Behalve tippelaarsters, zijn er meerdere onopgeloste moorden in Groningen uit de jaren negentig

Maja van Vloten (1994), Anna Heemenga (1995), Els Slurink (1997) zijn alle drie in dezelfde periode in Groningen vermoord (halverwege de jaren negentig). Alle drie zaken zijn niet opgelost. Er zijn meerdere overeenkomsten tussen deze zaken.

Maja en Els werkten beide voor een overheidsinstantie, respectievelijk Vluchtelingenwerk en het AZG/UMCG. In twee van de drie gevallen zijn er geen inbraaksporen (bij Heemenga wel). Alle drie zijn vermoord op het moment dat ze wilden gaan slapen (of toen ze reeds in bed lagen). Inbraak/diefstal lijkt geen motief te zijn. Ze zijn alle drie vermoord op een werkdag: Maja van Vloten (nacht van dinsdag op woensdag), Anna Heemenga (nacht van woensdag op donderdag), en Els Slurink (nacht van donderdag op vrijdag). Voor zover bekend had geen van deze drie vrouwen op dat moment een liefdesrelatie. Dan is er tweemaal iets raars met fietsen. Maja van Vloten had haar fiets op het werk laten staan, hoewel het haar laatste werkdag was. Bij Els Slurink werd een fiets vanuit haar huis gestolen enkele weken voor de moord. [Ook bij Marianne Vaatstra (1999) waren er vreemde verhalen met fietsen] In alle drie de gevallen is het moordwapen onbekend. Omdat er in die periode veel jonge vrouwen zijn vermoord in Groningen (tippelaarsters en jonge vrouwen), waarbij lust / occult motief een rol lijkt te spelen, is het opvallend dat er in diezelfde jaren ook andere agressieve moorden worden gepleegd op alleenwonende vrouwen, die qua leeftijd iets ouder zijn.

Er was sprake van een golf van moorden op vrouwen in Groningen. Veel van deze moorden zijn nooit opgelost. In alle drie de gevallen heeft de politie vreemd gedrag laten zien. Bij Maja van Vloten leken ze het wel prima te vinden, dat vermoedelijk de verkeerde werd veroordeeld op basis van een waarschijnlijk valse bekentenis. Anna Heemenga is als moordzaak amper in het nieuws geweest, hoewel dit een zeer agressieve moord was. De familie van Els Slurink is door de politie zelfs opgejut om zo snel mogelijk het huis leeg te ruimen en haar spullen op te bergen. Waarom? Waren zij bang dat de familie Slurink zelf in het huis op onderzoek zou gaan?

Sandra-Kalk-522x391Dan is er ook nog de moord op de 18-jarige Sandra Kalk (1998). Deze zaak is zeer snel afgesloten door de politie, nadat een mogelijke verdachte dood is geschoten. Het zou gaan om zelfmoord door de man zelf, door een kogel in het eigen hoofd te schieten, terwijl op dat moment de politie achter de man aanzat. Na de dood van deze mogelijke verdachte is de zaak Sandra Kalk door de politie afgedaan. De familie heeft twijfels. Overigens was de familie van Sandra Kalk destijds ook pleeggezin voor een jongen die thuis in een lastige situatie zat. Het gezin van Sandra Kalk was dus bekend bij Jeugdzorg (maar niet op een negatieve manier).

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.