De moord op Anna Heemenga (85) in Zuidwolde, vlakbij Groningen

Anna Heemenga downloadIn de nacht van 28 juni op 29 juni in 1995 is in het rustieke dorpje Zuidwolde (net boven Groningen) de 85-jarige (dove) Anna Heemenga (meisjesnaam Woldendorp, geboren 11 juli 1909, overleden 10 augustus 1995) bruut in coma geslagen in haar woning aan de Beijumerweg.

De moord wordt de volgende ochtend, op 29 juni opgemerkt, omdat ze haar gordijnen niet open heeft. Haar schoondochter treft de bejaarde dame aan bebloed en liggend in de bedstee, kreunend maar niet in staat om te praten. Alle botten van haar hoofd zijn gebroken of gekneusd. Ze wordt naar het AZG in Groningen gebracht, waar ze na zes weken in coma alsnog overlijdt op 10 augustus.

Alles lijkt erop, dat ze in haar slaap is aangevallen (ze ligt half onder de dekens) en ze heeft verdedigende wonden aan haar rechterarm. Er is sprake van extreem geweld, waarbij de aanvaller kennelijk de vrouw vele malen geslagen heeft met een recht zwaar voorwerp, met een scherpe rand. Dat voorwerp is nooit gevonden. De moord is destijds amper in de media geweest.

Schilderij_vredesduif_02Er zijn duidelijke sporen van inbraak aan de achterdeur. In het huis lijkt alles onaangeroerd. Het heeft er de schijn van dat dit niet gaat om een inbraak met diefstal als motief. Er is niet gezocht. De vrouw sliep vermoedelijk in de bedstee en zou niet snel wakker worden door een insluiper. Er ligt een portemonnee open en bloot op tafel, met geld. Het enige wat vermist wordt, is een hangertje met een Hugenotenkruis, dat ze altijd bij zich droeg. De waarde ervan is misschien twee tientjes, dus er geen financieel motief achter zitten.

Een buurvrouw heeft de avond van de moord een 002950_787982a0nu3b996092ex25_C_96x128Cschreeuw gehoord rond tien uur. En getuigen hebben een onbekende man zien lopen in de buurt van de woning. Verder vindt de politie een halve vingerafdruk en een schaamhaar in het huis.

Dit zou kunnen gaan om een uit de hand gelopen poging tot verkrachting. Omdat er een Hugenotenkruis is gestolen, sluit ik een occult motief hier niet uit én 28/6 is de enige datum in het jaar waarop de maand als ook de dag perfecte getallen zijn.


 

ps. Er zijn verschillende verwijzingen verborgen in de data naar de Heilige Petrus, de eerste paus. Op 22 februari (22/2) is het Sint-Petrusdag ter ere van de Heilige Petrus. Op 29 juni worden Petrus en Paulus herdacht, aangezien deze beide dezelfde dag ter dood zijn gebracht. De bevrijding van Petrus wordt gevierd op 1 augustus ieder jaar (niet 10 augustus, wat de 222e dag van het jaar is), wat verwijst naar het verhaal van de ontsnapping uit de gevangenis door Petrus met behulp van een Engel. De moord op Anna Heemenga vond plaats op een combinatie van deze drie feestdagen voor Petrus.  

pps. de naam Woldendorp is ook een dorpsnaam in Groningen en betekent: een dorp gelegen in bebost moerasland. De naam Heemenga komt ook van het woord “Heem”, wat huis, boerenerf, dijk/landsbescherming, of verborgen/geheim betekent.

ppps. Het toeval wil nu, dat 28 juni de verlovingsdag van Beatrix en Claus was. 10 augustus is niet de verlovingsdag van Willem en Maxima, maar wél de 222e dag van het jaar. Er zijn meer moorden gepleegd op 10 augustus

pppps. Hugenoten is in Katholieke kring lang als scheldwoord gebruikt. 

 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij, Rome and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to De moord op Anna Heemenga (85) in Zuidwolde, vlakbij Groningen

  1. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.