BREAKING: Walpurgisnacht – Wat gebeurde er in 1997 en 1999 ?

De nacht van 30 april op 1 mei is het Walpurgisnacht. Dat zegt normale Nederlanders niet zoveel. Ik heb er al eerder over geschreven. Na recent ook twee moorden in Rotterdam bekeken te hebben, meen ik een te duidelijk verband te zien. Zowel in Groningen als Rotterdam zijn vrouwen vermoord rondom deze nacht.

1997 : 3 moorden

De moord op studente Anne de Ruyter de Wildt (5-5-1978) vond plaats in de nacht van woensdag 30 april op donderdag 1 mei 1997. Het naakte lichaam van De Ruyter de Wildt werd op 1 mei 1997 gevonden langs het spoor bij Station Noord in Groningen, gewurgd. Ze is voor het laatst gezien, als ze vanuit het Centraal Station richting het Heereplein loopt.

Moord op prostitué Shirley Hereijgers (4-3-1978). Ze is op 2 mei 1997 door leerlingen gevonden in de bosjes bij hun school aan de Zuiderkruislaan – ruwweg een kilometer van de plaats waar Anne de Ruijter de Wildt de dag ervoor werd gevonden. Gewurgd. Ze is dan enkele dagen daarvoor vermoord, waardoor de nacht van 30 april op 1 mei logisch is.

In Rotterdam wordt op 6 mei 1997 het lichaam gevonden van tippelaarster Mirjam Margot Moller (18-10-1968). Zij is door meer dan zeventig messteken (!) om het leven gebracht. Ze zou voor het laatst gezien zijn op 2 mei, volgens een begeleider uit een crisiskliniek waar ze ingeschreven stond. Ik acht deze getuigenis niet betrouwbaar. De nacht van 30 april op 1 mei is alles behalve uitgesloten.  [Mirjam heeft enkele details in haar leven vergelijkbaar met de jonge vrouw waarvan ik denk dat ze rond 1996 geselecteerd is voor “mijn” Bangkok rol]

Om dit in het juiste perspectief te zien: Een stad als Groningen heeft gemiddeld 4 a 5 moorden/jaar. Twee moorden rond dezelfde datum, zou een unicum moeten zijn, maar is dat niet [zie ook de zaak Bont en Roo].    

1999 : 1 moord 

marianne.vaatstra.grafsteen.moordzaak.dna.match.grootMarianne Vaatstra (10-8-1982) is in de nacht van 30 april op 1 mei verkracht en met een mes op brute wijze vermoord. Deze zaak kent vele tegenstrijdigheden. Het heeft alle schijn van een doofpot van zeer grote omvang. Op dit moment zit Jasper S. vast voor de moord, maar velen twijfelen aan zijn schuld.

Losse eindjes 

Enkele maanden na de moord op Mirjam Moller, wordt Jacqueline Antes uit Rotterdam vermoord. Antes is op 1 augustus voor het laatst gezien, toen zij in een auto stapte. Op 10 augustus wordt Antes op een parkeerplaats in Zeewolde gevonden. Ze blijkt te zijn gewurgd.

Op 7 februari 1998 wordt Jolanda Meijer voor het laatst gezien bij een inval van de politie in een drugspand aan de Bedumerweg in Groningen. Sindsdien is ze spoorloos. Twee collega’s zeggen haar daarna nog gezien te hebben, maar zeker is dat niet. Zij was vrienden met Shirley Hereijgers. Het frappante is, dat ook de in 2001 vermoorde Sasja Schenker voor het laatst gezien is, als zij een drugspand verlaat aan de Bedumerweg.

Eind 2009 wordt Marian Kusters vermist verklaard. Zij was een vriendin van Jolanda Meijers (Jolanda Meijers was weer een vriendin van Shirley Hereijgers). De verdwijning werd opgemerkt door de methadonpost, die aangaf dat ze enkele dagen niet was geweest.

Dit is geen toeval meer. In 1997 worden drie vrouwen rond dezelfde nacht vermoord. In de periode daarna, worden van twee van deze drie vrouwen, ook drie vriendinnen vermoord. In 1999 wordt Marianne Vaatstra op gruwelijke wijze vermoord. Ook daaromheen hangt een doofpot, waar kosten nog moeite gespaard zijn. Dit is geen toeval meer. 

ps. Ook Karst Tates overleed in 2009 in de nacht van 30 april op 1 mei in het ziekenhuis in Deventer. Uit sectie op het stoffelijk overschot door het Nederlands Forensisch Instituut bleek dat Tates was overleden aan hersenletsel. 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to BREAKING: Walpurgisnacht – Wat gebeurde er in 1997 en 1999 ?

 1. Pingback: Religieuze feesten in mei 2016 | From guestwriters

 2. Pingback: Mirjam Möller, nóg een extreem brute moord die amper aandacht kreeg. | De Bovenkamer – Het kan ook anders

 3. Aad says:

  Ik zat net een bericht op NU.nl te lezen over
  Ene Sjonnie W ..verdachte van 3 brute moorden
  Op prostituee’s…. En mss heeft het er niets mee te maken maar onderaan het geschreven stuk van Maudoortwijn staat een reactie van
  Ene Sjonnie Simpel ?? ..mss betekent het helemaal niets …maar het viel mij op!

 4. nonoroe says:

  @nibiroe
  wij vragen ons af waarom je nog single bent
  je weet zo goed de juiste toon aan te slaan
  geheel perfect aansluitend bij het soort vrouw
  maar dat begint natuurlijk bij inschatting van jouw doelgroep
  zeg, heb je je ooit afgevraagd of je wellicht de verkeerde doelgroep kiest?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.