De zaak Antoinette Bont: De media en politie is fout

bont-4In de gruwelijke moordzaak op Antoinette Bont in 1995 meen ik de belangrijkste antwoorden reeds gevonden te hebben. Maar iedere keer als ik iets kleins opzoek, kom ik aspecten van de zaak tegen, waarvan ik zeker weet: Dit klopt niet. De politie en misdaadverslaggevers, zitten natuurlijk al langer in die materie. Zij hoeven niet uit te zoeken wat een goede locatie is om een wietkwekerij te bouwen of hoeveel een verslaafde tippelaarster per dag uitgeeft. Ik wel. Alles wat ik vind, versterkt de conclusies die ik al vermoedde.

Een heroineverslaafde kan voor 10 euro een shot kopen. Heroine is minder duur dan de gemiddelde Nederlander denkt. Hoe vaak men precies gebruikt, zal verschillen van persoon tot persoon. De één gebruikt 250-350 euro per week. De ander heeft genoeg aan 300 euro heroine per maand. Antoinette Bont kocht ineens voor 300 gulden heroine, in 1995.

Als je dit weet, kijk je anders naar de feiten.  – 26 juli 1995

 • Op 26 juli gaat ze tippelen aan de Praediniussingel in Groningen.
 • Voor het tippelen loopt ze even de “Huiskamer” voor prostituees binnen, waar ze merkt haar mes vergeten te zijn. Het is een locatie bij tippelzones, met een huiskamer, verslaafdenzorg plus andere hulpverlening.
 • Om 22.00h. koopt ze bij een bekende dealer een portie heroïne.
 • Ze heeft twee klanten, die ze de week ervoor nog bestolen had. Vreemd.
 • Om 23.15h zien collega’s haar praten met iemand in een rode auto. Rond middernacht koopt ze een shot bij een dealer, waar ze vertelt net een klant te hebben gehad.
 • Rond 0.15h gaat haar vriend een dutje doen in een papiercontainer, wat opvallend is, omdat de dames allemaal bezorgd zijn vanwege enkele moorden recent in Groningen.
 • Rond 0.20h stapt Antoinette Bont in een witte Citroën BX. Als ze een uur later terugkomt (rond 1.00h), vertelt ze collega’s dat ze net twee klanten heeft gehad.
 • Rond 1.15h zien drie getuigen Antoinette in een rode auto zitten, wat mogelijk dezelfde rode auto is als eerder.
 • Iets voor twee uur is ze terug. Ze heeft behoorlijk wat geld bij zich en koopt voor 300 gulden heroïne bij haar dealer, wat ze deels in Duitse marken betaalt. Ze deelt ook drugs uit aan andere tippelaarsters, wat ze normaal nooit doet. De Groningse is in een uitzonderlijk goede bui en ze heeft ineens volop geld, want “ze had twee klanten gehad”.
 • Dan heeft ze haast [2.00h], omdat er klanten op haar wachten.

Ze heeft die avond al twee keer kunnen kopen bij haar dealer, zodat ze niet geheel wanhopig was om te scoren. Waarom kocht ze voor 300 gulden heroïne? Wie gaf haar dat geld? Hoeveel gebruikte ze normaal? Als ik het zou moeten invullen, wat denk ik dan? Op mij komen deze feiten over, alsof de klant in de rode auto haar een aanbod heeft gedaan, om enkele dagen tot een week mee te gaan, om een feestje ergens te bouwen. Die klant geeft haar dan voldoende voorschot, zodat ze direct heroïne kan kopen voor de komende dagen. Mogelijk. Dan rest mij nog één vraag: Hoe zorgde die klant ervoor dat ze aan niemand zou zeggen, met wie ze meeging?

Nee, ik heb nog een andere vraag: Heeft ze écht niet aan haar vriend en pooier Lucas laten weten, met wie ze die avond meeging (waarschijnlijk voor meerdere dagen, want anders kom je niet terug, om snel voor 300 gulden heroïne te halen)? We weten dat Lucas pas enkele dagen nadien aangifte van vermissing heeft gedaan. Dat is vreemd in tijden dat er al enkele dames vermoord zijn in Groningen. Dacht ook hij, dat ze was ingehuurd voor enkele dagen? En dan is er altijd nog de kans, dat wat er die nacht gebeurd is, allemaal gelogen is. In dat geval is Antoinette aan het begin van de avond al “gepakt”. Want het eerste vreemde (ongunstige) wat we horen in het verhaal, is dat ze in ‘de huiskamer’ ontdekt dat ze haar mes niet bij zich heeft (wat ze normaal altijd heeft). Daar gaat dus al iets mis.

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Groningen, Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to De zaak Antoinette Bont: De media en politie is fout

 1. Pingback: Een vreselijk bericht en dan ziet iemand een rode auto… altijd weer! | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 2. Zuster van MCW says:

  Erna Sassen van Medisch Centrum West
  Leuke fake fuck rol voor een foute kut
  misschien wel trannie hoor kan best ook er nog wel bij

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.