kunnen worden zonder dat ze betrapt/gezien zouden worden (in dat geval is moord overbodig). Bovendien is het mogelijk om snel weg te komen uit dit pand, zeker als degene die thuiskomt zeer dronken is. Schulden innen kan soms met wat geweld gepaard gaan, maar na het meenemen van 30.000 gulden is een moord overbodig. De familie van Bosters had belang bij de erfenis maar ook een alibi. Als zij een (Russsische) professionele moordenaar inhuren, zou deze waarschijnlijk niet kiezen voor een brute moordmethode zoals hier gebruikt. Overigens weet ik dat er in het Vondelpark ook gang stalking activiteiten plaatsvinden. Diverse leden uit mijn gang stalking programma probeerden meerdere malen met mij af te spreken in het café bij het voormalig Filmmuseum. Voor dergelijke lieden heeft het Blauwe Theehuis een aantrekkingskracht, omdat het design gebaseerd is op cirkelvormen (symbool satanisme). Misschien wist Piet Bosters teveel?

Is er iemand bekend met WAAR en door WELKE taxi Bosters is afgezet bij het Vondelpark? Heeft de politie de chauffeur kunnen traceren? 

plattegrond_vondelpark1

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Piet Bosters van het Blauwe Theehuis wordt 2 dagen later ook vermoord (deel 1)

  1. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.