Stille tocht Tom de Munter verliep rustig, zoals gevraagd door familie: dan brand!

Diezelfde avond 7 juli 2015 is er een brand in het pand waar de attack op Tom de Munter heeft plaatsgevonden. Dit is enkele uren na de stille tocht.  

30AE618911B8A078C1257E7B006F16DCRTVDrenthe: “Een grote opkomst 7 juli bij de stille tocht in Assen, die is gehouden voor Tom de Munter. Met een witte roos in de hand liep een stoet vrienden en bekenden (honderd mensen) in rijen van vier van sporthal De Timp naar de Groningerstraat. Aan het einde van de stille tocht legden de mensen hun roos op de plek waar de 24-jarige Assenaar werd mishandeld. De Munter overleed vorige week aan de verwondingen die hij opliep tijdens een mishandeling in de TT-nacht.” 

Hart van Nederland: “In een leegstaand pand aan de Groningerstraat in Assen is dinsdagavond 7 juli brand uitgebroken. Dit is het pand waar eerder op de dag de stille tocht werd gehouden voor de 24-jarige Tom de Munter, die om het leven kwam na een mishandeling tijdens de TT-nacht. “Onderzoek moet uitwijzen of de locatie van de brand toeval is, of dat het met elkaar te maken heeft”, aldus de veiligheidsregio Drenthe tegen Hart van Nederland. Bij het einde van de stille tocht werden bij dit pand, waar Tom voor de deur werd mishandeld, bloemen gelegd en kaarsen aangestoken. Een mogelijk scenario is dat de kaarsen van de stille tocht tot de brand hebben geleid, maar ook brandstichting is mogelijk. Vanwege de grootte van het pand en de locatie dicht bij het centrum werd door de hulpdiensten met groot materieel uitgerukt, rond 23.30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.”  

einde stille tocht st3 kaarsjes st2

De kans dat dit toeval is, is klein. Kan er brand ontstaan door kaarsjes die buiten op de grond worden neergezet aan het eind van de stille tocht? Ik zie slechts waxinelichtjes in glazen houdertjes en verse bloemen in vazen met water. Het is een rustig en respectvol verlopen stille tocht.

De stille tocht startte op 7 juli om 1900h bij sporthal De Timp aan de Thorbeckelaan, vanwaar men liep via de Oude Molenstraat naar de Groningerstraat 19-33. Dat is een tocht van ongeveer 700 meter langs rustige straten. In een langzaam wandeltempo zou je daar 10 minuten over doen. Hoe laat zullen de laatste bloemen gelegd zijn? 20.00h? In de video zien we op het eind twee mannen in een rood en wit jack een kaarsje branden, maar dit ziet er niet uit alsof het brand kan veroorzaken. Het is een netjes georganiseerde rustige stille tocht.

En enkele uren later is er brand. Sorry, dit is geen rustige straat. Die brand zou moeten zijn ontstaan tussen 20.00h en 22.00h? “Dikke rookwolken kwamen uit het dak”. De brand was verder moeilijk te bereiken, dus werd een hoogwerker ingezet. Veel tramelant op straat dus. Dit pand stond al gepland, om de komende weken gesloopt te worden.

Op de video boven is te zien, dat de hoogwerker aan de overkant van het pand Groningerstraat 19-33 staat. Rechts ziet u het pand waar de brand zou zijn, waar rook uit het dak komt. Ik zie nergens vuur. Wel veel brandweermaterieel en lichten. Op de video lijken de grijze platen, die op de begane grond over de gehele gevel getimmerd zijn, nog in tact. De suggestie dat de kaarsjes van de stille dit veroorzaakt zouden kunnen hebben, ik weet ‘t niet. Sterker nog, die grijze platen zien er uit als brandwerend materiaal. De kans is dan iig nihil.

brand BrandAssen-HarmMeter-700x394

Ik vraag me af, of dit de zoveelste poging is, om onrust in een gemeenschap te creeren. Lees ook mijn eerdere artikelen hierover [link en link]. Mensen uit Assen, laat je niet gek maken. Geen geweld van burgers onderling. Hou wel “jullie” locale overheden goed in de gaten. 

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/brand-groningerstraat-assen

Aan het eind van het radio-interview met Esther Klap, de persvoorlichter Brandveiligheid, wordt iets opgemerkt door RTV Drenthe. Dit specifieke pand is voorheen altijd gebruikt voor brandoefeningen van de brandweer. Het staat nu al enige tijd leeg. Omdat het pand recent “te onveilig” bevonden, heeft men de laatste tijd geen brandoefeningen hier meer gedaan. Mag ik zo vrij zijn te zeggen: Het komt allemaal wel erg goed uit? En heel praktisch: Brandoefeningen, dus er zijn rookmachines in het gebouw aangebracht?  ~RIP Tom. 

ps. De Groningerstraat 33 in Assen is niet dezelfde locatie als de Groningerweg 33 in Peize.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Tom de Munter and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.