Bikinibar: Dit is vast humor voor de NS-directie

Bikinibar-470x340Ook in Groningen zijn er vrouwenlichamen naast het spoor gevonden in de jaren negentig. Gewoon in het echt. De doorgaans rustige stad werd in de 1990s opgeschrikt door een geweldsstroom tegen vrouwen. De romp van Antoinette Bont is zonder hoofd en ledematen terug gevonden in het Winschoterdiep in Zuidbroek.

Rechts de “Bikinibar” van Joep van Lieshout. In 2014 klaagden NS-machinisten toen dit kunstwerk langs een spoorlijn lag. 

Kunst mag shockeren. Laten we eerlijk zijn. Het mishandelde vrouwenlichaam wordt in bepaalde kringen geaccepteerd als “zo gaat dat”. Straffen voor geweld tegen vrouwen zijn zeer beperkt in Nederland. Het is zelfs sociaal geaccepteerd. Hoe zien zij hun eigen vrouw en dochters en buren? De serie gruwelijke moorden in Groningen hadden niet alleen betrekking op tippelaarsters, maar ook op mooie, hardwerkende, spontane, gewone burgers. (Erg, dat ik dit een verschil noem, sorry) Hoe leggen ze het uit aan hun dochter? Het is maar een vrouw?

Atelier van Lieshout is gevestigd aan de Keileweg 18.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij, Spoor and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.